UUTISET

12.02.2023

KARHUBASKET JYRÄSI VILPPAAN IKH AREENALLA

Karhubasket oli suvereeni lauantaina (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lauantaina IKH Areenalla iskivät yhteen Karhubasket ja Salon Vilpas. Joukkueiden otteluista ei ole tunnetta puuttunut ja kipinöitä oli ilmassa ottelun aikana. Vilpas pääsi otteluun reilun viikon treenijaksolla, kun kauhajokiset urakoivat tiistaina viimeisen euro-ottelun ennen pudotuspelivaihetta. Salolaiset taistelevat Korisliigan pudotuspelien kotiedusta, mutta kentällä sitä ei huomannut.

Vilpas marssitti avaukseen kaksi alapelaajaa, jolla he yrittivät saada isännät yllättymään. Keyshawn Feazell (9/4) ja Ira Lee (13/12) veivätkin vieraat 2-4 johtoon reilussa minuutissa, mutta siinä Vilppaan ilonhetket ottelussa olivatkin. Ensimmäisenä Vilppaan pelistä huolestuttavia merkkejä näki valmentaja Jussi Savolainen, joka kutsui joukkueensa aikalisälle neuvonpitoon alle kolmessa minuutissa, kun oranssipaidat johtivat 7-4. Salolaiset roikkuivat mukana Leen ja IKH Areenan suursuosikki Juho Nenosen (8/2) tahdittamina avauskympin, jonka päätteeksi lukemat olivat 24-18.

Salolaiset katselivat, kun kotijoukkueen pelaajat keräsivät onnistumisia vuorotellen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella kympillä Karhubasket meni menojaan, eikä taakseen katsellut. Toisen ottelunsa oransseissa pelannut Simeon Carter (13/7) nosteli palloja koriin, mutta samaa tekivät muutkin. Ainoastaan Eero Innamaa (5/2/2) jäi isännistä avauspuoliskolla ilman pisteitä, ja vuorollaan onnistumia tilastoivat Joona Hakamaa (10/1), Daniel Dolenc (13/3/2 torjuntaa) ja Henri Kantonen (7/3/5). Kauhajokiset veivät toisen neljänneksen 27-14 ja johtivat tauolla 51-32, kun levyrit menivät kotijoukkueelle 24-12. Näistä hyökkäyskorilla tuli yhdeksän ja niistä Vilpasta rokotettiin 17 pisteellä. Oranssipaitojen kaksi menetystä eivät paljoa vastaiskupaikkoja vieraille tarjonneet.

Kun joukkueet palasivat tauolta, pelin suunta ei muuttunut. Vuorollaan Vilpas kiusasivat kapteeni Cameron Jones (13/3/4), Lee Skinner (15/6) ja Severi Kaukiainen (14/3/8). Karhubasket voitti kolmannen neljänneksen 22-15 ja eteni lopulta peräti 41 pisteen voittoon, joka tuli numeroin 101-60.

Kaikki pelaajat pääsivät ottelussa pisteiden makuun, mutta Vilppaan vain 39 prosenttisesti uponneet pelitilanneheitot olivat yksi tappion juurisyy (2p 43,6, 3p 29,4). Levypallot Karhubasketille 43-26 ja menetykset kirjattiin 9-15, joten näissä lukemissa oli joukkueiden ero. – Olimme tänään joka osa-alueella huonompia ja 41 pisteen tappio kertoo siitä erosta, mikä meillä on sarjan kärkeen, Vilppaan valmentaja Jussi Savolainen mietti pelin jälkeen. – Pitää pyytää anteeksi meidän esitystä IKH Areenan yleisöltä ja erityisesti meidän faneilta, jotka olivat täällä meitä kannustamassa, Savolainen jatkoi.

Daniel Dolenc vei Juho Nenosta kaikin tuomariäänin sekä pysty- että mattopainissa, ja vei Nenoselta pallonkin (kuva: Janne Yli-Korhonen)
Ja suorituksesta nautti Karhubasketin vaihtopenkki ja kotiyleisö (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket upotti kakkoset 63,2 prosentin tarkkuudella ja teki Vilppaan korinalta 40 pistettä. Kolmoset upposivat mukavalla 41,2 prosentin tarkkuudella ja vapariviivalta tekeminen oli myös tarkkaa, kun ne upposivat 85 prosenttisesti sukkaan. Tyytyväinen oli myös Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies. – Tämä oli meiltä ehjä 40 minuuttinen. Ekalla puoliajalla vain kaksi pallon menetystä ja minusta tuntui, että joukkueen roolit loksahtivat pelissä paikoilleen. Pelaajat tekivät kentällä niitä asioita, joissa ovat hyviä. Carterin mukaan tulo tuo peliin uusia asioita. Olemme nyt joutuneet harjoituksissa kertaamaan perusasioita, mikä tekee hyvää. Pääsimme hyökkäyspäässä niihin ratkaisuihin, joihin halusimme. Puolustuksessa keskittyminen oli parempaa kuin aikaisemmin, eikä Vilpas saanut helppoja pisteitä. Olen joukkueen esitykseen tyytyväinen.

Vilpas taistelee kotiedusta Kouvojen ja KTP:n kanssa. Eikä matkaa kolmantena olevaan Katajaan ole kuin kaksi sarjapistettä. Karhubasket jatkaa sarjakärjessä kahden pisteen marginaalilla ennen Seagulls -parvea. Kauhajokisilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ensi keskiviikkona Kisahallissa nähdäänkin kärkikamppailu, kun oranssipaidat matkaavat Lokkien vieraaksi fanibussin tukemana. Jos bussiin ei ennätä, niin ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Seuraava kotiottelu pelataan IKH Areenassa ensi lauantaina, kun vieraaksi saapuu Kouvot. Ottelu alkaa kello 18 ja liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa Lippu.fi.