UUTISET

17.11.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Karhubasket (5 voittoa/3 tappiota) on saanut huilata viikon, voitettuaan viime keskiviikkona kotiluolassa kauden toisessa paikallisottelussa Lapuan Kobrat pistein 95-85. BC Nokia (6/2) komeilee sarjataulukon toisena, kaksi sarjapistettä oranssipaitojen edellä.

Karhubasket pääsee keskiviikon kamppailuun mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa. Kobrien lisäksi se on voittanut Vilppaan vieressä (68-74) ja Korihait kotona (118-73). Voitto Vilppaasta Salohallissa on harvinaista herkkua ja oli samalla Karhubasketin kauden ensimmäinen voitto vieraissa tällä kaudella.

Kotisalissa Karhubasket on ollut voittamaton. Kobrien ja Haiden lisäksi tappion jälkeen kotimatkalle ovat joutuneet lähtemään myös Lahti ja KTP. Kotiluolassa kauhajokiset ovat upottaneet kakkoset 63,5 prosentin ja kolmoset 45,7 prosentin tarkkuudella. Kotona heittopaikat on pelattu maltilla ja hyvällä pallon liikkeellä, josta kertoo sekä hyvät heittoprosentit ja 24,3 tilastoitua syöttöä. Vieraissa prosentit ovat olleet heikompia (2p 51,9 %, 3p 26,9 %) ja syöttöjä tullut vain 16,5 ottelua kohden.

Karhubasketin pisteet ovat jakautuneet tasaisesti eri pelaajille. Collin Malcolm (17/6), Brandon Spearman (16,1/3), TJ Holyfield (15,6/8,6), Daniel Utomi (12,8/4,4) ja Okko Järvi (12,4/3,3/3,3) tekevät kaikki yli 10 pistettä ottelua kohden. Myös Bojan Sarcevic (9,5/2,4/6,9) on lähellä tuota lukemaa, mutta on tuttuun tapaan yksi Korisliigan parhaita syötöissä. Holyfield on kaapinut hyvin levypalloja viime otteluissa ja on nostanut itsensä sarja levypallotilastossa jo kuudennelle sijalle.

Karhubasketilta puuttuu edelleen kokoonpanosta Mikael Laihonen (alavartalovamma), mutta muuten joukkue lähtee BC Nokiaa vastaan parhaalla kokoonpanolla ja hyvin viikon tauolla treenanneena.

BC Nokialla on kasassa tasainen ryhmä, jonka intensiteettiin meidän on kyettävä vastaamaan keskiviikkona. He ovat ottaneet viime aikoina vakuuttavia voittoja, joidenka myötä itseluottamus joukkueen sisällä on varmasti korkealla. Levypallopeli varsinkin oman korin alla pitää parantua nyt selvästi. Odotan fyysistä, kovaa ottelua, jossa hermokontrolli ei saa pettää.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

BC Nokian valmentaja Greg Gibson on saanut joukkueensa hyvään liitoon. Gibson on johdattanut sekä Loimaan Bisonit että Kataja Basketin Suomen mestaruuteen, joten hän tietää miten voittavan joukkueen on pelattava.

BC Nokia on voittanut viisi ottelua peräkkäin. Viime perjantaina nokialaiset voittavat kotonaan Vilppaan 84-66. Sitä ennen voitot tulivat Uudestakaupungista (65-101), kotona Katajasta (90-68), Kotkasta (90-95) ja kotona Kobrista (99-86). Edellinen tappio BC Nokialle tuli Lahdessa 21. päivä lokakuuta, kun joukkue lähti kotimatkalle 106-89 tappion jälkeen. Tuota edelsi kauden ainoa kotitappio sarjakärki Seagullseille lukemilla 74-80. Nokialaiset ovat hävinneet kotona ja vieraissa vain kerran, joten he ovat sarjan toiseksi paran vierasjoukkue.

Pyrinnöstä siirtynyt Antero Lehto (13,4/3,1/3,6) on pelannut loistavasti. Lehto ottaa yli seitsemän kolmosta per ottelu ja upottaa ne 36,8 prosentin tarkkuudella. Uusia tuttavuuksia nokialaisten riveissä ovat Matias Ojala (7/2,4), joka tuli Pirkanmaalle Katajasta ja Kobrista saapunut Lauri Toivonen (2,1/2,5). Lassi Nikkarinen (5,9/2,3/3,3) on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja Antti Ahonen (2,2) tarjoaa viisikon pelaajille lepominuutteja.

Vahvistusosastolta Nokialta löytyy 195 senttinen laituri Daeshon Francis (17,6/6/2,5), 185 senttinen takamies Wesley Washpun (17,4/4,6/5,1), 201 senttinen laituri Jeffery Garrett Jr (13/8,51,8 riistoa) ja 206 senttinen sentteri Khaliq Spicer (9,9/4,6). Francis on ollut pelottavan hyvä. Vajaassa 30 minuutissa 17,6 pistettä ja kovilla prosenteilla. Kakkoset menevät koriin 63,9 prosentin ja kolmoset peräti 52,2 prosentin tarkkuudella. Toinen tehomies Washpun aiheuttaa nopeudellaan vastustajalle ongelmia. Hän upottaa kakkoset 54,9 prosentin tarkkuudella joka etäisyydeltä ja hankkii 6,6, vaparia ajoillaan korille. Kolmosissa Washpun ei vielä ole vakuuttanut, sillä ne osuvat koriin vain 24,1 prosentin tarkkuudella.

Karhubasket ja BC Nokia ovat kohdanneet Korisliigassa 25 kertaa. Kauhajokiset ovat ottaneet 10 voittoa ja pääsevät kauden ensimmäiseen kohtaamiseen kahden ottelun voittoputkessa. BC Nokian edellinen voitto tuli 26.11.2019, jolloin se oli kotisalissa parempi pistein 81-72.

Keskiviikkona vastakkain on kaksi tasavahvaa levypallojoukkuetta, joten onnistuminen irtopalloissa saattaa kääntää vaakakupin suuntaan tai toiseen. Joukkueet ovat lähes tasoissa myös kolmosissa, mutta jos oranssipaidat pystyvät pitämään yllä viime kotiotteluiden hurmosta kaukoheitoista, pitäisi sarjapisteiden jäädä lakeudelle. Molemmat joukkueet pitävät pelivälineestä huolta, eikä menetyksiä juurikaan tule. Syötöissä Karhubasket on miltei kolmen passin verran edellä, joten toivotaan, että tuo jatkuu myös keskiviikkona.

Karhubasket – BC Nokia keskiviikkona kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Lippuja saa ostettua ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Kesportin ennakkomyynnistä lippuja jää varmasti myymättä, ja ne myydään keskiviikkona hallilla. Myynti liikuntahallilla alkaa kello 17.30, kun ovet avautuvat ja myyntipisteenä toimii aulan fanipiste. Fanipisteestä löydät myös Karhubasketin fanituotteet, joten käy ostamassa omasi ennen ottelua.

Muista tutustua ottelutapahtumien turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi