UUTISET

30.11.2022

KARHUBASKET VOITTI LISSABONISSA – PELIT JATKUVAT FIBA EUROPE CUPISSA

Karhubasket haki keskiviikkona 84-93 (45-34) voiton Portugalin Lissabonista, jossa maineikas Sporting SP isännöi oranssipaitoja. Voitto varmisti sen, että Karhubasket voitti alkulohko G:n. Viisi voittoa ja yksi tappio toivat paikan FIBA Europe Cupin jatkolohkoon.

J-jatkolohkossa pelaavat Karhubasketin lisäksi B-alkulohkon voittanut Hapoel B-Cure Laser Haifa (Israel), D-alkulohkon kakkonen Patrioti Levice (Slovakia) ja F-alkulohkon kakkonen BC Budivelnyk Kyiv (Ukraina). Kyiv on pelannut alkulohkon ottelut Italiassa, Verolin kaupungissa, joka sijaitsee noin 100 km Roomasta länteen.

Jatkolohko J:n otteluohjelma:

ke 14.12. Kauhajoki, IKH Areena kello 18.30 Karhubasket – Patrioti Levice

ke 21.12. Veroli, BC Budivelnyk Kyiv – Karhubasket

ke 11.1. Haifa, Hapoel B-Cure Laser Haifa – Karhubasket

ke 25.1. Levice, Patrioti Levice – Karhubasket

ke 1.2. Kauhajoki, IKH Areena kello 18.30 Karhubasket – BC Budivelnyk Kyiv

ke 8.2. Kauhajoki, IKH Areena kello 18.30 Karhubasket – Hapoel B-Cure Laser Haifa

Liput Karhubasketin FIBA EUROPE Cupin jatkolohkon kotiotteluihin tulevat myyntiin lähiaikoina Lippu.fi sivustolle. Varmista paikkasi europeleissä ajoissa!

Jatkolohkon kaksi parasta joukkuetta selviävät kahdeksan parhaan joukkoon ja aloittavat pudotuspelit perinteisellä eurocup-systeemillä (kotiottelun ja vierasottelun pisteet lasketaan yhteen ja se joukkue, jolla on enemmän pisteitä selviytyy jatkoon) maaliskuun 8. päivä. Toiset osaottelut pelataan 15. maaliskuuta.

Keskiviikon kamppailussa Sporting aloitti terävästi. Portugalilaiset tarvitsivat jatkopaikkaan vähintään 23 pisteen voiton. Kun oli pelattuna noin kolmisen minuuttia, niin isäntien Travante Williams (21/9/3) riisti pallon ja upottamalla kolmosen teki tilanteeksi 10-2. Ero kasvoi vielä 10 pisteeseen, ennen kuin vieraat saivat koneet käyntiin. Severi Kaukiainen (15/2/5) upotti kolmosen ja Miikka Marttinen (7) kohta perään toisen, joten ero kaventui Sporting pienistä välihuudoista huolimatta. Kaukiainen upotti toisen kolmosen, jonka jälkeen Lee Skinner (16/6/5) upotti kaksi kolmosta ja Karhubasket siirtyi 18-19 johtoon, kun avauskymppiä oli pelaamatta kolmisen minuuttia. Derrick Fenner (19) vei vielä isännät johtoon, mutta Henri Kantosen (7/2) kolmonen tasoitti lukemiksi 25-25. Kantosen onnistunut vapari päätti avauskympin lukemiin 25-26.

Lee Skinner oli viton takuumies

Toisen neljänneksen alku meni Karhubasketin tahdissa. Kaukiaisen kolmonen teki tilanteeksi 28-32 ja Daniel Dolencin (15/4) kakkonen piti eron neljässä, kun kymppiä oli pelaamatta 6.14. Tuohon 34 pisteeseen kauhajokiset sitten jämähtivät. Onneksi Sportingilta meni pari minuuttia tasoittaa lukemiksi 34-34. Marcus LoVett (14/5 syöttöä) johti portugalilaisten rynnistystä ja hänen vaparinsa tekivät tilanteeksi 43-34, kun pelaamatta oli runsas minuutti. Myös Isaiah Armwood (20/7) teki kovia koreja. LoVettin kakkonen teki taukotilanteeksi 45-34, joten kuuden minuutin pätkän ennen puoliaikaa Sporting vei 15-0 ja koko kympin 20-8.

Ero kasvoi 13 pisteeseen, ennen kuin Lee Skinner käynnisti oranssipaitojen kirin. Jeffrey Crockett (9/10/2) liittyi talkoisiin ja lukemissa 47-40 Sporting pyysi aikalisän. Sen jälkeen Dolenc ahkeroi viisi pistettä putkeen ja heti kympin puolivälin jälkeen Cameron Jonesin (10/1/4) kolmonen tasoitti lukemiksi 55-55. Karhubasketin piskuinen, mutta äänekäs kannustusryhmä piiskasi kauhajokisia loistavasti läpi ottelun. Tästä nautti myös takamies Teemu Suokas (1 levyri/3 syöttöä), joka tuli kentälle, pelasi erinomaiset minuutit ja sytytti oranssipaidat taisteluun. Sporting sinnitteli johtopaikalla aina neljänneksen loppuun, mutta Kuany Kuany (11) päätti kympin lukemiin 69-70.

Daniel Dolenc jatkoi erinomaisia otteita Lissabonissa

Jos kolmas neljännes meni Karhubasketille 24-36, niin sama tahti jatkui päätöskympillä. Skinner aloitti kolmosella ja kolmen minuutin kohdalla Dolenc upotti kolmosen, joten kympin alku meni oranssipaidoille 0-11. Sporting piti aikalisän, mutta mitään mainittavaa kiriä he eivät aikaan saaneet. Dolencin toinen kolmonen piti eron 12 pisteessä, kun viimeistä viittä minuuttia jo vietiin. Loppu oli sekavaa pelailua molemmin puolin. Koriraudat kolisivat, menetyksiä tuli, mutta Karhubasket piti johtopaikkansa loppuun saakka ja otti alkulohkon viidennen voiton lukemin 84-93.

Cameron Jones upotti loppuhetkillä tärkeitä heittoja

Karhubasket voitti levypallot 35-37, mutta antoi portugalilaisille 15 hyökkäyslevyriä, joista isännät tekivät 14 pistettä. Menetyksiä kauhajokisille tuli peräti 21 kappaletta ja niistä Sporting rokotti 23 pisteellä. Karhubasket liikutti palloa hyvin, tilastoiden 21 syöttöä. Ratkaisu nähtiin kaukoheittopelissä. Karhubasket otti 31 kolmosta ja laittoi niistä 16 koriin. Prosentiksi tulee erinomainen 51,6. Sporting sai koriin seitsemän kolmosta, 24,1 prosentin tarkkuudella.

Jatkopaikkaa FIBA Europe Cupissa ei ole aikaa juhlia. Huominen torstai menee matkustaessa Kauhajoelle ja perjantaina on vuorossa palauttava harjoitus. Lauantaina hypätään Viitalan bussiin ja ajellaan Saloon, jossa Vilpas odottaa vieraita lauantai-illan taisteluun.

Karhubasket palaa IKH Areenaan ensi keskiviikkona eli 7. joulukuuta, jolloin vieraaksi saapuu huippuvireessä oleva Seagulls Rene Rougeau tähdittämänä ja Jussi Laakson valmennettavana. Liput Gulls otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.