UUTISET

21.11.2020

KARHUBASKET VOITOLLA MAAOTTELUTAUOLLE

Okko Järvi teki Kouvolassa 17 pistettä (kuva: Erkkin Hautaviita)

Karhubasket lähti perjantaina hakemaan viidettä perättäistä voittoa, kun ohjelmassa oli ottelu Kouvolan Jatke areenalla. Isäntäjoukkue Kouvot painiskelee poissaolojen kanssa, sillä perjantain kamppailusta poissa olivat jenkki Jacoby Armstrong, Teemu Knihtinen ja Henri Permanto, joten kouvolalaisten kokoonpanossa oli vain kahdeksan miestä.

Poissaolot eivät kuitenkaan näkyneet kentällä. Severi Kaukiainen (22/1/3) pisti pari perättäistä kolmosta sukkaan ja Kouvot johtivat runsaan kahden minuutin jälkeen 8–3. Daniel Utomi (11/3) lähetti vieraat 0–9 jaksolle ja penkiltä aloittanut Okko Järvi (17/3) osui tarkasti kaikilta etäisyyksiltä. Lukemissa 8–12 Tuomas Oja kutsui Kouvot aikalisälle. Karhubasket otti pelin hallinnan ja pääsi toiselle neljännekselle 14–20 johtolukemissa.

Toisella kympillä vieraat eivät olleet terävimmillään kummassakaan kenttäpäädyssä. Puolustuksessa ei saatu stoppeja ja hyökkäyspäässä palloa ei liikuteltu normaaliin tapaan. Ennen puoliaikaa Kouvot noukkivat tukun hyökkäyslevyreitä ja nousivat peliin mukaan. Väkivahva Antonio Ballard (17/12) ja Moses Greenwood (21/11) tekivät helppoja koreja. Tuomas Hirvonen (13/1/5) jakeli syöttöjä ja hänen kolmosensa toi Kouvot kahden pisteen etäisyydelle (31–33). Greenwood tasoitti vapareilla, mutta Brandon Spearmanin (7) and 1-suoritus piti oranssipaidat edellä. Kaukiainen ja Ballard tekivät avauspuolikkaan viimeiset pisteet, joten Kouvot johtivat puoliajalla 39–36. Toisen neljänneksen viimeiset viisi minuuttia Kouvot voittivat 17–6.

Karhubasket aloitti toisen puoliajan terävästi. Collin Malcolm (17/5/3) upotti yhden ja Bojan Sarcevic (9/3/8) kaksi kolmosta, joten vieraat johtivat kolmen minuutin jälkeen 44–47. Kaukiainen tasoitti kolmosella, mutta Bojanin kolmas kolmonen riitti Ojalle ja Kouvot miettivät uutta sotasuunnitelmaa aikalisällä. Spearman ja Järvi jatkoivat vieraiden kolmossumaa, ja Kalle Peltonen (4/1) kakkonen teki tilanteeksi 51–58. Kaukiainen leikkasi vielä kolmosella eron kolmeen, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 60–63.

Antti Niskanen (3/1) ja Järvi tekivät kolmosilla lukemiksi 60–69 vajaassa parissa minuutissa. Kympin puolivälissä Malcolm askarteli vieraiden johdoksi 13 pistettä, mutta Kouvot eivät luovuttaneet. Greenwood ja Kaukiainen aloittivat kirin, Ballard haki hyökkäyslevypallot ja teki tilanteeksi 75–81. Viimeisen minuutin alussa Greenwoodin kolmonen kutisti eron kolmeen pisteeseen. Tuon lähemmäksi Kouvot eivät enää päässeet ja TJ Holyfield (11/9) teki loppulukemiksi 78–83 vapariviivalta.

Karhubasket hävisi levypallot 43–29 ja Kouvot hakivat peräti 16 hyökkäyslevypalloa. Onneksi kauhajokiset pitivät menetykset vain kahdeksassa ja upottivat kolmoset 47 prosentin tarkkuudella, joka riitti voittoon. – Pitää olla todella tyytyväinen, että lähdetään tänään voiton kanssa kotiin, Janne Koskimies henkäisi ottelun jälkeen. – Ratkaisu tänään oli, että meidän heittopeli oli hyvää toisella puoliajalla. – Viidessä viimeisessä matsissa meidän joukkuepelaaminen on myös ollut hyvää ja mennyt eteenpäin. – 19 syöttöä ja 8 menetystä, siihen olen tyytyväinen. – Me on rakennettu tämän kauden joukkue niin, että meillä on heittovoimaa. – Vähän tehtiin kuitenkin tänään vielä tyhmiä virheitä, joita meille ei ole viime otteluissa enää tullut. – Kouvot sai myös liikaa hyökkäyslevypalloja ja se on ollut meillä haaste aiemminkin tällä kaudella, Koskimies harmitteli.

Karhubasketin kauden seitsemäs voitto nosti sen sarjataulukossa toiseksi, kun runsaan viikon mittainen maajoukkuetauko alkaa. Pyrintö on tasapisteissä, mutta pelannut ottelun vähemmän. Karhubasket jatkaa otteluita keskiviikkona 2. joulukuuta, kun vieraaksi karhuluolaan saapuu Ura Basket. Liput ovat jo myynnissä ennakkolippu.comissa ja tulevat myyntiin Kauhajoen Kesporttiin lähiaikoina.