UUTISET

27.11.2022

KARHUBASKET NOUSI KORISLIIGAN KÄRKIPAIKALLE

Kauden parhaan pelinsä pelannut Lee Skinner johdatti oranssipaidat voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lauantaina Kauhajoella pelattiin Korisliigan kärkiottelu, kun sarjataulukon kärjessä ollut Lapuan Kobrat olivat saapuneet IKH Areenaan. IKH Areenassa sarjan kakkosena ollut Karhubasket tähysi sarjan piikkipaikkaa ja samalla voittoputki kasvaisi kahdeksaan otteluun.

Kauden toinen paikallisottelu, joka oli samalla Korisliigan kärkikamppailu, oli houkutellut IKH Areenaan peräti 2077 katsojaa, mikä on Karhubasketin uusi yleisöennätys. Kannustus oli loistavaa ja tunnelma kohosi uudelle tasolle.

Itse ottelussa Viime kauden Suomen mestari Karhubasket oli kuskin paikalla koko ottelun. Kobrilta puuttuivat kokoonpanosta takamiehet Antto Nikkarinen ja Jussi Turja. Kauhajokisten kokoonpanossa Kuany Kuany oli korvannut Manny Pattersonin, mutta muuten koko kokoonpano oli jalkeilla. – Pääsimme edellisessä ottelussa Nokialla vähän helpolla ja Karhubasketilla oli keskiviikkona ihan eri intensiteettitason ottelu puolalaista joukkuetta vastaan, mikä varmasti näkyi tässä ottelussa, Kobrien päävalmentaja Ville Turja sanoi.

Kobrat ottivat vajaassa minuutissa 2-5 johtopaikan, kun Danny Pippen (16/8/3/3 torjuntaa) upotti kolmosen ja Denzel Livingston (17/1/1/2 torjuntaa) kakkosen. Karhubasket punnersi rinnalle ja ohi. Severi Kaukiaisen (6/3/3) kolmonen muokkasi lukemiksi 11-7. Pippenin toinen kolmonen kavensi. Lapualaiset pysyivät mukana Chrysostom Chukwuman (9/4) taistelulla. Lukemista 17-15 kotijoukkue lähti 10-0 jaksolle Kaukiaisen toisen kolmosen siivittämänä. Daniel Dolenc (20/2) oli läpi pelin erinomainen ja Teemu Suokas (9/4) vastasi valmentaja Janne Koskimiehen kentälle komentoon hienosti. Chukwuman kakkonen päätti avausneljänneksen lukemiin 27-17.

Daniel Dolenc hallitsi korin alustoja ja teki 20 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket avasi toisen kympin 8-2 jaksolla. Kobrien käskijä Ville Turja yritti herätellä joukkuettaan taisteluun aikalisällä, mutta oranssipaidat menivät menojaan. Kuany Kuanyn (8/2/2) kolmonen ja Jeffrey Crockettin (4/9/3) kakkonen tekivät neljänneksen puolivälissä lukemiksi palindromin 42-24. Henri Kantonen (11/2 syöttöä) ja kauden parhaan pelinsä pelannut Lee Skinner (18/8/5) lisäsivät vieraiden tuskaa. Puoliajalla oltiin lukemissa 55-30.

Kobrat on kaudella pelannut huikeita toisia puoliaikoja, joilla he ovat yhdeksän voittoa saalistaneet. Kobrat aloittivatkin 0-5 jaksolla, kun Pippen ja Livingston toistivat ottelun alun suorituksensa. Karhubasket ei hätääntynyt, vaan Cameron Jones (10/5/2) upotti kolmosen, mikä aloitti 9-0 putken. Kobrat saivat yksittäisiä onnistumisia, mutta kauhajokisten puolustus ei missään kohtaa päästänyt vastustajia helpolla. Kolmannen neljänneksen lopussa Miikka Marttisen (9/2) kolmonen kasvatti eron yli 30 pisteen. Päätöskympille lähdettiin lukemista 71-39.

Viimeinen neljännes ei tuonut pelin suuntaan mitään uutta. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia, mutta isossa kuvassa Korisliigan kärkiottelussa ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Karhubasket nousi sarjataulukon kärkipaikalle 95-61 voitolla.

Miikka Marttinen upottaa loppunumerot 95-61 kolmosella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ennen ottelua tilastot kertoivat, että Karhubasket on parempi levypallojoukkue. Kenttätapahtumat tukivat tuota tilastoa ja kauhajokiset voittivat levypallot 48-31. Oranssipaidat hakivat 19 hyökkäyslevypalloa ja tekivät niistä 17 pistettä. Aggressiivinen puolustus aiheutti Kobrille 16 menetystä ja niistä rankaistiin vastustajaa 20 pisteellä. Karhubasket liikutti jälleen hyvin palloa ja tilastoi 21 syöttöä. Kahden parhaan kaukoheittojoukkueen mittelössä, oranssipaidat olivat selvästi parempia. Karhubasket upotti 16 kolmosta 42 prosentin tarkkuudella. Kobrat onnistuivat kolmosissa vain 20 prosenttisesti (5/20).

​-Peli ratkesi tänään niihin asioihin, mihin meidän piti keskittyä, Kobrien päävalmentaja Ville Turja harmitteli pelin jälkeen. Karhubasket otti jo ensimmäisellä puoliskolla 10 hyökkäyslevypalloa, joista he tekivät 15 pistettä. Me teimme niistä neljä pistettä. Meidän menetyksistä he tekivät kahdeksan pistettä. Kaaripuolustuksen olisi myös pitänyt olla hyvää, mutta he heittivät kolmoset 9/20 avauspuoliajalla. Kaikki missä meidän piti onnistua, jotta olisimme voineet voittaa epäonnistuivat.

​Olen nyt tyytyväisempi kuin keskiviikkona, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Pelasimme Kobria vastaan niin kuin heitä vastaan pitää pelata. Otimme heidän vahvuudet pois ja pidimme pelin kontrollissa. Menetyksiä ei saa tulla, etteivät he pääse nopeisiin ja pääse fiilikseen. Peli meni meidän käsikirjoituksen mukaan. Saimme hyviä siirtymähyökkäyksiä, joista tuli hyviä paikkoja. Kävimme läpi, että voisimme liikuttaa palloa nopeammin, jotta saisimme ratkaisupaikkoja nopeammin. Maanantaina lähdetään Portugaliin, jossa on yksi seuran isoimmista peleistä. Voimme saavuttaa yhden tavoitteen tälle kaudelle ja päästä FIBA Europe Cupissa toiselle kierrokselle, Koskimies kertoi.

Karhubasket matkustaa maanantaina Portugalin Lissaboniin, jossa pelataan keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkon viimeinen ottelu. Voilla Karhubasket voittaa oman G-lohkonsa ja jakaa cupin toiselle kierrokselle. Tappiokin riittää jatkopaikkaan, jos se tulee tarpeeksi pienellä marginaalilla. Jatkolohkossa olisi luvassa uudet kuusi kivenkovaa europeliä, joista kolme pelataan kotona ja kolme vieraissa.

Korisliiga jatkuu Karhubasketin osalta ensi lauantaina, jolloin kauhajokiset matkaavat Saloon.