UUTISET

04.01.2023

KARHUBASKET VOITTOON KOTKASSA

Lee Skinner (34) ja Severi Kaukiainen (11) uurastivat myös puolustuspäässä (kuva: Mikko Mäkelä/ https://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Koripallo/KTP-Basket/2022-2023/)

Karhubasketin vajaan parin viikon tiukka vieraspeliputki alkoi tiistaina Kotkasta. KTP taisteli hyvin, mutta tarkasti heittäneet oranssipaidat ottivat jo 15 perättäisen voiton lukemin 89-111 (49-53).

Karhubasket otti ohjakset haltuun heti avauskympillä. Runsaassa minuutissa Steveco areenan valotaululla olivat lukemat 2-8, kun Daniel Dolenc (10/4/2) sekä Kuany Kuany (8/1/3) onnistuivat kolmosissa ja Henri Kantonen (17/3/3) päätti ajonsa koriin. Sitten Lee Skinner (22/6/2) ja Vili Nyman (14/7) aloittivat korikilpailun, mutta kun siihen liittyi Brandon Tabb (8/2/2), niin lukemat olivat neljänneksen puolivälissä 15-15. Kauhajokisten parhaana palkittu Severi Kaukiainen (13/4/10) vei vieraat kolmosella 18-21 johtoon, kun avauskymppiä oli pelaamatta yli neljä minuuttia. Neljänneksen lopun kauhajokiset veivät 4-11 Eero Innamaan (6/1) ja Skinnerin kolmosten tahdittamina.

Toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 22-32. KTP:n Joonas Timonen (7/1) aloitti kolmosella, mutta vieraat tulittivat pari kolmosta ja hyökkäyslevypallon jälkeen Jeffrey Crockett (11/8/2) teki tilanteeksi 27-40. Jordan Giles (8/5) kavensi parilla vapaaheitolla, mutta Kantosen kolmonen kasvatti Karhubasketin johtoaseman 14 pisteeseen. Crockettin vaparit muokkasivat tilanteeksi 29-45, mutta sitten KTP aloitti kirin. Roydell Brown (13/5) löi sille alkutahdit, Juho-Matti Henttonen (4/8) kahmi yhden monista hyökkäyslevypalloista ja nosti korin, joten Nymanin kakkosen jälkeen lukemat olivat 35-45. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta Brownin kaksi vaparia kasvattivat KTP:n pisteputken kahdeksaan. Lee Skinner ja Teemu Suokas (2/1/2) antoivat vieraille lisää marginaalia, mutta avauspuoliskon viimeiset neljä minuuttia isännät veivät 12-3 Brandon Slyn (16/4 syöttöä) johdolla, joten tauolle poistuttiin lukemissa 49-53.

Kolmannen neljänneksen alkuun Sly kavensi eron kahteen, mutta sitten Karhubasketin heittoklinikka kasvatti eron vastustamattomasti 13 pisteeseen. Vieraista viisi eri pelaajaa onnistui kolmosessa kympin ensimmäisten viiden minuutin aikana. Roope Mäkelä kutsui kotijoukkueen aikalisälle, joten ero pysyi neljänneksen loppuun 12 pisteessä ja päätöskympille lähdettiin lukemista 67-79.

Oranssipaitojen puolustus piti Brandon Tabbin kahdeksassa pisteessä (kuva: Mikko Mäkelä/ https://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Koripallo/KTP-Basket/2022-2023/)

Viimeiselle 10 minuuttiselle kauhajokiset tekivät 32 pistettä. Niistä kuusi tuli kolmosilla, jotka upposivat oranssipaidoilla koko ottelussa 57 prosentin tarkkuudella (23/40). Ja lähes kaikki kaukoheittopaikat olivat hyvin rakennettuja, joissa näyttävät syöttöketjut päättyivät vapaisiin heittopaikkoihin. Tästä kertoo 27 syöttöä, joita vieraat jakoivat tupla-tuplan kirjanneen Severi Kaukiaisen johdolla. Toki ottelun lopussa Henri Kantonen upotti muutaman kovan kolmosen. Karhubasket hävisi levypallot 37-33 ja kun kotkalaiset olivat myös tarkalla heittopäällä (2p 56 %, 3p 48 %), niin kauhajokisten voittoon vaadittiin KTP:n 16 menetyksestä tehdyt 25 pistettä. Loppunumerot kirjattiin Kotkassa 89-111.

Kauaa ei ole oranssipaidoilla aikaa huilata, vaikka tulijaisena ovat sarjapisteet ja lentokentältä Kotkaan saatu Simeon Carter. Viitalan bussi kuljettaa joukkueen turvallisesti Kauhajoelle, mutta jo perjantaina renkaat rullaavat taas etelään ja kohti Espoota, jossa Karhubaskettia odottaa vieraaksi tiistaina Lapuan Kobrat 104-98 voittanut Honka. Sitten majoitutaan pääkaupunkiseudulle ja sunnuntaina Karhubasket matkustaa Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Maanantaina lentokentälle ja tiistaina pelataan Israelin Haifassa.

Karhubasketilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Runkosarjan voiton varmistamiseen tarvitaan yksi voitto jäljellä olevista otteluista, joita ovat loppuviikon lisäksi kotiottelut IKH Areenalla Katajaa ja Pyrintöä vastaan. Näihin otteluihin liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.