UUTISET

05.02.2023

KARHUBASKETILLE PALKINTOJA POHJANMAAN URHEILUGAALASSA

Vesa Ojala ja Mika Rinne kävivät hakemassa palkinnon

Lauantaina Seinäjoki areenassa juhlittiin Pohjanmaan Urheilugaalaa. Koripallon viime vuoden Suomen mestari Karhubasket oli juhlissa hyvin esillä. Perjantaina peruttu KTP – Karhubasket ottelu vaikutti sen verran myös gaalan palkintojen jakoon, että vuoden valmentaja palkittu Janne Koskimies ei päässyt vastaanottamaan palkintoaan.

Koskimies valmensi Karhubasketin mestaruuteen vakuuttavin ottein. Oranssipaidat pelasivat runkosarjassa 22 ottelua ja hävisivät niistä vain kaksi. Ylemmässä jatkosarjassa tuli viisi voittoa ja viisi tappiota, mutta kaksi tappioista tuli, kun tervettä joukkueellista pelaajia ei saatu kokoonpanoon.

Pudotuspeleissä Karhubasket voitti ensin Lahden otteluvoitoin 3-0. Välierässä Seagulls voitettiin 4-1 ja finaaleissa mestaruus irtosi myös otteluvoiton 4-1. Kauhajokiset pääsivät tuulettamaan Suomen mestaruutta kotiyleisön edessä 11. päivä toukokuuta. Yhteensä Koskimies on ollut päävalmentajana 141 Korisliigan kamppailussa ja voittoja niissä on tullut 112 kappaletta, mikä antaa voittoprosentiksi hurjan 79. Koskimiehen voittoprosentti on pääsarjahistorian toiseksi paras, jos otetaan huomioon yli 100 ottelussa valmentaneet. Ja kärkipaikkakin on vain vajaan prosenttiyksikön päässä.

Karhubasket palkittiin myös vuoden joukkueena. Palkinnon kävivät ottamassa vastaan puheenjohtaja Vesa Ojala ja toiminnanjohtaja Mika Rinne. Karhubasket on pelannut Korisliigassa 15 kautta, pelannut 668 pääsarjaottelua ja voittanut niistä 398 kamppailua. Voittoprosentti on kova 59,6 ja kolmen Suomen mestaruuden lisäksi joukkue on voittanut yhdet hopeiset mitalit. Kaikki mitalisijat ovat tulleet putkeen ja sille haetaan jatkoa tänä keväänä. Puheessaan Vesa Ojala kiitti eri tahoja. – Meillä on paras joukkue ja paras valmennus, se on menestyksen salaisuus. Mutta meillä on myös parhaat fanit, jotka ovat tukemassa joukkuetta lähes joka pelissä, pelataan ne kotona IKH Areenassa tai vieraissa Joensuussa tai Kotkassa. Paras kökkäporukka, joita ilman tapahtumat eivät pyöri. Paras taustaryhmä, joka kerää toimintaan tarvittavat varat. Asioita pitää ajatella isosti, jos haluaa menestyä ja kehittyä, Ojala raotti salaisuutta menestyksen takana.

Lisäksi urheilugaalassa palkittiin kunniamaininnalla yrittäjä, Karhubasketin varapuheenjohtaja ja IKH Areenan omistaja Petri Suokas. Suokkaan kiistamattomaksi ansioksi voidaan laskea maamme parhaan koripalloareenan rakentaminen. Eikä areena palvele vain koripalloa, vaan sillä voidaan järjestää erilaisia kokouksia, konsertteja ja messuja. IKH Areena avattiin lokakuun alussa ja siellä on jo pidetty monia kokouksia sekä tilaisuuksia. Avajaiskonsertissa esiintymässä oli supersuosittu Haloo Helsinki ja areena osoitti toimivuutensa myös isompien konserttien pitopaikkana.