UUTISET

03.11.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT (PÄIVITETTY 4.11. KLO 12.50)

Karhubasket (2 voittoa/3 tappiota) ei onnistunut pääsemään voittokantaan vieraskentällä Joensuussa viime lauantaina. Kotiluolassa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voitanut Karhubasket on toistaiseksi ollut kaudella voittamaton. Korihait (0/5) ei ole vielä voittoa tällä kaudella napannut, mutta yrittävät varmasti hakea puolustavan mestarin turkkia matkamuistoksi, sekä kahta sarjapistettä keskiviikon kamppailusta.

Keskiviikon ottelu alkaa Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa keskiviikkona 4. marraskuuta kello 18.30. Lippuja saa ostettua ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Kesportista ennakkolippuja jää varmasti myymättä ja niiden lippujen myynti alkaa liikuntahallilla kello 17.30, kun ovet avautuvat. Lippuja on salilla myynnissä rajoitettu määrä ja ne myydään aulan fanipisteellä. Sekä Kesportissa että salilla maksuvälineenä käyvät käteinen ja kortti, sekä erilaiset tyky-setelit ja -kortit.

Karhubasketille viime lauantain tappio Joensuussa oli kolmas vieraspeleissä. Useista poissaoloista kärsinyt Kataja oli sisuuntunut ja marssi 82-77 voittoon. Katajan avainpelaajat olivat 30 pinnaa ja viisi levypalloa tilastoinut Rashard Odomes sekä ratkaisuhetkillä kahdeksan perättäistä pistettä takonut Aapeli Alanen (12/4/3). Myös Phil Fayne (19/9) aiheutti kauhajokisille päänvaivaa korin läheisyydessä.

Karhubasketista Joensuussa onnistuivat TJ Holyfield (26/16) ja Colloin Malcolm (17/4). Myös Brandon Spearman (16/3) teki yli 10 pistettä. Okko Järvi (5/4) oli joukkueensa paras +/-tilastossa, lukemalla +5. Järvi ja Bojan Sarcevic (2/2/10) hakivat kuitenkin sihtiään bonuskaaren takaa, sillä kumpikaan ei saanut yhtään kolmosta sukkaan. Edellisen KTP-ottelun ilotulitus kolmosissa oli lauantaina kaukainen muisto, sillä nyt osumatarkkuus oli vaatimaton 28 prosenttia.

Karhubasket on edelleen ilman Mikael Laihosta (alavartalovamma) sekä armeijan palveluksessa olevaa Joona Hakamaata. Tarkkuus kaukoheittoihin on löydettävä ja sekä pelaajiin että palloon pitää saada hyökkäyspäässä lisää liikettä. Myös takamies Bojan Sarcevicin pelaaminen on epävarmaa (GTD 50 %), harjoituksissa tuleen alavartalovamman takia.

– Korihait pyrkii hyökkäämään hyvin suoraviivaisesti korille, joten meidän on organisoiduttava puolustukseen nopeasti ja pysäytettävä heidän avainpelaajat, valmentaja Janne Koskimies painottaa. – Joukkuekonseptissa pysyminen on ollut viime päivien harjoittelun pääteema.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic (GTD 50%), Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

Korihait on hävinnyt kaikki viisi otteluaan. Voitto ei varsinaisesti ole ollut lähellä, sillä piste-eroa vastustajalle on ollut keskimäärin 25,2 pistettä per ottelu. Tappiosta kolme on tullut kotona (Hait-KTP 77-99, Hait-Pyrintö 77-103, Hait-Vilpas 64-89) ja kaksi vieraissa (Kobrat 113-80, Kataja 102-82).

Edellisen ottelun Korihait pelasivat kotona viime lauantaina ja silloin Salon Vilpas haki voiton Uudestakaupungista lukemin 64-89. Hait johtivat kamppailua ensimmäisen kympin jälkeen 27-19, mutta Vilpas voitti toisen neljänneksen 9-24 ja meni menojaan. Vilpasta vastaan levypallot menivät melkein tasan 46-50, mutta Hait menettivät pelivälineen 16 kertaa, joista salolaiset rokottivat isäntiä 20 pisteellä. Haiden heittoprosentit jäivät myös mataliksi (2p 39 %, 3p 22 %), joten voitosta on silloin hankala taistella.

Haiden tehokkain oli Vilpasta vastaan 193 senttinen takamies Trevor Blondin. Blondin teki hieman vajaassa 25 minuutissa 23 pistettä ja poimi viisi levypalloa. Pisteen syntyivät tarkalla heittopelillä, sillä kakkoset osuivat 67 prosentin ja kolmoset 60 prosentin tarkkuudella. Myös 198 senttinen laituri Trey Zeigler pääsi kaksinumeroisille piste- ja levyrilukemille, tehden 11 pinnaa ja poimien 10 levypalloa. Lisäksi hän jakoi 35 minuutissa viisi syöttöä.

Koko kaudella Blondin on tehnyt 25 minuutin peliajalla 12,5 pistettä ja poiminut neljä levypalloa. Zeiglerin keskiarvot ovat runsaan 33 minuutin peliajalla 17,6 pistettä, 8 levypalloa ja 5,8 syöttöä. Sekä pisteissä että syötöissä hän on joukkueensa paras. Kaksi muuta vahvistusta ovat 198 senttinen laituri Bo Zeigler (12,6/5,8/1,8) ja 201 senttinen sentteri Kai Mitchell (9,2/8,4/1 torjunta). Mitchell on joukkueensa paras levypallomies ja hakee levypalloja myös hyökkäyskorilla, kolmen irtopalloin keskiarvolla.

186 senttinen takamies Mikko Jalonen palasi keskiviikkona 28. päivä lokakuuta ottelussa Pyrintöä vastaan Korisliigaparketille. FoKoPo:n kasvatti jäi ilman pisteitä, mutta jakoi viisi syöttöä. Vilpasta vastaan Jalonen ei pelannut. Kaudella 2016-2017 Jalonen pelasi Korisliigassa 35 ottelua, 11,3 pisteen ja 4,5 syötön keskiarvoilla. Korisliigapelejä Jalosella on nyt pelattuna 430 kappaletta. Kauhajoella Jalonen ei ole pelaavassa kokoonpanossa.

Kotimaisista avainasemassa ovat Miikka Marttinen (11,4/1,8) ja Samuli Oja (1). Hyviä minuutteja Korihaissa ovat pelanneet myös Valmentaja Jarno Nikolan poika Aamos Nikula (17 min, 5,4/2,2) ja Tommi Lehtonen (10 min, 3/1,2). Molemmat ovat Korihaiden omia kasvatteja. Ura Basketista Uuteenkaupunkiin siirtynyt Atte Perttu (5,8/3,4) tuo valmentaja Nikulalle kokoa ja kaukoheittovoimaa (3p 40 %).

-Kauhajoelle on aina kiva mennä, Korihaiden valmentaja Jarno Nikula aloittaa pelin alustuksen korisliiga.fi sivustolla. – Joukkueen hyökkäyspään toteuttaminen yksi monista avain asioista, pystyäksämme kilpailemaan Kauhajokea vastaan.

Korihaiden kokoonpano: Oja, T Ziegler, Marttinen, B Ziegler, Mitchel, Perttu, Nikula, Lehtonen, Laitinen, Blondin.

Korihait on ollut vieraskentällä huomattavasti tarkemmassa heittovireessä, kuin kotisalissa. Kakkoset ovat uponneet matkaotteluissa 57,5 prosentin ja kolmoset  35,3 prosentin tarkkuudella. Kotona osumatarkkuudet ovat jääneet kakkosissa alle 50 ja kolmosissa alle 30 prosentin. Levypallopeli on vieraskentällä ollut huonompaa, sillä Hait poimivat vieraissa vain 31,5 irtopalloa haltuunsa ja menettävät pelivälineen 17,5 kertaa.

Kun sekä Karhubasketia että Korihaita verrataan eri tilastoissa, niin eroja tulee pisteissä per ottelu (KB 91,8, Hait 76), Kakkosten tarkkuudessa (KB 55,8 %, Hait 48,4 %) ja syötöissä (KB 20,6 kpl, Hait 15,8 kpl). Lisäksi Hait menettävät pallon 15 kertaa ottelussa, kun kauhajokisille menetyksiä tulee 12,2 ottelua kohden.

Karhubasket – Korihait keskiviikkona 4.11. kello 18.30 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.