UUTISET

08.11.2020

KARHUBASKET HAKI VIERASVOITON SALOHALLISTA

TJ Holyfield oli johtamassa oranssipaitoja harvinaiseen vierasvoittoon Vilppaasta (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket oli aloittanut Korisliigan kolmella vierastappiolla. Kotiluolassa peli oli kulkenut hyvin, sillä kolme ottelua oli tuonut kolme voittoa. Lauantaina palaset olivat kohdallaan myös vieraissa, joten tulijaisina Salosta olivat maukkaat sarjapisteet.

Karhubasketin valmentajat olivat hioneet taktiikan, jossa kolmospyssy Mikko Koivistoa ei päästetä vapaisiin heittopaikkoihin. Lisäksi valmentaja Janne Koskimies painotti, että sentteri Jeremiah Woodia vastaan pitää pärjätä yksi vastaan yksi puolustuksessa, jottei Wood pääse halkomaan kauhajokisten puolustusta syötöillään. Tämä toimikin.

Wood kokosi 19 pisteen ja 10 levypallon saaliin, mutta jäi vain kolmeen syöttöön. Koivisto teki 12 pistettä, mutta kolmoset upposivat 33 prosentin (3/9) tarkkuudella, joten tätäkin taistelua voidaan pitää onnistuneena. Koivisto naulasi kolmosensa toisen puoliajan alussa, miltei peräkkäin, ja se vei salolaiset pariin otteeseen seitsemän pisteen johtoon. Kauhajokiset kuitenkin kuittasivat nuo kaukoheitot omillaan ja Okko Järvi (17/4) tasoitti lukemiksi 47-47, kun kolmatta neljännestä oli pelaamatta parisen minuuttia. Daniel Utomi (9/5) vei kakkosella Karhubasketin johtoon 49-51, eivät vieraat enää luovuttaneet tuota paikkaa Vilppaalle.

Päätösneljänneksen alussa Wood tasoitti lukemiksi 53-53, mutta Järven kolmonen piti vieraat edellä. Karhubasket pysyi muutaman pisteen johtoasemassa TJ Holyfieldin (19/5) koreilla, mutta Vilpas ei luovuttanut. Kauhajokiset sutivat muutaman vaparin ohi, mutta pitivät silti kahden pisteen johtoasemaan, kun viimeinen minuutti alkoi. Okko Järvi ajoi näyttävästi korille ja teki lukemiksi 66-70. Vilppaan heitot kolisivat rautaan ja Holyfield kävi upottamassa kaksi vaparia. Wood vielä kavensi eron neljään, nostamalla hyökkäyslevypallon jälkeen kakkosen sisään, mutta Bojan Sarcevic (7/2/3) teki loppulukemat 68-74 vapareilla.

Karhubasket ei vielä onnistunut siirtämään kotiluolan heittohurmosta vieraskentälle. Salossa kolmoset upposivat 25 prosentin tarkkuudella. Kakkosissa vieraat olivat isäntiä tarkempia, kun niiden prosentiksi tuli 49. Vilppaan kakkoset upposivat 46 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset menettivät pallon 10 kertaa, mutta puolustus tuotti salolaisille 17 menetystä ja piti heidän kolmosensa 26 prosentissa. 17 menetyksestä kauhajokiset tekivät 15 pistettä ja juoksivat 10 pistettä nopeilla. Vilpas vei levypallot 48-37 ja hakivat peräti 20 hyökkäyslevypalloa, mutta saivat niistä aikaan vain 13 pistettä. Karhubasket teki saman verran pisteitä, 15 hyökkäyspään levyrin jälkeen.

-Aika säästeliäästi olemme voittoja Salohallista hakeneet, Janne Koskimies aloitti jutustelun pelin jälkeen. – Olemme ne säästäneet tärkeisiin finaaliotteluihin, Koskimies jatkoi, viitaten kevään 2018 kolmanteen finaaliin, josta Karhubasket nappasi voiton ja eteni Suomen mestaruuteen otteluvoitoin 4-2. – Keskittyminen oli siinä, että saadaan Woodin syötöt pois ja yritetään pelata häntä yksi vastaan yksi puolustusta. – Jos hän tekee 20 pinnaan, niin hän tekee ja sen kanssa eletään. – Toiseksi olimme kartoittaneet Mikko Koiviston heittopaikkoja ja pyrimme ottamaan vapaat paikat pois hyvällä puolustamisella. – Koivisto on kuitenkin Saanut tällä kaudella yllättävän paljon vapaita heittopaikkoja. – Vilpas sai 20 hyökkäyslevypalloa, mutta ei pystynyt hyödyntämään niitä. – TJ Holyfield pelasi jälleen hyvin, varsinkin puolustuspäässä, Koskimies kiitteli.

Voitolla Karhubasket nousi sarjataulukossa viidenneksi. Tasapisteissä ovat Vilpas ja Lahti. Sarjakärjessä Seagulls näyttää menevän menojaan, mutta sen jälkeen on sarjataulukossa todella tasaista. 22 ottelun runkosarjaa on pelattuna melkein kolmannes. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan, joissa molemmissa on kuusi joukkuetta. Sarjataulukko näyttää tasaiselta, joten nyt otteluiden voittomarginaalilla on myös merkitystä, joten pisteitä tehtäneen loppusummeriin saakka.

Keskiviikkona Karhubasket kohtaa kotiluolassa Lapuan Kobrat. Joukkueet kohtasivat lokakuun loppupuolella Lapualla ja silloin Kobrat olivat parempia pistein 84-78. Nyt kauhajokiset haluavat kuitata tuon tappion ja mielellään voittomarginaali on vähintään seitsemän pistettä.

Lipun myynti keskiviikon otteluun on käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja voi ostaa myös Kauhajoen Kesportista. Jos Kesportista jää lippuja myymättä, myydään ne keskiviikkona 11.11. klo 17.30 alkaen salilla, kun liikuntahallin ovet avataan. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30.