UUTISET

29.10.2020

KARHUBASKET VOITTI KTP:N

Karhubasket nappasi kauden toisen kotivoiton, kun se murskasi KTP:n keskiviikon kamppailussa pistein 122-89 (61-45). Kotkalaiset olivat voittaneet kauden kolme ensimmäistä ottelua, mutta eivät voineet mitään oranssipaitojen vyörylle.

Peli alkoi vieraiden hallinnassa. Kaksikko Greg Mangano (31/14/3) – Joseph Burton (21/6/5) pisti palloa koriin tarkasti. Burton pyöränteli ketterästi korin alla ja johdatti KTP:n 9-19 johtoon, ensimmäisen kympin jälkipuoliskolla. Karhubasket sai kuitenkin pelinsä kulkemaan. Kalle Peltonen (7) teki ensimmäiset Korisliiga pisteensä kolmosella ja kauhajokisten hyökkäyspelin kapellimestarina toiminut Bojan Sarcevic (14/4/13) jatkoi isäntien tarkkaa heittopeliä bonuskaaren takaa. Kun TJ Holyfield (25/2) löysi oman heittovireensä, Karhubasket käänsi 10 pisteen takamatkan yhden pisteen johtoon ensimmäisen kympin päätteeksi.

Toiselle kympille lähdettiin lukemista 23-22. Mangano jatkoi tarkkaa heittopeliään ja Markus Rautasalon (5/3) viisi perättäistä pistettä keräsi kotijoukkueen aikalisälle tarkentamaan pelisuunnitelmaa. Karhubasket teki kuusi nopeaa pistettä ja oli Tomi Kamisen vuoro kutsua KTP aikalisälle. Minuuttia myöhemmin, kun Daniel Utomi (19/7/2) oli upottanut kaksi kolmosta ja Sarcevic yhden, otti Kaminen toisen aikalisänsä tilanteessa 40-31. Tämäkään ei tuonut muutosta voimasuhteisiin, vaan Karhubasket johti puoliajalla 61-45.

Toisella kympillä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun KTP:n takamies Joonas Lehtoranta loukkaantui. Sitä harmitteli Kaminen myös pelin jälkeen. – Joonas teki yhdeksässä minuutissa neljä pistettä ja oli saldossa +11. Kun hän loukkaantui, niin me romahdimme. – Kauhajoki pelasi ihan eri tasolla, kun kukaan aikaisemmista vastustajista, Kaminen antoi tunnustusta kauhajokiselle.

Toisella puolikkaalla ei nähty taistelua voitosta. Kaminen lepuutti Manganoa, eikä hän pelannut ottelussa kuin 28 minuuttia. Siitä huolimatta Mangano pussitti 31 pistettä ja upotti sekä kakkoset että kolmoset yli 70 prosentin tarkkuudella entisessä kotisalissa.

Karhubasketin puolustus aiheutti KTP:lle 18 menetystä, joista kotijoukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Menetysten jälkeen oranssipaidat tekivät 28 pistettä. Kun kauhajokiset menettivät pelivälineen vain kuusi kertaa ja löysivät 33 syötöllä kerta toisensa jälkeen vapaat pelaajat, ei parammasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkue otti 36 kolmosta ja upotti niistä 19, mikä antaa prosentiksi loistavan 52,8.

-Olen tyytyväinren joukkueen esitykseen, valmentaja Janne Koskimies jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. – Peli on iloisen näköistä, kun kolmoset uppoavat tuolla tavalla. – Teimme 122 pistettä pelissä, mikä on paljon, enkä muista, että olisimme enemmän pisteitä kotisalissa tehnyt. – Hankimme TJ (Holyfield) tänne heittäväksi isoksi mieheksi, eikä hänellä ollut kuin neljä kolmosen yritystä ennen tätä peliä. – Lähdimme rohkeasti heittämään, kun tiesimme, että KTP:n isot pysyvät korin alla. – Heitot avasivat peliä. – Saimme hyviä heittopaikkoja ja pelasimme palloja niihin. – Ja kun peli lähti rullaamaan hyvin alusta asti niin se oli helpon näköistä.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa lauantaina Joensuussa, kun Kataja isännöin kauhajokisia. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi keskiviikkona. Korihait ottelun liput ovat nyt myynnissä ennakkolippu.comissa ja ennakkomyynti alkaa perjantaina Kauhajoen Kesportissa.