UUTISET

09.12.2022

KORISLIIGA HYVÄKSYTTY ULEB:IN UUDEKSI JÄSENEKSI

Union of European Leagues of Basketball (ULEB) on eurooppalaisten pääsarjojen muodostama kattojärjestö, joka ajaa jäsenliigojensa etuja niiden yhteisenä äänitorvena ympäri Eurooppaa. ULEB:in alla on jatkossa 12 eri maiden pääsarjaa.

ULEB muutti aiemmin tänä vuonna sääntöjään sallien jäsenyyden myös kansallisen liiton hallinnoimalle sarjalle. Muutos mahdollisti Korisliigan liittymiseen kattojärjestöön, kun aiemmin ainoastaan hallinnollisesti eriytetyt liigat pystyivät liittymään.

ULEB:n tehtävänä on edistää ammattikoripalloa sekä suojella ja tukea jäsenliigojensa yhteisiä etuja itsenäisesti. Aikanaan ULEB hallinnoi Euroliigaa ja Eurocupia, mutta kaikki oikeudet siirtyivät 2009 Euroliigan nykyiselle taustayhtiölle ECA:lle (Euroleague Commercial Assets) ja sen myötä ULEB:in rooli kansainvälisessä koripallossa on muuttunut oleellisesti.

– Olemme erittäin innoissamme voidessamme lisätä kaksi uutta liigaa ULEB-perheeseen. Aikana, jolloin eurooppalainen koripallo tarvitsee yhtenäisyyttä, tämä laajentuminen antaa meille mahdollisuuden tehdä entistä enemmän yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa tätä hetkeä ja tulevaisuutta varten, kommentoi ULEB:in puheenjohtaja Tomas Van Den Spiegel.

Nykyään ULEB on Euroliigan sekä kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n hallinnoiman Mestarien liigan vähemmistöosakas.

ULEB edustaa kahtatoista eurooppalaista koripallon ammattilaisliigaa tehden tiivistä yhteistyötä kunkin kanssa muun muassa kalenterin, eurooppalaisten seurakilpailujen terveys- ja turvallisuusprotokollien parissa.

– Suomen Koripalloliitto on kansainvälisen koripalloperheen aktiivinen jäsen. Jäsenyyden myötä pystymme kehittämään Korisliigaa entisestään. Odotamme innolla yhteistyötä sekä sitä, että saamme yhteistyön myötä varmasti oppia kehittääksemme Korisliigaa, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo kommentoi.

Korisliigan lisäksi ULEB hyväksyi kokouksessaan Sveitsin liigan uudeksi jäsenekseen. ULEB:in jäseninä ovat seuraavat pääsarjat: Espanja, Saksa, Ranska, VTB-liiga, Puola, Liettua, Kreikka, Italia, Israel, Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga, Suomi sekä Sveitsi.