UUTISET

30.10.2020

OTTELUENNAKKO: KATAJA BASKET – KARHUBASKET

Karhubasket (2 voittoa/2 tappiota) matkustaa lauantaina Joensuuhun, jossa Kataja Basket (1/3) isännöi kauhajokisia LähiTapiola areenassa. Lauantaina kamppailu alkaa kello 17. Peli on katsottavana suorana Ruudusta.

Karhubasket otti kauden toisen kotivoiton keskiviikkona, kun KTP kaatui kotiluolassa murskaluvuin 122-89. KTP:n kauden ensimmäinen tappio tuli oranssipaitojen hyvän heittopelin avulla (2p 67,5 %, 3p 52,8 %). Pallo liikkui ihailtavasti mieheltä miehelle, josta todisteena on 33 tilastoitua syöttöä. Hyvät heittopaikat löydettiin ja ne myös käytettiin. Myös puolustus oli kohdallaan, vaikka KTP tekikin 89 pistettä. Kotkalaisille tuli 18 menetystä, joista kauhajokiset rokottivat 28 pisteellä. Karhubasketin urakkaa helpotti Joonas Lehtorannan valitettava loukkaantuminen vain yhdeksän pelatun minuutin jälkeen. Kotijoukkue ei saanut KTP:n tehokaksikko Joseph Burton (21/6/5) – Greg Mangano (31/14/3) kuriin, mutta muut kotkalaiset saatiin pidettyä kurissa. Mangano nakutti 28 minuutissa 31 pistettä yli 70 prosentin tarkkuudella.

Karhubasket on voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta vierassalissa kyyti on ollut kylmää. Kauden avausottelussa Seagulls oli parempi 84-82. Karhubasketilla oli tuossa ottelussa voitossa kiinni, mutta helsinkiläiset veivät viimeiset kolme minuuttia 5-0 ja ottivat voiton. Karhubasket pääsi kuitenkin yrittämään parikin kertaa tasoitusta ja summerin soidessa saatiin ilmaan vielä voittoheittoyrityskin, mutta kolmonen kolisi rautoihin.

Edellisessä vierasottelussa oli samat oireet, kuin Kisahallissa. Karhubasket johti parhaimmillaan 16 pisteellä ja viimeisellä neljänneksellä vielä 14 pisteen erolla. Kobrat veivät sen jälkeen viimeiset minuutit 26-4 ja käänsivät pelin itselleen, voittaen lukemin 84-78. Joensuussa lähdetäänkin hakemaan ehjää 40 minuuttista, jotta voittotili vieraskentällä saadaan auki.

Lauantaina Karhubasketin kokoonpanosta puuttuvat Mikael Laihonen (alaraajavamma) ja Joona Hakamaa.

– Meidän on saatava nollattua keskiviikon hieno KTP-ottelu nopeasti ja siirrettävä keskittyminen lauantain Kataja-peliin, valmentaja Janne Koskimies aloittaa pelin ennakoinnin. – Kotijoukkueella pelaava kokoonpano ja sen myötä pelin taso ovat vaihdelleet rajusti alkukaudesta. – Pitkän matkustuksen jälkeen terävyyden löytäminen on avainasia kauden ensimmäistä vierasvoittoa haettaessa, Koskimies kertoo.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

Katajalla on uuden valmentaja Petri Virtasen alaisuudessa ollut samoja ongelmia kuin viime kaudella. Loukkaantumiset kiusaavat joensuulaisia. Niko Mattila ja Jamar Wilson olivat poissa edellisestä ottelusta Vilpasta vastaan. Keskiviikon Vilpas otteluun Kataja sai mukaan Aapeli Alasen, mutta Samuli Vanttaja ei ole vielä pelannut peliäkään. Lisäksi joensuulaiset ovat pelanneet neljä otteluaan kolmella vahvistuksella.

Kataja hävisi avausottelunsa Kotkassa 97-96. Tappiot jatkuivat toisessa ottelussa kotiareenassa Pyrintöä vastaan luvuin 101-106. Sitten tuli avausvoitto kotona Korihaista 102-82. Keskiviikkona Kataja siis hävisi Salossa 97-72.

Sekä Karhubasket (95,5) että Kataja (92,8) ovat tehneet runsaasti pisteitä omissa otteluissaan. Toki pelimäärä on vielä pieni ja Karhubasketin keskiviikkona tekemät 122 pistettä nostaa tuota keskiarvoa. Kataja on Korisliigan huonoin levypallojoukkue, 34,5 levyrin keskiarvolla. Kauhajokiset ovat levypallotilastossa kolmantena, 41 levyrin keskiarvolla. Karhubasket hakee myös 12,8 hyökkäyslevypalloa, mikä on mukavan kova määrä ja tarjoaa uusia korinteko mahdollisuuksia. Kataja upottaa kolmoset 37,1 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat nostivat oman kaukoheittoprosentin 34,9, kun upottivat KTP:tä vastaan kolmoset 52,8 prosentin tarkkuudella (19/36).

Aapeli Alanen teki ensimmäisessä ottelussa 10 pistettä ja poimi viisi levypalloa. 198 senttinen laituri Rashard Odomes (20/4,3/3,3) on joukkueensa paras pistemies. Odomes upottaa kakkoset 60 prosentin tarkkuudella ja hankkii viisi vaparia per ottelu. 201 senttinen sentteri Phil Fayne (18,3/8,8/1,3 torjuntaa) on myös ollut tehokas ja upottaa kakkoset loistavalla 65 prosentin tarkkuudella. Kolmantena jenkkinä on 198 senttinen laituri Dantez Walton (11,5/3,5/2,5).

Takamies Jamar Wilsonin (15/4/6) pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa (GTD 50 %). Jos Niko Mattila (12,7/1,7/2,3) on Wilsonin tapaan poissa kokoonpanosta, on Katajan omalle kasvatille Valtteri Mervolalle (11/2,3/2,8) luvassa jälleen iso rooli pelintekijänä. Ja hienosti Mervola on pelannutkin. Mika Nuolivirta (4,3/4) pelaa myös isot minuutit ja Tomi Lommin (3,7/2,5) pistää myös olla valmiina kantamaan vastuuta.

-Karhu sytytti keskiviikkona kotihallinsa korisukat palamaan ja mätti 122 pistettä, Petri Viratanen aloittaa lauantain ottelun alustamisen korisliiga.fi sivustolla. – Itseluottamus heillä on täten korkealla Joensuuhun saapuessa. – Edessä hieno haaste meidän puolustukselle.

Katajan kokoonpano: Mervola, Saari, Pihlajamäki, Nuolivirta, Odomes, Walton, Fayne, Lommi, Alanen, Wilson (GTD 50%).

Kataja – Karhubasket lauantaina kello 17 Joensuun LähiTapiola areenassa.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on ensi keskiviikkona, kun Korihait saapuvat karhuluolaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Kotiottelun liput ovat myynnissä ennakkolippu.comissa ja Kauhajoen Kesportissa. Käykää ostamassa omanne pois!