UUTISET

22.11.2020

KORIPALLON SUOMEN CUP 2020-2021

Koripallon Suomen Cup jatkuu myös tällä kaudella. Lauantaina kolmen ottelun sarjakierroksen jälkeen peli vihelletään Korisliigassa poikki ja kahdeksan parasta joukkuetta pääsee mukaan Cuppiin. Kahdeksan parhaan joukkueen sijoituksen lasketaan voittosuhteen perusteella, koska joukkueilla on pelattuna eri määrä otteluita.

Ranking

Miesten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 21.11.2020 pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Jos joukkueiden keskinäinen voittosuhde on sama, käytetään toisena kriteerinä kaikkien otteluiden korisuhdetta. Jos nämä kriteerit eivät tuo ratkaisua, arvotaan järjestys. Voittosuhde lasketaan jakamalla voitettujen ottelujen määrä pelattujen ottelujen määrällä ja korisuhde jakamalla tehtyjen koripisteiden määrä päästettyjen pisteiden määrällä.

Toisin sanoen sunnuntaina 22.11.2020 pelattavaa Korisliigan ottelua Lahti Basketball – Kataja Basket EI LASKETA Suomen Cupin rankingiin.

Kilpailujaos vahvistaa Suomen Cupin ranking järjestyksen lauantaina 21.11. pelattujen otteluiden jälkeen.

Otteluparien valinta

21.11. pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteen mukaisesti Korisliigan runkosarjan 1. valitsee itselleen vastustajan puolivälieriin sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan 2. valitsee itselleen sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista itselleen vastustajan, jonka jälkeen runkosarjan 3. suorittaa valinnan sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista. Runkosarjan 4. saa vastustajakseen sijoilla 5-8 olleen joukkueen, jota sijoilla 1-3 olleet joukkueet eivät ole valinneet.

Puolivälierissä kotiottelun saa runkosarjassa sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Valintatilaisuus ja välierien arvonta

Puolivälierien valinta järjestetään TORSTAINA 26.11. klo 13:00-14:00 ETÄNÄ Microsoft Teamsin kautta järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus toteutetaan Metro Areenalla olevan studion kautta, jonka juontaa Henri Inki. Tilaisuuteen tulee osallistua jokaisesta kahdeksasta Suomen Cupiin oikeutetusta joukkueesta päävalmentaja. Sijoitusten 1-4 päävalmentaja ilmoittaa oman seuransa valinnan sekä vastaa Henri Inkin kysymyksiin. Valinnan kohteeksi osuneen joukkueen valmentaja vastaa niin ikään Henri Inkin kysymyksiin valituksi tulemisesta.

Valintojen jälkeen suoritamme vielä välierien kotijoukkueiden arvonnan.

Tilaisuus esitetään suorana Koripalloliiton Youtubessa ja/tai Korisliigan Facebookissa. Lisäksi pyrimme saamaan tilaisuuden suorana esitettäväksi Ruutu+ -palvelussa.

Ottelupäivät

Puolivälierät lauantai 12.12.2020 klo 17:00

Välierät keskiviikko 20.1.2021 klo 18:30

Finaalit

Miesten finaali lauantai 13.2.2021, alkamisaika määräytyy myöhemmin YLE TV2:n ohjelmakartan tarkennuttua.

Naisten finaali sunnuntai 14.2.2021, alkamisaika määräytyy myöhemmin YLE TV2:n ohjelmakartan tarkennuttua.

Palkinnot

Miesten Suomen Cup

Finaalin voittaja 10.000 EUR

Finaalin häviäjä 3.000 EUR

Puolivälierien, välierien ja finaalin erotuomari- ja komissaarikulut katetaan Korisliigan budjetista.

Karhubasketin perjantaille 11.12. merkitty vierasottelu KTP:tä vastaan tullaan siirtämään. Uudeksi ottelupäiväksi on ehdotettu tiistaita 22.12. kello 18.30, mutta tämä varmistuu myöhemmin.

Helsinki Seagulls tulee valitsemaan vastustajan ensimmäisenä näistä joukkueista: Lahti Basketball, KTP, Kataja ja Vilpas. Sitten valintansa suorittaa Pyrintö ja Karhubasket valitsee oman vastustajan kahdesta jäljellä olevasta joukkueesta. Karhubasketin Suomen Cup kotipeli pelataan lauantaina 12.12. klo 17.

Finaali tullaan ilmeisesti pelaamaan sen joukkueen kotikentällä, joka oli lauantaina 21. marraskuuta runkosarjassa paremmin sijoittunut, edellä mainitun rankingin mukaan.

Liput Karhubasketin kotiotteluun la 12.12. tulevat myyntiin lähiaikoina ennakkolippu.comissa ja Kauhajoen Kesportissa. Muista tutustua ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.