UUTISET

19.01.2023

KARHUBASKET JATKAA ILMAN TAPPIOITA IKH AREENASSA

Jeffrey Crockett johdatti Karhubasketin voittoon Katajasta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket palasi keskiviikkona IKH Areenaan, reissattuaan alkuvuoden otteluiden perässä Israelissa saakka. Keskiviikkona vieraaksi saatiin tuore Suomen Cup -mestari ja sarjataulukon kolmantena oleva Joensuun Kataja Basket.

Kataja oli terävä alussa, kun takamies Tuomas Hirvonen (14/2/1) upotti kaksi kolmosta ja vieraat johtivat runsaan minuutin jälkeen 0-8. Karhubasket heräsi ja kapteeni Cameron Jones (8/3/4) toimi herättäjänä. Oranssipaidat saivat nostettua puolustuksen intensiteettiä ja pääsivät rankaisemaan Katajaa avauspuoliajan yhdeksästä menetyksestä 13 pisteellä. Sentteri Galin Smith (14/6) piti joensuulaisia johtopaikalle avausneljänneksen loppupuolelle saakka, kunnes Daniel Dolenc (13/3) tasoitti lukemiksi 12-12. Teemu Suokkaan (11/2) huudatti 1437 katsojaa ja Eero Innamaan (8/4) kaksi onnistunutta vaparia tekivät tilanteeksi 17-14. Lopulta kymppi päättyi lukemiin 23-19.

Daneil Dolenc tanssi pari kertaa joensuulaisten puolustuksen läpi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä. Karhubasket vei ensimmäiset kaksi minuuttia 9-0 Jeffrey Crockettin (18/11/3) ja Severi Kaukiaisen (13/4 syöttöä) johdolla, joten lukemissa 32-19 vieraiden valmentaja Petri Virtanen kutsui joukkueensa aikalisälle. Aikalisä ei mitään suurta muutosta ei tapahtunut, sillä kolme minuuttia myöhemmin lukemat olivat 42-19, Kuany Kuanyn (9/2) upotettua perättäisissä hyökkäyksissä kolmoset. Kataja yritti kääntää kurssia uudella aikalisällä ja Hirvonen sekä Smith saivatkin kakkoset sisään. Kauhajokiset vastasi vielä uudella 10-0 jaksolla, joten puoliajalla oltiin lukemissa 55-25 ja peli oli ohi.

Toisella puoliajalla Karhubasket hieman laski tempoa ja puolustuksen aggressiivisuus oli pykälää pienempi, joten Kataja pysyi kyydissä mukana. Voitosta he eivät enää taistelleet, vaikka oranssipaidat menettivät pelivälineen yhdeksän kertaa. Katajan heittoprosentit jäivät mataliksi, ollen kakkosissa 39,5 ja kolmosissa 28 prosenttia. Karhubasket hallitsi myös levypallopelaamista, vieden ne 43-33. Janne Koskimies jakoi jälleen minuutit tasaisesti, sillä pisimpään kentällä viihtyi Crockett, jolle peliaikaa tuli hieman päälle 24 minuuttia. Jokainen Karhubasketin pelaaja pääsi pisteille ja heitot upotettiin tarkasti. Kakkoset sujahtivat sukkaan 61,4 prosentin ja kolmosten tarkkuus oli 42,3 prosenttia. Kauhajokiset ottivat kauden 10 kotivoiton lukemin 95-59.

Severi Kaukiainen oli hyvin esillä ratkaisuvaiheessa ja palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Pitkästä aikaa oli sellainen tilanne, että vastustajalla oli alla viikonlopulta kaksi ottelua ja meillä vain yksi, Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. On tuntunut, että vastustajilla on ollut viikko valmistautua meidän peleihin ja me olemme tulleet melkein suoraan lentokentältä. Katajalta puuttui Hollis-Jefferson ja alla Cupin mestaruus, joten meidän valmistautuminen oli parempi. Olen tyytyväinen, koska alku oli 0-8 Katajalle, mutta veimme loput avauspuoliajasta 53-15.  Lähdimme hyvin nopeisiin, mutta toisella puoliajalla tuli liikaa menetyksiä. Niitä on tullut europeleissä ja nyt joulun jälkeen myös Korisliigassa. Siihen meidän pitää kiinnittää huomiota. Toinen puoliaika ei ollut lässähtänyt, vaikka eroa oli paljon, vaan pystyimme pelata suht terävästi loppuun asti, Koskimies painotti.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina, jolloin Karhubasketin vieraaksi IKH Areenaan saapuu Tampereen Pyrintö. Lauantaina kamppailu alkaa kello 18 ja se on osa palloilun superpäivää. Superpäivä alkaa lentopallon miesten mestaruusliigan ottelulla VaLePa – Savo Volley, joka starttaa areenassa kello 14. Otteluiden välissä on seminaari, jossa aiheena on palloilulajien tulevaisuus. Molempiin otteluihin ja seminaariin voi ostaa lippuja ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.

Runkosarjan jälkeen Korisliigan joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Molemmissa on kuusi joukkuetta ja loppusarjat pyörähtävät käyntiin lauantaina 28. tammikuuta. Karhubasketin ottelut tulevat todennäköisesti alkamaan vieraissa kuudenneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Taistelu ylemmän loppusarjojen paikoista käy kiivaana, joten ennen päätöskierrosta sijoituksia ei voi vielä sanoa. Karhubasket, Seagulls, Kataja ja Vilpas ovat paikkansa yläloppusarjassa varmistaneet, mutta Vilpas voi vielä napata runkosarjan kolmospaikan itselleen, jos Kataja häviää päätöskierroksen ottelunsa kotona Kouvoille ja Vilpas voittaa Salohallissa Hait.

Kahdesta viimeisestä ylemmän loppusarjanpaikasta taistelevat KTP, BC Nokia, Kouvot ja Kobrat. Lapualla pelataan lauantaina iso ottelu, jossa Kobrat kohtaavat BC Nokian. Nokia olisi vierasvoitolla ylemmässä loppusarjassa, mutta tappiolla se saattaa tippua jopa alempaa ja Kobrat kiilata itsensä top kuuden joukkoon. KTP tarvitsee perjantaina kotivoiton Hongasta ja Kouvot vierasvoiton Joensuusta, jotta he ovat pelissä mukana. Jos joukkueet ovat päätöskierroksen jälkeen sarjapisteissä tasoissa, muodostetaan tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäistä otteluista oma sarjataulukko ja siinä loppujärjestyksen ratkaisee sen taulukon sarjapisteet tai jos ne ovat tasan, niin keskinäisten otteluiden koriero. Jos kaksi joukkuetta on tasapisteissä, niin joukkueet järjestetään myös keskinäisten otteluiden perusteella (voitot, koriero).

Karhubasket jakoi prlin jälkeen nimikirjoituksia halukkaille (kuva: Janne Yli-Korhonen)