UUTISET

05.02.2023

KARHUBASKET VOITTI KOTKASSA PISTEELLÄ

Joukkue ja fanit pääsivät juhlimaan pinnan voittoa yhdessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Perjantaina pelaamatta jäänyt Korisliigan ottelu KTP – Karhubasket päästiin pelaamaan lauantaina. Perjantaina pelaamisen esti alkulämmittelyssä rikkoutunut korilevy. Varalevy löydettiin Steveco Areenan kellarista vasta myöhään illalla, kun peruuttamisesta oli jo päätetty. Tosin vaihtaminen ei ole helppo juttu, joten jos kadonneen varalevyn mysteeri olisi saatu ratkottua heti, niin viive pelin aloittamiseen olisi saattanut venyä useisiin tunteihin.

Peruuttamisen jälkeen Karhubasket majoittui Kotkassa hotelliin. Uudeksi alkamisajaksi kerrottiin kello 17, vaikka kauhajokiset yrittivät saada alkamisajan aikaisemmaksi. Samalla koripalloliitto peruutti naisten Koriliigan ottelun PeKa – Pyrintö, mikä herätti ymmärrettävästi ihmetystä joukkueissa. Varsinkin, kun naisten joukkueilla ja Karhubasketilla oli tahtoa sovittaa molemmat pelit samalla päivälle.

Jälleen isoin tunnustus menee Karhubasketin fanclubille. Fanibussi lähti perjantaina Kotkaan, mutta peliä ei pelattukaan. Mitä tekee fanclub? Pakkaa tavarat linja-autoon ja palaa aamuyöstä Kauhajoelle. Mutta jo seuraavana aamuna kello 10 fanibussissa oli jälleen oranssipaitoja, jotka lähtivät El President Pertti Holman kanssa takaisin Kotkaan kannustamaan omiaan. Kaksi päivää, noin 24 tuntia ja noin 1720 kilometriä bussissa. Tehkää perässä!

Lee Skinner oli lauantaina hyvässä vedossa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Itse ottelussa KTP otti komennon alussa. Brandon Tabbin (11/4/3) johdolla isännät ottivat kolmessa minuutissa kahdeksan pisteen etumatkan. Roydell Brownin (14/9/2 torjuntaa) lukemat olivat 10-2. Oranssipaidat kirivät eron kahteen, kun Kuany Kuany upotti kolmosen ja Teemu Suokas kakkosen. Avauskympin loppu oli KTP:n, kun Mubashar Ali (13/4) teki kuusi pistettä ja Jordan Gilesin (10/8/4) kakkonen päätti neljänneksen lukemiin 23-14.

Toinen kymppi olikin sitten kauhajokisten. Cameron Jones (18/1/5) ja Severi Kaukiainen (16/4/6) toivat vieraat runsaassa kolmessa minuutissa tilanteeseen 27-25. Roope Mäkelä kutsui KTP:n aikalisälle, mutta vain hetki sen jälkeen Karhubasket otti johtopaikan. Eero Innamaa lähetti vieraat karkumatkalle, jonka aikana Kaukiainen, Lee Skinner (12/9/3) ja Miikka Marttinen (8/4) laittoivat palloa koriin joka etäisyydeltä. Vähän ennen taukoa Skinnerin toinen kolmonen muokkasi lukemiksi 38-48, mutta Alin kolmonen ja Vili Nymanin (5/1) viime hetken kakkonen tekivät taukotilanteeksi 43-48.

Jeffrey Crockett oli ratkaisuhetkillä hyvin esillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannella neljänneksellä kauhajokiset ottivat parissa minuutissa 10 pisteen etumatkan. Ennen kympin puoliväliä oltiin lukemissa 49-64 ja ero oli suurimmillaan 15 pistettä. Parissa minuutissa KTP nykäisi 11-0 jakson, Brandon Slyn (22/4/3) johdolla. Kun Joonas Timonen (3/2 syöttöä) upotti kolmosen, niin oltiin lukemissa 62-66 ja Janne Koskimies komensi joukkueensa aikalisälle. Se ei kurssi muuttanut, vaan vieraiden pisteetön jakso venyi neljään minuuttiin ja KTP pisteputki 16-0, joten nopeasti oltiin tilanteessa 67-66.

Päätösneljänneksen alussa KTP otti kuuden pisteen etumatkan. Viiden minuutin kohdalla oltiin lukemissa 80-77, kun Kaukiainen upotti kakkosen ja Marttinen kolmosen. Kotkalaiset venyttivät eron kahdeksaan Topias Kuukkasen (7) kolmosella. Cameron Jones ja Jeffrey Crockett (14/6/3 torjuntaa) kavensivat lukemiksi 85-81, mutta Kuukkanen vastasi kovalla kakkosella kulmasta aivan hyökkäysajan päättyessä. Tilanne tarkistettiin nauhalta ja lukemat olivat 87-81, kun aikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia.

Nämä viimehetket olivat oranssipaitojen. Skinner syötti Crockettin korintekoon ja ero kaventui neljään. Karhubasket puolusti hyvin, joten KTP menetti. Kaukiaista rikottiin kolmosessa ja tammikuun kuukauden pelaajana palkittu takamies upotti kaikki kolme vaparia ja oltiin lukemissa 87-86. Jälleen hyvä puolustus, levypallo haltuun ja Cameron Jones upotti kakkosen levyn kautta, vieden vieraat 87-88 johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä kolme sekuntia. KTP piti aikalisän ja he pelasivat pallo korin läheisyyteen, mutta heitto ei uponnut ja kauhajokiset pääsivät tuulettamaan kauden 20 voittoa fanien kanssa.

Cameron Jones upotti voittokorin ja pussitti 18 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket hävisi levypallot 37-33 ja oli gramman huonompi kolmosten tarkkuudessa. KTP upotti kolkit 37 prosentin ja kauhajokiset 36 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat liikuttivat palloa iloisesti ja kirjauttivat 25 syöttöä. KTP:n 17 menetyksestä iskettiin 20 pistettä ja korin läheisyydestä Karhubasket teki 48 pistettä. Kakkosten tarkkuus oli 60 prosenttia ja nämä aseet riittivät tällä kertaa pisteen voittoon. Tilastokummallisuus oli myös se, että oranssipaidat saivat ainoastaan kolme vapaaheittoa ja ne kaikki Kaukiainen laittoi ratkaisuvaiheessa pussiin.

Severi Kaukaiaisen käsi ei vapissut vapaaheittoviivalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Kuulin aamulla, että fanclub on tulossa uudestaan Kotkaan, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden fanclubin oranssi t-paita päällään. En oikein sitä edes uskonut eilisen pettymyksen jälkeen. Se kertoo meidän seuran ja yhteisön asenteesta, että periksi ei anneta. Meidänkin piti tänään osoittaa pari kertaa sinnikkyyttä ja tulla takaa mukaan peliin. Todella mahtavat fiilikset. Täällä Kotkassa oli todella hyvä tunnelma hallissa ja positiivisia asioita tapahtumassa. KTP pelasi tänään hyvän pelin. He johtivat peliä ison osan ja kun kolmannella kympillä meillä oli hyvä hetki, niin he saivat estettyä meidän pallon liikettä, joten peli meni staattiseksi. Slyn kanssa meillä oli kädet täynnä läpi pelin, kun hän käytti nopeuttaan ja heittokättään meitä vastaan. Lopussa saatiin muutama stoppi ja lopussa näkyi meidän rutiini, joten maltoimme ja toteutimme peliämme, Koskimies kertoi tyytyväisenä.

Karhubasket pelaa tiistaina FIBA Europe Cupin jatkolohkon viimeisen ottelun IKH Areenassa. Vastustajaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu Hapoel Haifa Israelista. Karhubasket on jatkolohkon voiton jo varmistanut ja samalla paikka FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä eli kahdeksan parhaan joukossa on varmistettu. Pudotuspelit pelataan maaliskuussa. FIBA Europe Cupin liput ovat ennakkomyynnissä osoitteessa Lippu.fi. Lippuja saa ennakkoon myös R-Kioskeilta kautta maan. IKH Areenan ovet avaustuvat tiistaina ja lipunmyynti käynnistyy kello 16.30.

Tiistaina saatetaan IKH Areenan parketilla nähdä odotettu paluu, kun valmennusjohto on kertonut Simeon Carterin olevan pelikuntoinen. Paperit ovat kunnossa sekä Korisliigaa että FIBA Europe Cupia varten, joten jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin numero 33 on kentällä Haifaa vastaan.

Karhubasketin seuraava Korisliigan ottelu on ensi lauantaina eli 11. helmikuuta. Silloin kello 17 alkavaan otteluun vieraaksi IKH Areenaan saapuu Salon Vilpas. Liput lauantain peliin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

KTP:n voittoheitto viime hetkillä oli lähellä, mutta oranssipaitojen puolutus oli tilanteessa hyvin mukana (kuva: Janne Yli-Korhonen)