UUTISET

04.12.2022

KARHUBASKET HAKI YHDEKSÄNNEN PERÄTTÄISEN VOITON SALOHALLISTA

Me ollaan Karhubasket (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti lauantaina hakemaan yhdeksättä perättäistä voittoa Korisliigassa, kun kauhajokiset suuntasivat Saloon. Joukkue oli palannut Portugalin Lissabonista varhain perjantai aamuna, eikä valmistautuminen voinutkaan olla paras mahdollinen.

Karhubasket otti pelin heti komentoon. Daniel Dolenc (14/3/2) ja Joona Hakamaa (11/1 syöttö) upottivat kolmoset ja lukemat olivat parissa minuutissa 2-6. Neljän minuutin kohdalla tilanne oli 7-14, kun Cameron Jones (6/1) ja Manny Patterson (7/3) upottivat kakkoset, joten Vilppaan valmentaja Jussi Savolainen kutsui joukkueensa aikalisälle. Isäntien Mikko Koivisto (9/1) teki viisi pistettä putkeen, mutta Severi Kaukiainen (12/3/8) ja Miikka Marttinen (14/3) kasvattivat vieraiden etumatkan yhdeksään pisteeseen. Heti perään Jeffrey Crockett (6/4) riisti ja donkkasi lukemiksi 12-23 ja Vilpas pyysi toisen aikalisän. Sen jälkeen vaihdettiin parit korit, joten ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 17-28.

Jeffrey Crockett (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset avasivat toisen neljänneksen kolmella kolmosella. Kaukiainen, Eero Innamaa (3/3/1) ja Henri Kantonen (12/5/3) käyttivät heittopaikat ja ero kasvoi 18 pisteeseen. Vilpas kavensi 6-0 jaksolla, jota johtivat takamies Perttu Blomgren (12/6/1) ja vihdoin vastuuta saanut Riku Laine (8/2 syöttöä). Lukemissa 25-37 Janne Koskimies pyysi joukkuettaan aikalisälle. Ero sahasi 12-16 pisteessä, mutta tauolle siirryttiin lukemissa 42-55.

Kolmannen neljänneksen alussa Isaiah Crawley (10/6) ja herätyksen kokenut Keyshawn Feazell 12/12/2) kavensivat Vilppaan takamatkan alle 10 pisteen. Kantonen vastasi viidellä pisteellä ja Teemu Suokkaan (4) kakkonen teki tilanteeksi 56-58, kun kolmatta kymppiä oli pelaamatta nelisen minuuttia. Karhubasketin tankista tuntui loppuvan bensa. Feazell donkkasi ja Quentin Goodin (10/5/5) upotti kakkosen, joten eroa oli kahdeksan pistettä. Vieraat kolistelivat heitoillaan Salohallin korirautoja, joten Niilo Kärkkäinen (2/1) nosti päätyraja-ajolla kakkosen ja Crawleyn kaksi vaparia tekivät lukemiksi 66-68, päättäen salolaisten 10-0 jakson. Neljännes päättyi lukemiin 66-71, kun Kaukiainen upotti summerin soidessa kolmosen.

Vilpas ei pysynyt Severi Kaukiaisen edessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Feazell aloitti päätösneljänneksen kakkosella. Dolenc upotti kolmosen ja sitten pimeni Salohallin tulostaulu, jota korjailtiin useampi minuutti. Tämä tauko tuli vieraille hyvään kohtaan. Joukkue sai puhaltaa rauhassa muutaman minuutin ja voimat palautuivat. Joona Hakamaa askarteli seuraavat kahdeksan pistettä, joten oltiin lukemissa 71-82. Juho Nenonen (8/1/1) upotti kaksi vaparia ja Laine yhden, mutta siinä olivat Vilppaan ilonaiheet. Marttisen kolmonen ja Lee Skinnerin (4/10/2) kakkonen kasvattivat vieraiden etumatkan 15 pisteeseen. Vilpas sai vielä muutaman kavennuspisteen, mutta ei pystynyt enää kampeamaan itseään mukaan voittokamppailuun, joten loppunumerot Salossa kirjattiin 78-93.

Karhubasket jaksoi punnertaa itselleen kauden 10 voiton, jolla se siirtyi Korisliigan sarjataulukon ykköspaikalle. Joona Hakamaan kahdeksan perättäistä pistettä tuli loistavaan paikkaan. Karhubasket upotti kolmoset 44 prosentin tarkkuudella. Myös kaikki 10 vaparia laitettiin koriin. Levypallot menivät 36-38 ja menetykset 15-14. Vilpas rokotti menetyksistä 21 pisteellä, kun kauhajokiset tekivät Vilppaan menetyksen jälkeen 20 pinnaa. Jokainen Karhubasketin pelaaja pääsi pisteiden makuun ja tarkan kaukoheittopelin ohella, joukkueen tasainen suorittaminen koko 11 pelaajan rotaatiolla oli voiton tae.

Miikka Marttinen upotti kolmoset tarkasti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Hups! Joona Hakamaa sai tuulettamisesta tekun päätöskympin alussa. Kyllä tuulettamisesta. Toki virheen tehnyt tuomari voi väittää, ettei nähnyt mitä merkkejä Hakamaa käsillään näytti, mutta jos ei näe, niin ei voi viheltää. Eilinen tuomarikolmikko voi ottaa mallia perjantain Honka – Korihait ottelun tuomaristosta. Kyseisessä ottelussa vihellettiin floppiteku, mutta pienen palaverin jälkeen teku peruttiin. Esimerkillistä toimintaa ja samalla myönnettiin, että virheitä voidaan tehdä, mutta ne korjataan. Eilenkin siihen olisi ollut hyvä mahdollisuus, mutta ei.

-Emme hirveästi ehtineet tähän otteluun valmistautua, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Katsoimme nauhalta keskiviikon Europe Cupin ottelua ja kävimme läpi puolustuspään juttuja. Lisäksi kävimme läpi Koiviston heittopelejä, kun hän on meitä vastaan niissä onnistunut ja Goodinia, joka on uusi pelaaja. Tilanne on hyvä, kun meillä on paljon pelaajia mitä käyttää. Mutta on tärkeää, että jokainen pelaaja tuo oman panoksensa peliin. Joona toi hyvät minuutit meille ja penkiltä saadut 44 pistettä olivat isossa osassa. Meillä ei ole joukkueessa mitään supertähtiä, mutta hyviä joukkuepelaajia. Kun pystymme pelata joukkueena, niin hyökkäyspeli näyttää hyvältä ja saamme vapaita heittopaikkoja. Kolmannella kympillä meidän pelaaminen meni staattiseksi, joten heittopaikat eivät olleet niin hyviä. Vilpas laittoi tänään painetta meidän takamiehille ja varsinkin Blomgren pitkineen käsineen vaikeuttaa pallon käsittelyä, joten ei ole hereillä, Koskimies kertoi.

Karhubasket jatkaa otteluita Korisliigassa ensi keskiviikkona, kun IKH Areenaan saapuu Helsinki Seagulls. Gulls liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa, joten toisen sarjan kuntopuntarin kärkijoukkueen voittoputki päättyy. Gullseja valmentaa kauhajokisille tuttu Jussi Laakso ja Rene Rougeaun odotetaan palaavan pitkän tauon jälkeen parketille juuri Kauhajoella. Liput keskiviikon otteluun saa ostettua ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30 ja IKH Areenan ovet avautuvat kello 16.30. Silloin käynnistyy areenalla myös lipunmyynti.

Kiitos Karhubasketin Fanclubille kannustuksesta! (kuva: Janne Yli-Korhonen)