UUTISET

26.01.2023

KARHUBASKET JATKOI VIERASVOITTOJA FIBA EUROPE CUPISSA

Jeffrey Crockett ja Karhubasket liiteli toisella puoliajalla Levicen yli

Karhubasket lähti tiistaina pelimatkalle Slovakian Leviceen, jossa maan viime kauden mestari Patrioti Levice odotti kauhajokisia FIBA Europe Cupin jatkolohkon otteluun. Oranssipaidat olivat voittaneet jatkolohkossa kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, joten neljäsvoitto voisi jo varmistaa pudotuspelipaikan eli sijoituksen kahdeksan parhaan joukossa.

Ottelun avauspuoliaika oli tasainen. Molemmat joukkueet tuskailivat kaukoheittojen kanssa. Slovakialaiset osuivat niissä vain 10 prosentin (1/10) tarkkuudella, mutta eivät vieraatkaan tarkkuudella voineet retostella. Karhubasket onnistui kolmosissa 15 prosenttisesti. Kauhajokiset menettivät pallon yhdeksän kertaa ja kotijoukkue rokotti niistä seitsemän pistettä. Enemmänkin olisi ollut tarjolla. Kun Levice oli kakkosissa tarkempi (Lev 52 %, KB 48 %), niin isäntien 31-28 taukojohto oli ansaittu. Levicen ahkerimmat pistenikkarit avauspuoliskolla olivat Korisliigassakin aikoinaan pelannut James Padgett (15/8) yhdeksällä pisteellä ja Tre McCallum (10/4), joka pussitti kahdeksan pistettä.

Karhubasketin puolustus pakotti slovakialaiset vaikeisiin ratkaisuihin

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä. Padgett nosti Levicelle kaksi pistettä, mutta sitten shown varasti täysin kauhajokiset. Ottelun hahmo Jeffrey Crockett (23/5/2) aloitti vieraiden pisteputken kolmosella ja Kuany Kauny (15/4/2) pussitti seuraavat seitsemän pinnaa, joten parin minuutin 0-10 jakson jälkeen Levice kokoontui aikalisälle. Se ei kurssia muuttanut. Aikalisän jälkeen Daniel Dolenc (7/5/2) upotti ensin kakkosen ja sen jälkeen kolmosen, joten oltiin lukemissa 33-43. Janne Koskimies vaihteli kauhajokisten viisikon pelaajia, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä. Puolustuksen intensiteetti pysyi korkeana, eivätkä slovakialaiset saaneet pisteitä aikaan. Lee Skinner (4/6/2) upotti vaparin, Cameron Jones (6/4/4) tarjoili Crockettille maukkaan syötön ja donkki kasvatti pisteputkeksi 0-18. Levice otti toisen aikalisän lukemissa 33-46. Karhubasketin pisteputki oli lopulta 20 pisteen mittainen (0-20) ja lienee turha mainita, että tällainen yleensä pelin ratkaisee. Niin tälläkin kertaa. Kauhajokiset veivät koko kolmannen kympin lukemin 8-32.

Viimeinen neljännes oli enää muodollisuus, mutta Severi Kaukiainen (10/6/2) ja Henri Kantonen (10/5/5) löivät löylyä kiukaalle, jos paikkoja tuli. Kauhajokiset saivat keskittyä tasoittamaan minuutteja ja ottivat lopulta 55-86 voiton. Levicen kakkosten tarkkuus laski kauhajokisten paineessa 40 prosenttiin, eikä kaksi lisäonnistumista bonuskaaren takaa vaikuttaneet suuremmin osumatarkkuuteen (15,8 %). Karhubasket voitti ottelun toisella puoliajalla levypallot 14-25 ja koko ottelussa 32-48. Levicelle tuli toisella puoliajalla 10 menetystä ja niistä vieraat rokottivat armotta.

Kuany Kuany oli hyvin esillä kolmannen kympin ratkaisuvaiheessa

-Levice tuli tähän vähän eri tavalla, kun he laittoivat heidän sentterin puolustamaan meidän nelospaikan pelaajaa, verkkotoimituksen tavoittama päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. He koittivat siten saada vähän liikkuvamman kaverin palloskriinitilanteisiin. Se toimikin avauspuoliajalla hyvin. Meille tuli myös liikaa menetyksiä, kun niitä oli taukoon mennessä kertynyt yhdeksän. Tulimme hienosti toisen puoliajan alkuun. Löysimme yhden jutun, jolla saimme heidän puolustuksen aukeamaan. Puolustuspään intensiteetti oli todella hyvällä tasolla. Tuntui, että vastustajalta loppui kaikki meitä vastaan ja pistimme 20-0 jakson. Pitää olla erittäin tyytyväinen, että pelaamme näin hienosti vieraissa koko 40 minuuttia. Kuudesta FIBA Europe Cupin vieraspelistä kuusi voittoa, on valtavan hieno suoritus. Se myös kertoo siitä, että olemme valmistautumisissa näihin peleihin tehneet oikeita asioita, Koskimies tuumasi tyytyväisenä.

Karhubasket on lähellä FIBA Europe Cupin pudotuspelipaikkaa, mutta vielä yhtä voittoa kahdesta jäljellä olevasta ottelusta tarvitaan. Yksi voitto toisi samalla jatkolohkon voiton, kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle ja vastustajaksi suurella todennäköisyydellä ranskalaisen Cholet Basketin. No tuota on vielä turhan aikaista spekuloida, kun paikka pudotuspeleissä ei ole vielä edes varma. Paikka olisi voinut varmistua jo keskiviikkona, mutta Hapoel Haifa hävisi Budivelnykille Italiassa lukemin 81-79, joten lohko on vielä kärkikaksikon suhteen auki.

BC Budivelnyk Kyiv on saldossa kaksi voittoa ja kaksi tappiota, kuten myös Hapoel Haifa. Ja juuri nämä kaksi joukkuetta Karhubasket kohtaa kotona IKH Areenalla seuraavissa otteluissa. Ensi keskiviikkona 1. päivä helmikuuta vieraaksi saapuu Budivelnyk ja tiistaina 7. helmikuuta kylässä on Hapoel Haifa. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30 ja liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa Lippu.fi.

Ennen ensi keskiviikon seuraavaa FIBA Europe Cupin peliä Karhubasket aloittaa Korisliigan yläjatkosarjan perjantaina Kouvolassa. Joukkue pelaa torstaina Slovakiasta, yöpyy Helsingissä ja matkustaa turvallisella Veljekset Viitalan bussikyydillä perjantaina Kouvolaan. Kouvolaan suuntaa perjantaina myös Karhubasketin fanclub omalla bussillaan, joten Kouvolan MLL Areenalle saadaan varmasti mukava tunnelma aikaan. Korisliigan yläloppusarjan otteluohjelma on julkaistu ja liput oranssipaitojen kotiotteluihin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kauhajokisten koko joukkue eli onnistumisissa mukana