UUTISET

03.02.2023

PERJANTAIN KTP-KARHUBASKET OTTELU SIIRTYY LAUANTAILLE

The korilevy (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kotkassa nähtiin perjantaina erikoinen näytelmä, kun ennen kello 18.30 alkavaksi merkitty Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelu KTP – Karhubasket siirrettiin lauantaille, kun toinen Steveco Areenan korilevyistä oli rikki.

Uusi ottelun alkamisaika on lauantai 4. helmikuuta kello 17. Peli pelataan joko Steveco Areenalla tai Karhulan liikuntahallilla.

Ensimmäinen tulkinta säännöistä oli, että pelipaikalta pitäisi löytyä varavälineet tällaisten tapausten välttämiseksi. Tarkemmin tutkittuna koripalloliiton säännöt määrittelevät vain varavälineiksi korirenkaan, peli- ja heittokellon.

Pettynyt oli myös Karhubasketin fanclub, joka oli lähtenyt Kotkaan kannustamaan oranssipaitoja. Useat olivat ottaneet töistä vapaata, jotta matkalle oli ollut mahdollista lähteä. Aikatauluista johtuen fanibussi palaa Kauhajoelle, mutta lähtee uudestaan liikenteeseen lauantaina. Ilmoittautumiset osoitteeseen fanibussi@karhubasket.fi. Lähtö kello 10 IKH Areenan pihasta.

Kun ottelu oli peruttu, selvisi, että Steveco Areenalta löytyy varalevy. Tätä vain ei tiedetty tai viitsitty etsiä, kun alkuperäisen rikkoutuminen huomattiin. Katosta riippuvien koritelineiden levyn vaihtaminen on tietysti oma operaationsa, mutta osaavat ihmiset selviävät siitä kohtuullisessa ajassa.

-Harmittaa erityisesti meidän fanien takia, kun he nyt tänne matkustivat, eikä peliä päästy pelaamaan, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli verkkotoimitukselle. Samalla menetimme yhden valmistautumispäivä tiistain FIBA Europe Cupin peliin. Mutta kuten vanha sanonta menee, niin pelimiehen polvet joustavat, eikä tälle nyt voi mitään, Koskimies sanaili.

Karhubasketin tiukka peliaikataulu tuo omat haasteensa harjoitteluun ja pelaamiseen. FIBA Europe Cupin jatkolohkon päätöskamppailu Israelilaista Hapoel Haifaa vastaan pelataan IKH Areenassa tiistaina 7. helmikuuta kello 18.30. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi ja R-Kioskeilla kautta maan.

Samalla Karhubasket tiedottaa, että lauantaille 11. maaliskuuta merkitty Korisliigan ylemmän loppusarjan ottelun Karhubasket – KTP alkaa kello 19.