UUTISET

01.12.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – URA BASKET

Runsaan viikon mittainen maaottelutauko on takana ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket (7 voittoa/3 tappiota) palaa parketille kotiluolassa keskiviikkona. Keskiviikon kamppailuun vastustajaksi saapuu Ura Basket (1/9). Sarjasijoitusta (KB 2./Ura 11.) tai voitettuja otteluita ei kannata tuijottaa, sillä vieraat ovat varmasti nälkäisiä voittamaan mestarit.

Keskiviikon kamppailu Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa alkaa kello 18.30. Lippuja saa ostettua osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Kesportista jää ennakkolippuja myymättä ja ne myydään keskiviikkona salilla kello 17.30 alkaen, kun ovet avautuvat. Lipun myynti salilla tapahtuu aulan fanipisteestä, josta voi ostaa myös Karhubasketin fanituotteita. Muista tutustua ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.

Viime päivinä olemme saaneet lukea koronaviruksen voimistumisesta. Kaikkien turvallisuus ja terveys on tietysti etusijalla. Ainakaan toistaiseksi koronatilanne ei ole ylittänyt sitä kynnystä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella, ettei pelejä jouduttaisiin pelaamaan tyhjälle salille tai kokonaan perumaan. Näin on muutamilla alueilla tapahtunut, ja osa joukkueista on siirtänyt otteluita tai pelaavat ilman yleisöä. Keskiviikon ottelu siis pelataan ja tapahtuman on kaikille turvallinen, kun noudatamme yhdessä terveysviranomaisten kanssa luotuja ohjeita.

Karhubasket pääsi maaottelutauolle mukavassa viiden ottelun voittoputkessa. Edellisen ottelun Kouvolassa oranssipaidat voittivat 78-83. Kotisalissa kauhajokiset ovat voittaneet kaikki viisi otteluaan. Tappion kanssa kotimatkalle ovat joutuneet lähtemään BC Nokia, Kobrat, Korihait, KTP ja Lahti Basketball.

Karhubasket on pelannut kotona paremmin kuin vieraissa. Tästä kertoo tappiottoman saldon lisäksi tilastot. Pallo on liikkunut hyvin ja vapaat heittopaikat on löydetty laadukkaista paikoista. 23 tilastoitua syöttöä kotiottelua kohden on nostanut kakkosten tarkkuudeksi 63 ja kolmosissa 42,6 prosenttia. Vieraissa prosentit ovat huonompia, kakkosissa tarkkuus on 50 ja kolmosissa vaatimaton 31,4 prosenttia. Karhubasket on myös ollut kotiluolassa aktiivinen hyökkäämään kohti koria, sillä vapareita on saatu 21 kappaletta kotiottelua kohden.

Karhubasketilla on keskiviikkona kokoonpanossa pari poissaoloa, sillä Joona Hakamaa ja Brandon Spearman ovat poissa pelaavasta kokoonpanosta. Myös Thomas Vehmasen pelaaminen on epävarmaa alaraajavamman takia.

-Paluuottelussa maajoukkuetauon jälkeen saame vastaan Ura Basketin, jota vastaan joudumme lähtemään totuttua kapeammalla rotaatiolla, valmentaja Janne Koskimies harmittelee. – Meidän tulee löytää sopivat match upit puolustuksessa ja parannettava levypallopelaamista taukoa edeltäneistä otteluista.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen (GTD 25%), Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Kalle Peltonen.

Karhubasket ja Ura ovat kohdanneet Korisliigassa seitsemän kertaa. Kaarinalaiset eivät vielä ole onnistuneet voittoa nappamaan, vaan kaikki seitsemän kohtaamista ovat päättyneet kauhajokisten voittoon. Vaikka joukkueiden sarjasijoitukset löytyvät taulukon miltei ääripäistä, niin tilastollista eroa ei tule kuin muutamissa kohdissa. Karhubasket tekee 90,6 pistettä ottelua kohden ja on sarjan kolmanneksi tehokkain joukkue 106,9 tehoindeksillä. Uralla vastaavat lukemat ovat 82,6 pistettä per ottelu ja tehoindeksi on 82,6. Levypalloissa Ura on parempi (KB 36,9, Ura 38,7), mutta kauhajokiset hakevat hiukan enemmän hyökkäyslevypalloja (KB 10,6, Ura 9,7). Isoin ero joukkueiden välillä tulee menetyksistä. Karhubasket hukkaa pallon 11,3 kertaa ottelussa, mutta Uralle menetyksiä tulee peräti 17,1 ottelua kohden, joka on samalla koko Korisliigan huonoin lukema. Keskiviikkona ratkaisu nähdäänkin siinä, onnistuuko kauhajokiset totutusti kotisalissa heittopelissä. Jos ei, niin levypallot ja menetykset onousevat isoon rooliin.

Uran kokoonpanosta nousee esiin yksi nimi. Isoja minuutteja Susijengissä viime päivien maaotteluissa pelannut Matti Nuutinen (11,4/5,8/2,5) palasi eurokentiltä takaisin Korisliigaan. Nuutinen on pelannut Urassa runsaat 32 minuuttia ottelua kohden ja tehnyt 11,4 pistettä per kamppailu. Kakkoset hän on upottanut tarkasti 66 prosenttisesti. Kolmosissa prosentti on myös hyvä 34,4.

Uran paras pistemies on 201 senttinen laituri Kevin Bracy-Davis (17,7/6,2/2,4). Bracy-Davis on katsojille tuttu kaveri, sillä hän pelannut Korisliigaa myös Korihaiden ja Katajan paidassa. Viisikon vakiokasvo on myös 188 senttinen takamies Kevaughn Allen (13,9/4/2,4). Allen ottaa 5,6 kolmosta ottelua kohden ja upottaa ne 36 prosentin tarkkuudella sukkaan. Viisikon todennäköisesti täydentävät 208 senttinen sentteri Javan White (8/6,3/0,9 torjuntaa) ja takamies Ville Hänninen (5,5/1,8/4,8).

Penkiltä pelivoimaa tuovat 201 senttinen laituri Emmitt Holt (7/5,8). Vastuuta kantavat myös Trey Niemi (6,9/1,4/2,5) ja Teemu Sulonen (9,6/1,4/1,7), pelaten miltei 20 minuuttia per ottelu. Myös Uran kasvatti Joona Airanne (1,9/1,1) ja KTP:n kasvatti Joona Tuomaala (3,7/1,4) ovat päässeet viilettämään kentällä.

Jotta Ura nappaisi keskiviikkona kauden toisen voiton, pitää heidän pitää menetykset kurissa ja onnistua levypallopelissä. Ura on tehnyt 82 pistettä per ottelu, mikä riittää otteluiden voittamiseen, mutta puolustuspelin on oltava hyvää.

Luvassa on kova haaste meille, Uran valmentaja Damion Dantzler ennakoi. – Karhubasket on aina ollut  hankala joukkue, jota vastaan on hankala pelata Kauhajoella. – En odota mitään muuta tälläkään kertaa. – Heillä on taitava ja monipuolinen joukkue. – Meidän pitää pystyä vastaamaan heidän intensiteettiin ja on oltava valmiina pelaamaan alusta alkaen.

Ura Basketin kokoonpano: Bracy-Davis, Niemi, Allen, Sulonen. V. Hänninen, Holt, Nuutinen, White, Airenne, Tuomala.

Karhubasket – Ura Basket keskiviikkona  kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.