UUTISET

18.12.2022

KARHUBASKET VOITTI IKH AREENASSA KOUVOT

Severi Kaukiainen oli lauantaina hahmo IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Loukkaantumisista ja sairastelusta kärsinyt Kouvot saapuivat lauantaina IKH Areenaan haastamaan 11 ottelun voittoputkessa viilettävää sarjakärki Karhubaskettia. Kouvot olivat saaneet jalkeille kahdeksan miehen iskuryhmän. Kotijoukkueella oli myös poissaoloja, sillä vakiokokoonpanosta puuttuivat ylävartalovammoista kärsineet Teemu Suokas ja Daneil Dolenc.

Karhubasket otti pelin heti komentoon. Jeffrey Crockett (8/6/2) iski tauluun kotijoukkueen kuusi ensimmäistä pistettä. Cameron Jones (15/5/1) säesti ja kun vaihdosta päävalmentaja Janne Koskimies lähetti Severi Kaukiaisen (24/3/5) kentälle, niin eroa rupesi syntymään. Kauhajokiset johtivat avausneljänneksen jälkeen 23-14.

Heti toisen kympin alussa kotijoukkue painoi kaasusta Miikka Marttisen (11/3) ja Henri Kantosen (4/2/4) toimesta. Kouvot pysyivät kuitenkin mukana Austin Butlerin (14/7) ja ensimmäisen Korisliigakamppailun pelanneen John Meeksin (22/1) avulla. Ote pysyi isännillä ja kympin puolivälissä oltiin lukemissa 40-25, kun Manny Patterson (10/7) ja Kaukiainen osuivat vuorotellen. Marttinen ja Kaukiainen löivät lisää löylyä, joten tauolle lähdettiin lukemista 55-35.

Miikka Marttinen teki avauspuoliskolla 11 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan paras pistemies Deshon Taylor (22/8) oli avauspuolikkaalla tehnyt vain kahdeksan pistettä, mutta puoliajan jälkeen hän alkoi päästä vauhtiin. Taylor pussitti seitsemän pistettä putkeen ja kavensi eron 15 pisteeseen. Karhubasket vastasi kuitenkin 9-0 jaksolla, jonka alkutahdit löi Kaukiainen ja Patterson hoiteli loput. Ero oli suurimmillaan 24 pisteessä, kun oranssipaidat johtivat 66-42. Ero oli samat 24 pistettä, kun kolmas neljännes päättyi.

Viimeisellä kympillä alkoi vieraiden kiri. Ensimmäiset vajaat kolme minuuttia meni Kouvoille 0-9, Bo Hodgesin (13/7) ja Meeksin ollessa jatkuvasti isäntien kiusana. Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta vieraat vain jatkoivat. Meeks upotti vielä pari kakkosta, joten 0-13 jakso neljässä minuutissa oli muuttanut lukemiksi 72-61. Cameron Jones piti kapteenina Karhubasketin nenänpäätä pinnalla, mutta Kouvot aistivat mahdollisuutensa ja tulivat lujaa kimppuun. Taylorin kolmonen teki tilanteeksi 76-68 ja kauhajokisten sutiessa heittonsa ohi, Hodges kutisti eron vain neljään pisteeseen kahdella lay-upilla. Koskimies keräsi joukkonsa aikalisälle, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia ja IKH Areenan taulut näyttivät tilanteeksi 76-72. Aikalisä rauhoitti isännät ja Karhubasket iski kuusi pistettä putkeen, voittaen lopulta 82-74.

Manny Patterson taisteli korin läheisyydessä hyvin Kouvojen torneja vastaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kouvot oli odotetun vahva levypalloissa, vaikka tauolla ne olivat tasan 19-19. Pelin päättyessä ne kirjattiin vieraille 37-48 ja Kouvot poimivat toisella jaksolla 10 hyökkäyslevyriä, tehden niistä 11 pistettä. Kauhajokiset menettivät pallon seitsemän kertaa, kun Kouvolle menetyksiä tuli 12 kappaletta. Näistä isännät rokottivat 16 pisteen edestä. Karhubasket onnistui kolmosissa hyvin, pussittaen ne 39,1 prosentin tarkkuudella. Puolustuksessa Kouvoille ei annettu heittotilaa, joten vieraiden osumatarkkuus kolmosissa jäi 21,1 prosenttiin. Kouvolalaiset saivat tehoja ainoastaan neljältä pelaajalta. – Nämä neljä pelaajaa olivat oikeastaan ainoat, jotka meillä pystyivät tällä viikolla harjoittelemaan, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen harmitteli pelin jälkeen.

Karhubasket kasvatti voittoputken Korisliigassa 12 otteluun. Seuraennätys on muuten 15 perättäistä voittoa. IKH Areenassa voittoputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Kauhajokisilla on Korisliigan runkosarjaa pelaamatta seitsemän ottelua ja tähtäin on tiukasti kuuden parhaan joukossa, jotka jatkavat pelejä yläloppusarjassa. Sarjataulukon kärjessä oleva Karhubasket on kerännyt 26 sarjapistettä 15 ottelusta, Kakkosena oleva Seagulls on kerännyt 16 ottelussa 22 pistettä.

Lauantaina kamppailu oli myös Suomen Cupin puolivälierä, joten Karhubasket raivasi voitolla tiensä Suomen Cupin Final Four -tapahtumaan. Final Four pelataan Helsingin Urhea-hallissa perjantaina 13. tammikuuta, jolloin on ohjelmassa välierät ja finaali pelataan samassa paikassa lauantaina 14. tammikuuta. Karhubasket kohtaa välierässä Helsinki Seagullsit ja toisessa välieräparissa ovat Kataja Basket sekä BC Nokia. YLE TV2 on vahvasti mukana Suomen Cupissa. TV2 televisio perjantaina ensimmäisen välierän, joka alkaa kello 18.05 ja finaalin, joka alkaa lauantaina kello 17.

-Onnistuimme ajoissa rakentamaan tarpeeksi ison johtoaseman, jota emme sitten kadottaneet, vaikka hävisimme viimeisen neljänneksen 16 pisteellä, päävalmentaja Janne Koskimies huoahti ottelun jälkeen. Ensimmäiset kolme neljännestä meni hyvin ja puolustimme Kouvoja erinomaisesti. Viimeisellä kympillä Kouvot alkoivat löytää tien korille, kuten he haluavat. Varsinkin oikean käden ajoja tuli paljon. Meillä oli vain kaksi joukkuevirhettä ja silti he pääsivät ajamaan, mikä kertoo sen, ettemme olleet parhaimmillaan. Kouvot puolusti toisen puolikkaan hyvin. Ensimmäisellä jaksolla meidän kolmoset osuivat 8/15, mutta toisella jaksolla saimme vain yhden kolmosen sisään kahdeksasta yrityksestä. Se kertoo, että meidän pallon liike ei ollut siinä kohtaa hyvää. Vaikea peli. Meillä on kuormitus pelaajille ollut kovaa. Tänäänkin oli vain yhdeksän miestä kokoonpanossa. Toivottavasti saamme Danielin ja Teemun mukaan tiistaina. Kuany palaa kokoonpanoon varmasti. Ajatukset ovat olleet tässä pelissä, mutta nyt ruvetaan valmistautumaan tiistain otteluun, mikä on iso mahdollisuus meille, Koskimies kertoi.

Korisliiga jää nyt joulutauolle, mutta Karhubasketilla on vielä edessä matka Italiaan, jossa se kohtaa tiistaina FIBA Europe cupin ottelussa ukrainalaisen joukkueen. BC Budivelnyk Kyiv pelaa kotiottelunsa Verolin kaupungissa. Karhubasket voitti jatkolohkon avausottelussa IKH Areenassa Slovakian viime kauden mestarin Patrioti Levicen 105-71. BC Budivelnyk Kyiv hävisi avausottelunsa viime keskiviikkona Israelin Haifassa 81-71 lohkon ennakkosuosikki Hapoel B-Cure Laser Haifalle lukemin 81-71. Tiistain kamppailu on katsottavissa FIBA:n youtube -kanavalta.

Joulutauon jälkeen kauhajokiset palaavat parketille keskiviikkona 28. joulukuuta. Silloin oranssipaidat pelaavat Tampereen Pyrinnön vieraana Pyynikillä. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa vuoden viimeisenä päivänä, kun 31.12. kello 16 IKH Areenassa pelattavaan otteluun vieraasi saapuu BC Nokia valmentaja Greg Gibsonin johdolla. Nokialaisilla on kokoonpanossa Karhubasketin faneille tuttuja pelaajia. Niko Mattila, Mikael Laihonen ja viime keväänä Kauhajoella Suomen mestaruutta juhlinut Kalle Peltonen. Liput BC Nokia kamppailuun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.