UUTISET

06.01.2023

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI PÄÄTTYI ESPOOSSA

Cameron Jones oli kauhajokisten paras pistemies 16 pisteellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kaikki päättyy aikanaan, myös voittoputket. 15 perättäisen ottelun voittoputken Korisliigassa rakentaneet kauhajokiset kärsivät kauden kolmannen tappion ja ensimmäisen sitten lokakuun alun, kun Tapiolan Honka oli parempi lukemin 92-85 (37-42).

Korostetaan heti alkuun, että parempi joukkue voitti. Espoolaiset halusivat voittaa ja ansaitsivat sen. Honka teki ottelussa 92 pistettä, mikä oli kolmas kerta kaudella, kun oranssipaidat päästivät yli 90 pistettä ottelussa. Näistä Karhubasket on hävinnyt kaksi ja voittanut yhden. Honka paukutti viimeisen kymppiin 33 pistettä Jahlil Trippin (33/5/2) johdolla. Tripp pussitti pelissä 33 pistettä, eivätkä kauhajokiset saaneet häntä kuriin millään. Hongan voiton arvoa nostaa se, että espoolaiset pelasivat ilman ykkössentteri Tuukka Kottia.

Carl Lindbom teki kiusaa kauhajokisten puolustukselle läpi ottelun (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kuany Kuany (4/2) teki kolmosella ottelun avauspisteet, mutta Honka esitti heti alkuun näytteen heittotaidostaan. Kottia paikannut Aamos Laavainen (8/1) nosti kakkosen ja Malcolm Duvivier (14/4/4) sekä Carl Lindbom (17/5/2) upottivat kolmoset, joten kahdessa minuutissa kotijoukkueen johto oli 8-3. Avausneljänneksen puolivälissä vieraat olivat kirineet rinnalle ja ohi, kun Lee Skinner (14/4/6) ja Teemu Suokas (10/3/4) upottivat kolmoset. Lindbom tekaisi viisi pistettä putkeen ja Honka oli taas johtoasemassa pistein 17-13. Tripp ja Duvivier muokkasivat lukemiksi 25-18, kun kympin viimeinen minuuttia alkoi. Skinnerin kolmonen ja Henri Kantosen (10/2/2) lay-up päättivät neljänneksen lukemiin 25-23.

Toisella neljänneksellä pisteiden tehtailu tyrehtyi. Manny Patterson (8/7) tasoitti lukemat ja kolmen minuutin jälkeen Daniel Dolencin (7/4/2) kolmonen teki tilanteeksi 25-28. Severi Kaukiainen (11/1/5) kasvatti oranssipaitojen etumatkan viiteen, mutta Valtteri Mervola (6/2/2) ja Tripp käänsi lukemat pisteellä Hongan eduksi. Pari minuuttia ennen puoliaikaa kapteeni Cameron Jones (16/5/2) lähetti kauhajokiset 0-9 jaksolla kahdeksan pisteen karkumatkalle (31-39), mutta Honka kutisti eron viiteen, joten puoliajalle lähdettiin lukemista 37-42.

Kun kolmatta kymppiä oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, oli Honka jälleen pisteen johdossa. Skinnerin johdolla lukemat olivat 44-52 ja heti perään Suokkaan illan toinen kolmonen kasvatti Karhubasketin johtoaseman 11 pisteeseen. Kotijoukkueen usko mahdollisuuksiinsa ei horjunut, vaan Tripp ja Adrien Lawson Jr (14/5/4) kavensivat tilanteeksi 57-59. Jonesin ja Kantosen kolkit näyttivät johdattavan Karhubasketin päätösneljännekselle kahdeksan pisteen johtoasemassa, mutta Tripp päätti kympin lukemiin 59-65.

Ottelun hahmo Jahlil Tripp (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset sinnittelivät pienoisessa johtoasemassa aina päätöskympin puoliväliin. Sitten Trippin kolmonen teki lukemiksi 77-78. Heti perään Tripp upotti kaksi vaparia, joten isännillä oli pisteen johto. Karhubasket kolistelivat korirautoja heitoillaan. Honka antoi vieraille pienen toivonkipinän, missaamalla pari vaparia, joten Severi Kaukiaisen kolmonen tasoitti lukemiksi 81-81, kun aikaa oli jäljellä hieman runsaat kolme minuuttia. Fanibussin patarumpu sai lyötyä pari ylimääräistä iskua, ennen kuin Tripp, kukapas muukaan, kuittasi Kaukiaisen kolmosen omallaan. Jones kavensi vielä lukemiksi 84-83, mutta Trippin ajo venytti eron kolmeen. Jones teki vapareilla tilanteeksi 86-85, mutta siihen loppui kauhajokisten pisteiden teko. Honka pussitti lopussa vaparit varmasti ja otti lukemilla 92-85 kauden kuudennen voittonsa.

Trippin lisäksi Hongan tarkka kaukoheittopeli oli voiton takeena. Espoolaisten kolmoset upposivat 52 prosentin tarkkuudella. Kotin puuttumista ei huomannut, eikä kauhajokiset osanneet sitä hyödyntää. Hongasta neljä pelaajaa pelasi yli 30 minuuttia ja tekivät kaikki yli 10 pistettä. Yleensä kauhajokisten puolustus imee tällaisissa tilanteissa vastustajan menut ennen viimeistä neljännestä, mutta näin ei tapahtunut tänä perjantaina. Laavaisen lisäksi Iiro Tuomi (3 levyriä) ja Riku Korhonen pelasivat erinomaiset minuutit, vaikka jäivätkin ilman pisteitä. Karhubasket osui kolmosissa 39 prosenttisesti, mutta kakkosissa vain 45 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset veivät levypallot 31-40, mutta se oli laiha lohtu, kun menetyksiä tuli 15 kappaletta ja Honka rokotti niistä 22 pisteellä.

Lee Skinner pelasi Karhubasketista eniten, runsaat 26 minuuttia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Onnittelut Hongalle, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Loistava peli heiltä. Honka hyökkäsi vahvasti korille ja tuli paljon yksi vastaan yksi tilanteita. Johdimme peliä jo 11 pisteellä, mutta sitkeästi Honka tuli takaisin. Kun vastustaja tekee toisella puoliajalla 55 pistettä, niin se ei valmentajan mieltä lämmitä ja oli iso ratkaisutekijä tänään.

Karhubasket ei vielä onnistunut varmistamaan runkosarjan voittoa, sillä perjantaina Seagulls voitti kotonaan Kouvot lukemin 103-79. Eikä tullut uutta voittojen perättäisennätystä, sillä 15 voittoa vain sivuaa aikaisempaa lukemaa.

Kauaa ei oranssipaidoilla ole aikaa murehtia tappiota, sillä jo sunnuntaina kello 17 pallo nousee ilmaan Kouvolan MLL Areenalla. Kouvot taistelee yläloppusarjan paikasta Nokian, Vilppaan ja KTP:n kanssa, eikä siellä ole tilaa kuin kahdelle näistä kolmesta joukkueesta. Jos Kouvot voittaa sunnuntaina, on se lähes varmasti ylemmässä loppusarjassa, joten motivaatiota tai yritystä ei kouvolalaisilta tule puuttumaan.