UUTISET

09.01.2023

KARHUBASKET PALASI VOITTOKANTAAN KOUVOLASSA

Kouvot yrittivät saada Severi Kaukiaista kuriin, mutta eivät onnistuneet (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Perjantaina Espoossa Hongalle hävinnyt Karhubasket jatkoi vieraskiertuetta sunnuntaina, kun seuraava etappi oli Kouvola. Perjantaina päättyi kauhajokisten 15 ottelun voittoputki Korisliigassa, joten paluuta voittojen tielle haettiin nopealla aikataululla. Isäntäjoukkue Kouvot taistelee tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan, joten se tarvitsee kipeästi voittoja, jotta paikka kuuden parhaan joukkoon varmistuu.

Karhubasket oli selvästi sisuuntunut perjantaisesta häviöstä, sillä puolustuksen intensiteetti oli kohdallaan alussa. Cameron Jones (12/2/3), Lee Skinner (16/4/5) ja pelaavaan kokoonpanoon palannut Jeffrey Crockett (17/11/2 torjuntaa) veivät vieraat runsaassa kahdessa minuutissa 0-8 johtoon. Kouvot menettivät pallon kahdesti, Crockett torjui yhden yrityksen ja pari ahdistettua heittoa kolisivat raudoista vieraiden haltuun. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen reagoi nopeasti ja kutsui joukkueensa aikalisälle. Austin Butler (18/4/3) tekikin kouvolalaisten avauspisteet, mutta Miikka Marttinen (6/2/4 riistoa) ja Severi Kaukiainen 20/3/5) lisäsivät isäntien tuskaa onnistuneilla kolmosilla, joten tilanne oli 2-14. Joel Mäntynen (14/1) onnistui kolmosessa ja Emil Uotila (8/6) askarteli kolme pistettä putkeen, mutta Karhubasket pääsi 10-26 tilanteessa toiselle neljännekselle, kun Kaukiainen teki vieraiden seitsemän viimeistä pistettä ja kokosi avauskympillä 13 pisteen saaliin.

Lee Skinner (kuva: Janne Koskimies)

Lee Skinner lisäsi oranssipaitojen etumatkan 18 pisteeseen onnistuneella kakkosella. Joel Mäntynen herätteli isäntiä taisteluun viidellä perättäisellä pisteillä, mutta Joona Hakamaan (5) kolmonen teki tilanteeksi 17-33. Kouvot sinnitteli vähän yli 10 pisteen etäisyydellä, kunnes kympin jälkipuolisolla Deshon Taylorin (16/1/3) kaksi vaparia kavensi eron yksinumeroiseksi, tilanteen ollessa 34-43. Crockett ja Marttinen toivat lisää johtomarginaalia. Henri Kantosen (10/3/3) kolmonen teki puoliaikatilanteeksi 39-53.

Kolmannen kympin puolivälin jälkeen John Meeks (7/5) toi Kouvot 10 pisteen etäisyydelle ja Quanterrius Jacksonin (16/7) and1 suoritus teki tilanteeksi 56-63. Kuany Kuanyn (3/1/3) oma and1 suoritus palautti eron 10 pisteeseen. Lee Skinnerin kakkonen oli antamassa vieraille 12 pisteen etumatkan, kun lähdettiin päätösneljännekselle, mutta Deshon Taylor upotti kolmosen, joten numerot olivat 61-70.

Jeffrey Crockett omissa korkeuksissaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Butler toi Kouvot taas seitsemän pisteen etäisyydelle, mutta kauhajokiset vastasivat 0-7 jaksolla, jonka käynnisti Daniel Dolencin (3/5) kolmonen. Kouvot otti aikalisän, jonka jälkeen Butler ja Uotila upottivat kakkoset, joten lukemissa 67-77 Janne Koskimies pyysi vuorostaan aikalisän. Ero pyöri 10 pisteen molemmin puolin, kunnes Kantosen ja Crockettin perättäiset kolmoset veivät Karhubasketin 15 pisteen etumatkalle, kun aikaa pelikellossa oli jäljellä alle kolme minuuttia. Skinnerin kori ja vaparit olivat viimeinen sinetti ottelulle ja Kauhajoki kirjasi lopulta kauden 17 voiton lukemin 81-95.

Voitto varmisti samalla kauhajokisten runkosarjan voiton, sillä kahden viimeisen ottelun aikana Gulls voi ainoastaan kiriä tasapisteisiin, jos Karhubasket häviää molemmat ottelunsa ja Gulls voittaa omansa. Tasapisteissä koriero takaa oranssipaidoille piikkipaikan.

Jos perjantaina Honka pystyi tunkeutumaan oranssipaitojen puolustuksen ytimeen ja viimeistelemään kakkosia kovalla prosentilla, niin Kouvoille sitä ei sallittu. Kouvot upottivat kakkoset 40 prosentin tarkkuudella. Kouvolalaiset voittivat levypallot 43-37 ja hakivat 17 hyökkäyslevypalloa. Niistä Kouvot tekivät 15 pistettä. Erikoista oli, että Karhubasket haki vain seitsemän hyökkäyspään levypalloa, mutteivat saaneet niistä pistettäkään. Kouvoille tuli 15 menetystä ja niistä rokotettiin 21 pisteen edestä. Karhubasket upotti kolmoset 44 prosentin ja kakkoset 64 prosentin tarkkuudella.

Jeffrey Crockett osoitti arvonsa joukkueelle. 17 pistettä ja 11 levypalloa, sekä kaksi torjuntaa runsaassa 28 minuutissa ja +/-tilastoon lukema +23. Lee Skinner oli lukemassa +20, mutta pelin hahmo oli entisessä kotihallissaan pelannut Severi Kaukiainen. Kaukiainen teki kentän korkeimman pistelukeman 20 tarkalla heittopelillä (2p 80 %, 3p 57 %) ja jakoi viisi syöttöä.

-Johdimme tätä peliä runsaat 39 minuuttia, joten otimme heti alussa kuskin paikan, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Perjantaina Honkaa vastaan saimme viimeisellä neljänneksellä vain kaksi stoppia ja pelaajat reagoivat siihen. Peliin oli lyhyt valmistautumisaika, joten mitään ihmeellistä ei ollut aikaa keksiä. Pelejä tulee nopeasti, mutta se voi olla vain hyvä, niin jätimme perjantaina taakse ja otimme käyttöön meidän omia hyviä asioita. Olen tähän tyytyväinen, sillä Kouvoja ei todellakaan ole helppo voittaa täällä heidän kotikentällään, Koskimies totesi.

Karhubasket jättää nyt Korisliigan ottelut pienelle tauolle ja matkustaa maanantaina Israeliin, jossa se kohtaa FIBA Europe Cupin jatkolohkon kärkiottelussa Hapoel B-Cure Laser Haifan. Ottelu alkaa Haifassa tiistaina kello 18 ja on katsottavissa suorana FIBA Europe Cupin youtube -kanavalta. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet jatkolohkon kahdella voitolla, joten ottelun voittaja nappaa lohkon kärkipaikan itselleen.

Israelista joukkue palaa Suomeen ja Helsinkiin varhain torstaiaamuna. Perjantaina on ohjelmassa Suomen Cup finaaliturnaus Helsingin Urhea-hallissa, jolloin Karhubasket kohtaa välierässä Helsinki Segullsit. Ottelun voitta pelaa finaalin lauantaina.

Korisliiga jatkuu kauhajokisten osalta keskiviikkona 18. tammikuuta, kun IKH Areenaan saapuu vieraaksi sarjakolmonen Kataja Basket. Joensuulaiset ovat myös mukana ensi viikonvaihteen Suomen Cup huipennuksessa, joten on mahdollista, että joukkueet kohtaavat kahdesti vajaan viikon aikana. Lippuja seuraavaan kotipeliin voi ostaa osoitteesta Lippu.fi tai R-Kioskeilta kautta maan.

Severi Kaukiainen (kuva: Janne Yli-Korhonen)