UUTISET

13.01.2023

KARHUBASKET HÄVISI SUOMEN CUP VÄLIERÄN

Severi Kaukiainen teki 16 minuutissa 16 pistettä (kuva: Ville Vuorinen)

Ahkerasti kotimaanmaan koripallokenttiä parin viime viikon aikana kiertänyt Karhubasket päätti 11 päivän reissun perjantaina Helsingin Urhea-hallissa, kun ohjelmaan oli merkitty Suomen Cup final four -turnaus. Vastustaja Helsinki Seagulls oli keskittynyt tähän otteluun viikon verran, sillä heidän edellinen ottelu oli 6. tammikuuta kotona. Kauhajokiset pelasivat samana päivä Espoossa ja sen jälkeen vielä Kouvolassa, sekä käväisivät Israelissa voittamassa FIBA Europe Cupin ottelun, josta palasivat kotimaahan vasta torstai aamuna. Joukkueiden valmistautumisissa oli hieman eroa.

Väsymys näkyi kauhajokisten otteissa heti alussa. Lee Skinner oli sivussa kokoonpanosta ja muutamilla pelaajilla oli kovat minuuttirajoitukset. Tämä näkyi jo avausviisikossakin. Seagulls ei armoa antanut, vaan repi heti avauskympillä 10 pisteen etumatkan. Rene Rougeau (12/4/3) johdatti Lokkien peliä. Avausneljännes päättyi lukemiin 11-20.

Rene Rougeau johdatti Gullsien irtiottoa (kuva: Ville Vuorinen)

Toisella kympillä ero kasvoi. Gullsien sentteri Zena Edosumwan (14/16/3) nosteli palloja koriin, eikä mieheen saatu otetta. Tuoreilla jaloilla helsinkiläiset mursivat helposti Karhubasketin näennäisen aktiivisen puolustuksen ja pääsivät helposti korille asti, josta viimeistelivät tarkasti. Kauhajokisten avauspuolikkaan ehdoton hahmo oli Kuany Kuany (14/5). Gulls voitti toisen neljänneksen 14-22 ja johti tauolla lukemin 25-42.

Tiedä sitten vetristyivätkö kauhajokisten jalat ottelun toisella puoliajalla, mutta sillä Karhubasket oli parempi pistein 39-36, mutta todellista uhkaa Lokkien voitolle ei pystytty antamaan. Severi Kaukiainen (16/1/3) nakutti 16 pistettä 16 minuutin peliajalla. Myös Eero Innamaan (13/2) sai pussitettua yli 10 pistettä. Ottelun pisteykkönen oli Gullsin Jeffrey Carroll (22/4), johdattaen Lokit 22 pisteellä voittoon, joka tuli lukemin 64-78.

Karhubasket pääsee kotimatkalle pitkän taipaleen jälkeen. Seagulls kohtaa huomisessa Suomen Cup finaalissa voittajan toisesta välierästä, jossa kohtaavat Kataja Basket ja BC Nokia. Huominen cup -finaali alkaa kello 17 ja YLE TV2 välittää sen suorana. Finaalissa Seagulls hakee jo neljättä perättäistä Suomen Cupin mestaruutta,.

Oranssipaidat menettivät pallon välierässä peräti 19 kertaa ja niistä Gulls teki 25 pistettä. Jo tämä riittää ratkaisemaan koripallo-ottelun. Kauhajokiset heittivät kakkoset 44 prosentin ja kolmoset 31 prosentin tarkkuudella. Levypallot Karhubasket voitti 41-36, koska Gulls paiskoi pääosin täysin vapaita kolmosia koriin vain 25 prosentin tarkkuudella.

Kuany Kuany piti kamppailun lukemia edes vähän siedettävinä avauspuoliskolla (kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasket siirtää fokuksen takaisin Korisliigaan, jonka kärkipaikalla kauhajokiset jatkavat vakuuttavasti. Runkosarjaa, jonka voiton oranssipaidat ovat jo varmistaneet, on jäljellä kaksi ottelua. Ensi keskiviikkona vieraaksi IKH Areenaan saapuu Kataja Basket. Joensuulaiset ovat Korisliigassa kolmantena ja haluavat varmistaa tuon paikkansa. Liput ensi keskiviikon otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Lauantaina 21. tammikuuta IKH Areenassa vietetään palloilun superpäivää. Kello 14 alkavassa lentopallon miesten mestaruusliigan ottelussa kohtaavat sarjan viime kauden finalistit VaLePa ja Savo Volley. Kello 18 Korisliigakamppailussa kohtaavat Karhubasket ja Tampereen Pyrintö. Otteluiden liput myydään ennakkoon osoitteessa Lippu.fi. Lipunmyynti IKH Areenalla alkaa aina kaksi tuntia ennen ottelun alkua.