UUTISET

31.12.2022

SIMEON CARTER SAAPUU VAHVISTAMAAN KARHUBASKETTIA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime kauden Suomen mestari ja Korisliigan kärkipaikalla mukavassa voittoputkessa viilettävä Karhubasket vahvistaa joukkuetta uudella Sentterillä. Viime kaudella Karhubaskettia edustanut Simeon Carter palaa vahvistamaan oranssipaitoja.

203 senttinen Carter pelasi viime kaudella Karhubasketissa 36 ottelua 13,8 pisteen ja 7,3 levypallon keskiarvolla. Lisäksi Carter torjui 1,1 vastustajan heittoa runsaan 22 minuutin peliajalla. Kakkosten osumatarkkuus oli 67,8 prosenttia.

Karhubasketilla oli optio Carterista tälle kaudelle. Hän kuitenkin loukkasi jalkansa elokuussa, joten sopimus jouduttiin purkamaan. -Hieno saada viime kauden mestarijoukkueen pelaaja takaisin, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo tyytyväisenä. Kun ajattelee tulevaa, niin meillä on nyt voimassa olevat sopimukset Carterin ja Daniel Dolencin kanssa ensi kaudeksi, mikä on tärkeä asia. Carter ei ole pelannut, joten odotukset ovat alkuun maltilliset. Tammikuun alussa, kun joukkueella on paljon pelejä, niin hän keskittyy peruskunnon rakentamiseen ja jossain kohtaa helmikuuta tullaan näkemään miehen kauden debyytti. Sopimus on tehty sillä ajatuksella, että Simeon Carter vahvistaa joukkuetta kevään ratkaisupeleissä. Kun muut ovat pelanneet, niin hän lähtee takamatkalta ja töitä pitää tehdä paljon, että hän mahtuu tässä joukkueessa pelaavaan kokoonpanoon, Koskimies painottaa.

Carterin sopimuksessa on kahden kuukauden koeaika ja Karhubasketilla on seuran optio ensi kaudesta. Ratkaisut ensikaudesta tehdään kesän aikana.