UUTISET

15.02.2023

GULLS NOKKI KARHUBASKETIN KUMOON KISAHALLISSA

Jeffrey Carroll johdatti Seagullsit voittoon kärkikamppailussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan ylemmän loppusarjan Kärkiottelusta odotettiin paljon. Isäntäjoukkue Helsinki Seagulls tähysi sarjan kärkeen ohi ykköspaikkaa pitkään hallussa pitäneen Karhubasketin. Lopulta ottelu oli helsinkiläisten yksipuolinen näytös, kun heidän puolustuksensa imi tehot pois kauhajokisten hyökkäyspelaamisesta ja hyökkäyspeli oli murskaavan tehokasta.

Alku oli Gullsien heittonäytös. Antti Kanervon (13/2) kolmonen ja Rene Rougeaun (13/5/3) lay-up antoivat isännille 9-2 johtoaseman kahdessa minuutissa. Rougeau kasvatti Gullsin johtoaseman yhdeksään pisteeseen, ennen kuin Jeffrey Crockett (13/6/2) ja Cameron Jones (10/6/3) toivat vieraat 0-7 pisteputkella lukemiin 11-9. Sitten Okko Järvi (15/2) esitteli heittovoimaansa ja kahdella kolmosella isäntien oltiin tilanteessa 17-9. Jälkimmäisessä kolmosessa Järveä vielä rikottiin, joten eroa oli onnistuneen vaparin jälkeen taas yhdeksän pistettä. Kun Timo Heinonen (12/6/2) ja Jeffrey Carroll (32/13/3) onnistuivat kakkosissa, niin tilanteessa 22-9 Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Se piristi Karhubaskettia ja takamatka supistui kolmeen pisteeseen Eero Innamaan (3/3) kolmosen sekä Lee Skinnerin (15/2) vapareilla. Heinosen kolmonen päätti avauskympin lukemiin 26-20.

Ottelun hahmo Carroll piti Gullsit turvallisessa 10 pisteen johtoasemassa läpi toisen neljänneksen. Kauhajokisten puolustus ei pysynyt Carrollin edessä, joten amerikkalainen ajeli onnistuneesti korille useita kertoja. Jos tilaa jätettiin, että edessä olisi pysytty, niin Carroll upotti heitot tarkasti. Puoliajalle lähdettiin lukemista 48-40.

Lee Skinner nostamassa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä. Lukemista 52-45 Gulls nykäisi vajaassa neljässä minuutissa 13-2 jakson, joten ero kasvoi 18 pisteeseen. Ero pysyi 20 pisteen tuntumassa ja neljänneksen lopussa Kanervon kolmonen sekä Zena Edosomwanin (6/9) kakkonen päättivät neljänneksen lukemiin 79-55.

Kaikille Kisahallissa oli selvää, että taistelu voitosta oli ohi. Ero kasvoi suurimmillaan 29 pisteeseen ja lopulta Gullsien voitto tuli pistein 99-71. Gulls teki 12 hyökkäyslevypallosta 15 pistettä, ja voitti levyrit 43-34. Kauhajokiset menettivät pallon 14 kertaa ja niistä isännät rokottivat 16 pisteen edestä. Gulls menetti pallon vain seitsemän kertaa. Lokit olivat tarkalla heittopäällä, kun upottivat kolmoset 48 ja kakkoset 55 prosentin tarkkuudella. Karhubasket sai 30 kolmosesta vain seitsemän sisään, mikä antaa tarkkuudeksi vaatimattoman 23 prosenttia.

Man of the match Jeffrey Carroll pussitti 32 pistettä ja poimi siinä sivussa 13 levyriä. Hänen tehokkuusluku oli 42 ja +/-tilasto näytti vajaan 30 minuutin peliajalla lukemaa +36. Takamies Lassi Nikkarinen (5/1/10) halkoi oranssipaitojen puolustusta miten tahtoi ja jakoi 10 syöttöä. Nikkarisen +/-lukema oli myös kova, kun se oli vain 23 minuutin peliajalla +27. Kokenut Rene Rougeau oli molemmissa kenttäpäädyissä oikeassa paikassa oikeaan aikaan, torjuen neljä heittoa ja riisti pallon kolmasti. Myös Rougeaun lukema +30 runsaassa 26 minuutissa kertoo siitä, mikä kolmikko pelin ratkaisi.

Simeon Carter teki ottelussa 8 pistettä, poimi 3 levypalloa ja torjui kolme kertaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Voitolla Seagulls nappasi sarjataulukon kärkipaikan itselleen. Karhubasketilla on tosin yksi peli vähemmän pelattuna. Ensi lauantaina pelataan viimeinen kierros ennen maaottelutaukoa, joten näyttää siltä, että kauhajokiset lähtevät tauolle kakkospaikalta. Karhubasket ja Seagulls iskevät vielä kertaalleen yhteen jatkosarjan aikana. Jos joukkueet eivät häviä yhtäkään ottelua ennen keskiviikkona 22. maaliskuuta IKH Areenassa pelattavaa ottelua, niin jatkosarjan voitto ratkaistaan tuossa ottelussa.

Kaksi kärkijoukkuetta lähtevät maaottelutauolle eri asemista. Kauhajokisten tauko on 10 päivää, kun Gulls saa huilata 13 päivää. Lisäksi kolme Karhubasketin pelaajaa on mukana maajoukkueessa, mikä vaikuttaa tauon yhteisharjoituksiin. Vielä ennen jatkosarjan päätöstä Karhubasket saa FIBA Europe Cupin kaksiosaisesta pudotuspelistä lisäohjelmaa ja pääsee vierailemaan Portugalin Portossa.

Ensi lauantaina Karhubasket kohtaa IKH Areenassa Kouvolan Kouvot. Ottelu alkaa kello 18 ja liput ovat ennakkomyynnissä osoitteessa Lippu.fi. Lauantaina IKH Areenan ovet avaustuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.