UUTISET

01.11.2020

TIEDOTE KORONA-ALTISTUMISESTA KAUHAJOEN KORIPALLO-OTTELUSSA 28.10.2020

Keskieviikkona 28.10. Kauhajoen Liikuntahallissa koripallopelissä Karhu Basket – KTP-Basket, on yläkerran B2 katsomossa oleskellut myöhemmin korona positiiviseksi osoittautunut henkilö. Pelissä on ollut maskisuositus ja turvaväleistä on huolehdittu, joten katsojien tartuntariski arvioidaan pieneksi.

Katsojia kehotetaan kuitenkin seuraamaan oireita 14 vrk:n ajan. Jos lieviäkin koronaan sopivia oireita ilmaantuu, kehotetaan hakeutumaan koronatestaukseen omaan terveyskeskukseen. Terveyskeskuksen ollessa suljettuna pyydämme ottamaan yhteyttä maakunnalliseen päivystysapuun 116117.

Lisätietoja: Karhu Basket Pj Vesa Ojala p. 0500-977889

Allekirjoittajat: Kirsti Kähärä Terveyspalvelujohtaja LLKY, Katja Latvala Hygieniahoitaja LLKY, Susanna Alhainen Sairaanhoitaja LLKY, Matti Rekiaro Ylilääkäri EPSHP, Elina Kärnä Infektioylilääkäri EPSHP, Riikka Ala-Karvia vs. osastonylilääkäri EPSHP

THL (www.thl.fi) kertoo oireista seuraavaa:

COVID-19 vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla. Tartunnan saaneista suurin osa saa vain lieviä tai kohtalaisia oireita, eivätkä he tarvitse sairaalahoitoa.

Tavallisimmat oireet: kuume, kuiva yskä, väsymys.

Harvinaisemmat oireet: kipu ja särky, kurkkukipu, ripuli, sidekalvotulehdus, päänsärky, maku- ja hajuaistin häiriöt, ihottuma, sormien ja varpaiden värimuutokset.

Vakavat oireet: hengitysvaikeudet tai hengenahdistus, rintakipu tai paine rinnassa, puhe- tai liikuntakyvyn häiriöt.