UUTISET

01.01.2023

KARHUBASKET PÄÄTTI VUODEN 2022 KOTIVOITTOON BC NOKIASTA

Cameron Jones on upottanut ratkaisukolkin Henri Kantosen syötöstä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket päätti vuoden 2022 kotona IKH Areenassa lauantaina, kun vieraaksi oli saapunut BC Nokia. Kauhajokiset ovat Korisliigan kärkipaikalla, matkalla ylempään loppusarjaan. Sinne tähyää myös BC Nokia, joka ennen ottelua oli sarjassa neljäntenä.

Ottelu oli tasainen alusta loppuun. Daniel Dolenc (14/5) teki oranssipaitojen seitsemän ensimmäistä pistettä, mutta nokialaisten liukas ja energinen Johnathan Stove (18/1/4) tuotti ongelmia Karhubasketin puolustukselle. Myös Nokian sentteri Alan Herndon (5/7/2 torjuntaa) pelasi alussa pirteästi. Vieraat johtivat avausneljänneksen alkupuoliskolla 9-12, mutta Cameron Jones (12/6/2) ja Miikka Marttinen (4/3) palauttivat johtopaikan isännille. Kympin puolivälissä Henri Kantosen (5/3/5) kolmonen kasvatti Karhubasketin johdon suurimmilleen koko pelissä eli neljään pisteeseen (18-14). Kumpikaan joukkue ei saanut puolustusta toimimaan, joten pisteitä tehtiin paljon. Avausneljännes päättyi lukemiin 26-23.

Daniel Dolenc oli 14 pisteellä kotijoukkueen kovin pistemies (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toinen kymppi olikin sitten vähäkorinen. Karhubasket pysyi niukasti johtoasemaassa aina kympin loppuminuuteille saakka, mutta sitten Hugo Boman (3/1) tasoitti tilanteeksi 34-34. Jeffrey Crockettin (10/5) kolmonen piti edun kotijoukkueella, mutta Stove väänsi väkisin nokialaiset pisteen johtoon. Juuri ennen puoliaikaa Manny Patterson upotti kakkosella taukotilanteeksi 39-38. Avauspuolikkaan hahmo oli Nokian Stove, pussittaen ennen taukoa 15 pistettä. Kotijoukkue takkuili kaukoheittopelinsä kanssa, sillä 22 kolmosen yrityksestä sukkaan saatiin vain kolme, joka antaa osumatarkkuudeksi 13,6 prosenttia.

Tauon jälkeen Nokia nykäisi kolmessa minuutissa 0-7 jakson, kun Malik Benlevi (7/1) ja Perrion Callandret (17/5/3) upottivat kolmoset ja kapteeni Antero Lehto (6/2) vaparin. Crockett sai tehtyä kakkosen, mutta takamies Callandret jatkoi erinomaisia otteitaan ja Kasvatti Nokian etumatkan 10 pisteeseen (41-51). Oranssipaidat vastasivat 7-0 jaksolla, mutta Kalle Peltonen (6/3) piti vieraat edellä, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemissa 52-57.

Cameron Jones oli ratkaisuhetkillä näkyvästi esillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lee Skinner (10/7) väänsi oranssipaidat väkisin pisteen etäisyydelle ensimmäisten kahden minuutin aikana. Niko Mattila (4/4/3) muokkasi tilanteeksi 58-61, mutta Severi Kaukiainen (9/4/5) huudatti 1577 katsojaa IKH Areenassa upottamalla kolmosen ja tasoittamalla tilanteen. Minuutissa Mikael Laihonen (6/8) ja Peltonen siivittivät vieraat kuuden pisteen karkumatkalle upottamalla kolmoset mieheen. Crockett ja Dolenc vastasivat onnistuneilla kaukoheitoilla ja viimeisen kahden minuutin aikana esiin astui kapteeni Cameron Jones. Ensin hän luikerteli korille ja tasoitti pelin kakkosella lukemiin 69-69. Kun viimeinen minuutti alkoi, niin Jones upotti Kantosen syötöstä kolmosen ja Karhubasket otti kolmen pisteen etumatkan. Samalla kotijoukkueen ottelun suurin pisteputki 8-0 käänsi ottelun kulun kahdessa minuutissa ratkaisevilla hetkillä. Nokia pelasi heittopaikan Stovelle, jonka kolmonen ei onnistunut, mutta samalla häntä rikottiin ja kolme onnistunutta vapari tasoittivat pelin. Karhubasketin aikalisän jälkeen Skinner upotti kakkosen, Kantonen riisti pelivälineen ja Jones teki loppunumerot 76-72 kahdella vapaaheitolla.

Lee Skinner punnersi ornassipaidat tasoihin viimeisellä kympillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan tarkin kaukoheittojoukkue Karhubasket takerteli läpi ottelun kolmosten kanssa. Lopun onnistumiset nostivat prosentiksi 19,5, mutta 33 kolmosta sudittiin ohi. Onnistunut levypallopeli oli voiton avaimena. Oranssipaidat voittivat levypallot 46-34 ja hakivat 15 hyökkäyslevypalloa, joista nokialaisia rokotettiin 19 pisteellä. Menetykset kirjattiin 9-12 ja vieraiden 12 menetyksestä Karhubasket teki 14 pistettä.

-Heitimme tänään 33 kolmosta ohi, päävalmentaja Janne Koskimies aloitta pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Nokian puolustus tietysti häiritsi meidän heittämistä, mutta minulla oli luottavainen ole, että kun vain jatkamme joukkueena pelaamista, niin onnistumisia tulee. Ja kun oli minuuttia jäljellä, niin Kantosen ja Jones kahden miehen kombinaatio toi vapaan heittopaikan. Olemme tasainen joukkue ja tänään olimme tasaisen huono joukkue. Ei löytynyt sellaista toimivaa viisikkoa hyökkäyspäähän. Puolustuksessa saimme varsinkin toisella puoliajalla hyvin otetta ja heidän heittopaikat tulivat sellaisille pelaajille, jotka eivät ole niin onnistuneet omissa heitoissaan. Nokia rakensi johtoasemansa kovilla heitoilla ja samalla meillä ei mennyt mikään sisään. Vaikea peli, mutta hyvin tulimme lopussa ohi ja siihen pitää olla tyytyväinen, Koskimies summasi.

Vuoden 2023 Karhubasket aloittaa kovalla vierasrumballa. Tiistaina 3. tammikuuta joukkue pelaa Kotkassa, perjantaina 6. päivä Espoossa ja sunnuntaina 8. päivä Kouvolassa. Sitten hypätään maanantaina 9. tammikuuta lentokoneeseen ja 10. päivä pelataan Israelissa FIBA Europe Cupin jatkolohkon kärkiottelu. Sen jälkeen puristus jatkuu vielä Suomen Cupin final four turnauksessa Helsingin Urhea-hallissa perjantaina 13. päivä. Ja jos cupin välierä Seagullsia vastaan on voitokas, niin finaali on ohjelmassa heti lauantaina 14. tammikuuta. 12 päivään siis ainakin viisi ottelua, ehkä kuusi ja välissä vielä reissu Israeliin. Hurjaa touhua! IKH Areenaan Karhubasket palaa keskiviikkona 18. tammikuuta, kun vieraaksi saapuu Kataja Basket. Liput tuohon otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi ja R-Kioskeissa kautta maan.