UUTISET

11.12.2022

KARHUBASKETIN VOITTOPUTKI JATKUU – SUNNUNTAINA VOITTO TULI UUDESTAKAUPUNGISTA

Severi Kaukiaisen kolmossuma oli ratkaisemassa ottelua kauhajokisille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti sunnuntaina hakemaan 11 peräkkäistä voittoa Korisliigassa, kun se matkasi sarjajumbo Korihaiden vieraaksi. Runsas kuukausi sitten IKH Areenassa pelatussa ottelussa kauhajokiset olivat voittaneet Hait 80-48. Nyt kotijoukkueelta oli sivussa vielä Bojan Sarcevic, joten edellisen ottelun lukuja veikkailtiin etukäteen.

Alku näyttikin siltä, että Karhubasket menee menojaan. Daniel Dolenc (10/2/1) teki kuusi pistettä putkeen ja Teemu Suokas (8/1) upotti kolmosen, joten kahden minuutin kohdalla lukemat olivat 0-9. Quin Cooper (14/3) teki onnistuneella kaukoheitolla kotijoukkueen ensimmäiset pisteet, mutta oranssipaidat jatkoivat tarkkaa heittopeliä bonuskaaren takaa. Nyt kolmoset upottivat Cameron Jones (13/3) ja Lee Skinner (16/1/6). Trey Niemi (15/1/7) ehätti avata oman pistetilinsä, mutta Severi Kaukiainen (17/3/6) oli viides kauhajokinen, joka onnistui kolmosessa. Manny Pattersonin (15/5/2) kakkosen jälkeen, avausneljänneksen puolivälissä lukemat olivat 7-20, joten Haiden valmentaja Tero Vasell kutsui kotijoukkueen aikalisälle. Tämä pysäytti vieraiden piste-eron kasvun ja kotijoukkue sinnitteli kympin loppuun 10-13 pisteen takamatkalla. Price Oduro (13/7/1)  nakutteli kotijoukkueelle pisteitä korin alla ja Joni Herralla (13/1/2) osui kauempaa. Kuany Kuany (9/3) oli kuudes Karhubasketin pelaaja, joka upotti avausneljänneksellä kolmosen. Neljännes päättyi lukemiin 23-36.

Eero Innamaa teki 10 minuutiassa tehot 2/1/2 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Herrala ja Mikael Aalto (12/6)  kutistivat eron yhdeksään vain 30 sekunnissa. Hait kavensivat eron kuuteen pisteeseen, mutta toisen kympin puolivälissä Miikka Marttisen (9/6)  kolmonen palautti eron 11 pisteeseen. Hait tulivat vielä. Quin Cooper upotti kaksi perättäistä kolmosta ja nyt ero oli vain kolme pinnaa (42-45). Jones teki kakkosen, mutta kotijoukkueen Nick Stampley (5/4) kuittasi tuon nopeasti ja Grant Audun vapari (7/2) teki tilanteeksi 45-47, kun avauspuoliajan viimeinen minuutti alkoi. Kuanyn kolmonen vei vieraat tauolle 45-50 johtoasemassa.

Hait tulivat kantaan kolmannen neljänneksen alussa. Price Oduro tasoitti lukemiksi 54-54 ja Herrala vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon lukemissa 56-54. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 60-60. Sitten Karhubasket upotti runsaassa minuutissa kolme kolmosta ja nykäisi 1-9 jakson. Haiden aikalisän jälkeen Kaukiainen upotti toisen perättäisen kolmosen. Stamleyn vapari oli laiha lohtu isännille ja Kaukiainen oli jälleen tarkkana bonusviivan takaa. Henri Kantosen (4/2/2) kakkonen teki tilanteeksi 62-77 ja Kaukiainen viimeisteli oranssipaitojen 2-19 jakson, joka ratkaisi pelin.

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 64-81. Päätöskymppi ei mitään ihmeitä tarjonnut, joten kauhajokiset nappasivat lopulta voiton lukemin 79-103. Ilman Sarcevicia pelannut Korihait taisteli sinnikkäästi, mutta bensa loppui tankista 25 minuutin jälkeen. Joukkueet tasasivat levypallot 30-30 ja molemmat hakivat 12 hyökkäyslevyriä. Niistä kauhajokiset tekivät 17 pistettä, kun Hait tekivät kakkosyrityksillä yhteensä 11 pistettä. Molemmat joukkueet ottivat 35 kakkosta ja upottivat ne 69 prosentin tarkkuudella. Ero tuli kaukoheitoissa. Hait upottivat seitsemän kolmosta 32 prosentin tarkkuudella. Karhubasket osui 16 kolmosessa ja tarkkuudeksi tuli 47 prosenttia. Myös menetykset näyttelivät osaa pelin ratkaisussa. Karhubasket menetti pallon 11 kertaa, Korihaille menetyksiä tuli 18 ja kauhajokiset rankaisivat niistä 22 pisteen edestä.

Lee Skinner herätteli joukkuettaan taisteluun vaikeilla hetkillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Korihait pelasi todella hyvin viisi minuuttia ennen ja jälkeen puoliaikaa, joten olimme vaikeuksissa, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti ottelun jälkeisen analysoinnin. – Puoliajalla meillä oli kuusi puolustuslevypalloa ja heillä yhdeksän hyökkäyslevyriä. He olivat se joukkue, joka halusi voittaa. Peli kestää 40 minuuttia ja meidän materiaalin leveys pääsi sitten esille. Ensimmäisellä puoliajalla emme sitä kuitenkaan pystyneet hyödyntämään, emmekä olleet aktiivisia. Valmistautumisesta otan omaan piikkiin sen, että ilman Bojania Hait yksinkertaistavat peliä ja tulevat kovaa, emmekä olleet yksi vastaan yksi tilanteissa ollenkaan hereillä. Kotijoukkue upotti kakkoset 70 prosentilla, joten hyville paikoille he pääsivät. Lopussa saimme johon, emmekä päästäneet heitä enää mukaan. Korihait antoivat meille opetuksen tänään, Koskimies tokaisi lopuksi.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran keskiviikkona IKH Areenassa, jonne vieraaksi saapuu FIBA Europe Cupin jatkolohkon avausotteluun Patrioti Levice (Slovakia). Joukkue on sama, joka pudotti kauhajokiset BCL:n karsintaturnauksessa Malagassa. Keskiviikon kamppailu alkaa kello 18.30 ja liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi sekä R-Kioskeissa kauttamaan. Keskiviikkona IKH Areenan ovet avautuvat kello 16.30 ja samalla alkaa myös lipunmyynti.

Seuraava Korisliigakamppailu Karhubasketilla on ensi viikon lauantaina eli 17. päivä joulukuuta, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu IKH Areenaan. Pelissä on Korisliigan sarjapisteiden lisäksi paikka Suomen Cupin final four -turnaukseen, joka pelataan tammikuun puolivälissä Helsingissä. Lauantaina ottelu alkaa kello 17 ja myös tämän ottelun liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.