UUTISET

05.11.2020

KARHUBASKET PYÖRITTELI KORIHAIT VERKKOON

(kuva: Jari-Pekka Laitio-Ramone)

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket nappasi keskiviikkona kauden kolmannen kotivoiton, kun Uudenkaupungin Korihait lähtivät kotimatkalle 118-73 (61-38) tappion jälkeen.

Peli oli käytännössä ohi jo ensimmäisellä kympillä. Collin Malcolm (8/3/2) ja kapteeni Antti Niskanen (6/6) veivät isännät runsaassa kahdessa minuutissa 7-0 johtoon. Kympin puolivälissä Daniel Utomi (14/2) ja Okko Järvi (11/6/6) kasvattivat etumatkan 10 pisteeseen, joten Haiden valmentaja Jarno Nikula kutsui joukkueensa aikalisälle lukemissa 16-6. Brandon Spearman (31/3) upotti heittoja kaikilta etäisyyksiltä, joten ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 33-17.

Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies antoi tasaiset minuutit koko miehistölle. Thomas Vehmanen (6/1/2) tuurasi Bojan Sarcevicia (10/2/5) takamiehen tontilla ja ajeli muutaman korin. Haiden puolustus saatiin halki luvattoman helposti ja kotijoukkue upotti kakkoset pelissä peräti 74 prosentin tarkkuudella. Haiden kasvatti Aamos Nikula (6/2) esitti ilahduttavia otteita ja oli vieraiden harjoja valopilkkuja. Oranssipaitojen etumatka kävi jo 31 pisteessä, mutta Trey Zeigler (22/4) onnistui upottamaan muuttaman korin, joten puoliajalle lähdettiin lukemista 61-38.

Toinen puolisko ei muutoksia pelitapahtumiin tuonut. Karhubasket teki mitä tahtoi, ajellen vastustamattomasti korille tai upottamalla kolmosia. Edellisen ottelun tapaan kaukoheitot osuivat tarkasti, sillä nyt kolmosten onnistumisprosentiksi tuli 59. Päätössummerin soidessa lukemat koulukeskuksen liikuntahallin valotaululla olivat 118-73.

Kaikki Karhubasketin 10 pelaajaa saivat pistetilinsä auki ja tasaisesta peliajasta kertoo se, että jokainen isäntien pelaaja pelasi 18 – 24 minuuttia. Parannettavaakin jäi, sillä vaparit upposivat 62 prosentin tarkkuudella ja menetyksiä tuli 13 kappaletta. Toki osa menetyksistä tuli, kun syötöt rupesivat olevaan hiukan liian Hollywood-tyyliä.

-Meiltä tosi hyvä aloitus ottelulle ja pystyimme aloittamaan kolmannen kympin samalla tyylillä, mikä oli meille tärkeää, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Pyrimme ratkaisemaan pelin mahdollisimman aikaisin ja onnistuimme siinä. – Sen jälkeen pelin jatkaminen oli helppoa. – Viisikko toimi hyvin, peli rentoutui ja koko joukkue oli hyvä. – Kahdessa viime pelissä kotona kaukoheitto on toiminut hyvin ja se pitää nyt siirtää myös vieraskentälle, Koskimies toivoi.

Karhubasket jatkaa pelejä Korisliigassa lauantaina, kun ohjelmassa on vierasottelu Salon Vilpasta vastaan. Vilpas mursakasi keskiviikkona Salohallissa Pyrinnön pistein 112-74. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 11. marraskuuta, kun rakas paikallisvastustaja Lapuan Kobrat luikertelee karhuluolaan. Ottelu Kobria vastaan alkaa kello 18.30 ja lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja ennakkolippu.comista.