UUTISET

30.12.2022

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI JATKUI TAMPEREELLA

Karhubasket antoi Tampereella oppitunnin sekä katsomossa että kentällä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket palasi pienen joulutauon jälkeen parketille, kun se matkusti keskiviikkona Pyrinnön vieraaksi Pyynikille. Kohtaaminen oli joukkueiden kauden ensimmäinen ja toinen on ohjelmassa runkosarjan päätöskierroksella lauantaina tammikuun 21. päivä, kun IKH Areenalla järjestetään palloilun superpäivä. Superpäivässä on luvassa Korisliigakamppailun lisäksi lentopallon miesten mestaruusliigan huippuottelu VaLePa – Savo Volley.

Tampereella Karhubasket otti pelin heti haltuun, vaikka takamies Henri Kantonen puuttui kokoonpanosta. Jeffrey Crockett (19/4/2) vei vieraat nopeasti 0-5 johtoon. Cameron Jones (8/5/2) liittyi talkoisiin ja Miikka Marttisen (9/4/3) kolmonen teki lukemiksi 2-12, kun oli pelattu nelisen minuuttia. Sitten oli vuorossa Lee Skinner (10/7/4) ja Daniel Dolenc (13/2/3), joten kympin loppupuolella lukemat olivat 5-21. Pyrinnön Lassi Kilpinen (10) teki loppuun viisi pistettä, joten toiselle neljännekselle vaihdettiin lukemissa 10-23.

Severi Kaukiainen tarjoili maukkaita syöttöjä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Teemu Suokas (5/5/3) kasvatti Karhubasketin etumatkan 16 pisteeseen. Pyrintö sinnitteli jotenkin mukana, kun kauhajokiset menettivät palloa. Kympin puolivälissä Pyrinnön paras Osku Heinonen (22/3) teki tarkalla heittopelillä kahdeksan pistettä putkeen, joten ero kutistui lukemiin 24-36. Eero Innamaan (7/1) kolmonen ja Dolencin kakkonen kasvattivat eron 24-41, mutta tamperelaiset tekivät Heinosen ja Kilpisen johdolla kahdeksan pistettä putkeen. Pyrintö vei toisen neljänneksen 25-22 ja tauolle lähdettiin lukemista 35-45.

Daniel Dolenc (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä. Karhubasket nosti puolustuksen intensiteettiä ja haki riistoja sekä hyökkäyslevypalloja tuloksekkaasti. Vain menetykset antoivat isännille mahdollisuuksia, joista Ike Smith (10/7) ja Heinonen saivat kuitattuja pisteitä täsmäiskuilla. Isossa kuvassa kauhajokiset tekivät mitä halusivat, eikä kympin lopussa ollut enää epäselvyyttä ottelun voittajasta, kun Pyynikin tulostaulu kertoi tilanteeksi 48-75.

Kuany Kuanyn (11/3/2) pari kolmosta kasvatti eron 30 pisteeseen. Kympin puolivälissä eroa oli 34 pistettä, lukemien ollessa 58-92. Sitten kauhajokiset ottivat jalas pois kaasulta, joten Pyrintö pääsi vähän helpommalla ja saivat kaunisteltua lukemiksi 72-95. Karhubasket nappasi jo 13 perättäisen voiton ja lähestyy kovalla höyryllä seuraennätystä perättäisissä voitoissa, joka on 15 kappaletta. Samalla kauhajokiset varmistivat ensimmäisenä joukkueena paikan yläloppusarjassa, kun sillä on kuusi runkosarjaottelua pelaamatta. Runkosarjan voittoon vaaditaan vielä kolme voittoa.

Karhubasketin fanit tuulettaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Jos Pyynikin parketilla kauhajokiset olivat parempi koripallojoukkue, niin katsomossa olleet oranssipaitaiset fanit olivat tunnelman ylläpitäjiä lehtereillä. Jälleen loistavaa kannustusta koko ottelun ajan. Mutta tamperelaisten ei tarvitse masentua, sillä oranssipaidat dominoivat katsomoa joka paikassa, missä vierailevat. Kentällä Karhubasket voitti levypallot peräti 24-44 ja upotti kakkoset 61 prosentin tarkkuudella. Molemmat joukkueet upottivat kolmoset 41 prosentin tarkkuudella. Karhubasket menetti pallon peräti 22 kertaa, mikä on noin 12 kappaletta keskiarvoa enemmän. Severi Kaukiainen (10/5/8) johdolla kauhajokiset jakoivat 27 syöttöä, joista Kaukiainen tarjoili joukkuekavereille kahdeksan. Kaikki Karhubasketin 10 pelaajaa pääsivät pisteille, eikä kukaan pelaaja pelannut 25 minuuttia.

-Kiitos meidän faneille, jotka ovat olleet loistavasti mukana koko vuoden, eikä missään ole parempia faneja, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistön. Pelistä näki, että alla oli tauko, mutta meillä peli enemmän hanskassa kuin vastustajalla. Meille tuli paljon menetyksiä, mutta pystyimme ensimmäisellä ja kolmannella kympillä puolustamaan Pyrintöä hyvin. Heillä on hyviä koristekijöitä, mutta saimme pakotettua heitä vähän huonompiin ratkaisuihin. Pyrinnöltä puuttui yksi pelaaja isommasta päästä, joten pääsimme korin alle ja teimme sieltä pisteitä hyvällä prosentilla, Koskimies summasi ratkaisua pelin jälkeen.

Karhubasket pelaa vuoden 2022 viimeisen ottelun lauantaina IKH Areenassa, kun vieraaksi kello 16 alkavaan otteluun saapuu BC Nokia. Nokialaiset taistelevat tiiviisti ylemmän loppusarjan paikasta, joten jokainen voitto on heille erittäin arvokas. Nokiaa valmentajaa Kauhajoella pelannut ja valmentanut Greg Gibson, joka on lakeuksilla vietettyjen vuosien jälkeen juhlinut Suomen mestaruutta Loimaan Biisonien ja Joensuun Katajan käskijänä. BC Nokiasta löytyy myös Kauhajokisille tuttuja nimiä. Niko Mattila ja Mikael Laihonen pelasivat useamman vuoden oranssipaidoissa. Kalle Peltonen nosteli viime keväänä pantteria Kauhajoella.

Lippuja lauantaina otteluun voi ostaa soitteesta Lippu.fi ja R-Kioskeilta kauttamaan. IKH Areenan ovet avautuvat lauantaina kello 14 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Ottelun jälkeen IKH Areenalla on kaikenlaista säpinää, joten sinne voi jäädä nauttimaan vuodenvaihteen tunnelmasta.