UUTISET

22.11.2022

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – ANWIL WLOCLAWEK

Karhubasket siirtää huomion Korisliigasta eurokentille, jossa pelit jatkuvat keskiviikkona, kun IKH Areenaan saapuu vieraaksi puolalainen Anwil Wloclawek. Kauhajokiset ovat voittaneet kaikki neljä FIBA Europe Cupin alkulohkon otteluaan, mutta jatkopaikka ei vielä ole varma. G-lohkossa Karhubasketin tapaan jatkopaikkaa tavoittelee vielä keskiviikon vieras Anwil sekä portugalilainen Sporting CP. Juuri nämä kaksi joukkuetta oranssipaidat kohtaavat alkulohkon kahdessa viimeisessä ottelussaan. Toki teoriassa on mahdollista, että lohkon neljäs joukkue, unkarilainen Egis Körmend voittaa loput kaksi otteluaan suurinumeroisesti ja Karhubasket ei häviä otteluakaan ja jatkoon menisivät Karhubasket sekä Körmend. Keskiviikkona asiat nytkähtävät varmasti jatkopaikan suhteen eteenpäin.

Karhubasket nappasi lauantaina seitsemännen perättäisen voiton Korisliigassa, kun se kävi hakemassa sarjapisteet Joensuusta. Kataja hävisi ottelun lukemin 71-81. Sekä Korisliigassa että FIBA Europe Cupissa ottelut uudella IKH Areenalla ovat sujuneet tappioitta. Korisliigassa kotivoittoja on tullut viisi ja europeleissä kaksi.

Karhubasket kohtasi Anwilin Wloclawekin kaupungissa noin kuukausi sitten eli 19. lokakuuta. Peli oli tasainen alusta loppuun. Viimeisellä minuutilla Henri Kantosen lay-up antoi oranssipaidoille 81-87 johtoaseman ja kaikki näytti hyvältä. Phillip Greene kavensi eron kolmeen kolmosella, mutta Karhubasketilla näytti olevan kaikki hallussa ja se lähti pitämään aikalisää. Kauhajokiset kuitenkin menettivät ja Greene upotti toisen kolmosen. Samalla häntä rikottiin, joten onnistunut vapari vapari vein Anwilin 88-87 johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä viitisen sekuntia. Karhubasket pyysi aikalisän, valmentaja Janne Koskimies piirsi kuvion, jonka lopussa Daniel Dolenc nosti kakkosen ja Karhubasket voitti 88-89.

Phil Greene #1

Dolenc pelasi Puolassa loistavan ottelun. 17 pistettä ja pelitilanneheittonsa sentteri upotti 91 prosentin tarkkuudella (10/11). Lisäksi Dolenc poimi viisi levypalloa ja jakoi neljä syöttöä. Hänen +/-lukemansa vajaassa 28 minuutissa oli kauhajokisten paras +17. Henri Kantonen ei onnistunut kolmosissa (0/5), mutta teki tärkeät neljä pistettä, poimi kuusi levypalloa ja jakoi yhdeksän syöttöä. Kuany Kuany teki 13 pinnaa (3p 4/6) ja Severi Kaukiainen 12 pistettä. Jeffrey Crockett kokosi 18 pisteen ja yhdeksän levypallon saaliin, ja runsaassa 28 minuutissa +/-tilasto näytti lukemaa +9. Mainita pitää myös Eero Innamaa, joka pelasi vajaat kuusi minuuttia ja upotti kolmosen. Innamaa oli +/-tilastossa joukkueensa toiseksi paras lukemalla +10.

Karhubasket voitti levypallot 27-36 ja haki 12 hyökkäyslevyriä. Joukkue tilastoi 25 syöttöä, joilla löydettiin hyvät heittopaikat ja kakkoset upposivat 62 sekä kolmoset 39 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä oranssipaidoille tuli 16 kappaletta. Anwil menetti pelivälineen 11 kertaa, mutta jäi heittoprosenteissa vastustajastaan ratkaisevasti (2p 61 %, 3p 36 %). Anwilin paras pistemies oli Greene 26 pisteellä. Josh Bostic teki 15 pistettä, kuten myös Luke Petrasek. Myös Marcin Woroniecki teki 80 prosentin tarkkuudella vajaassa 15 minuutissa yli 10 pistettä (12).

Anwil Wloclawekin kokoonpano (minuutit/pisteet/levyrit/syötöt):

#1 Phillip Greene, takamies. 187cm. USA. (26/17,4/1,8/3,5)

#2 Lee MOORE, takamies. 193cm. USA. (29/18/6/4)

#3 Josh Bostic, laituri. 196cm. USA. (27/16,8/4,8/2,3)

#7 Daniel Dawdo, laituri. 197cm. POL. (7/0,5/0,8)

#8 Josip Sobin, sentteri. 206cm. CRO. (21/7/7/1,5)

#9 Kamil Laczynski, takamies. 183cm. POL. (27/7,8/2/5,3)

#11 Bartosz Lazarski, takamies. 188cm. POL. (3/4)

#16 Dawid Slupinski, sentteri. 206cm. POL. (10/4,3/1,8)

#18 Luke Petrasek, laituri. 208cm. USA. (27/14,3/4/3)

#25 Michal Nowakowski, laituri. 202cm. POL. (21/9/1,8/1)

#33 Szymon Szewczyk, laituri. 209cm. POL. (4/1/2)

#77 Marcin Woronieci, takamies. 186cm. POL. (18/7,3/1,8/1,8)

# Maciej Bojanowski, laituri. 198cm. POL

# Janari Joesaar, laituri. 198cm. EST.

Puolan pääsarjassa Anwil on ehättänyt pelata yhdeksän ottelua. Saldona on viisi voittoa ja neljä tappiota. Viime torstaina Anwil haki vierasvoiton Twarde Piernikistä lukemin 74-84 ja samalla perättäisten voittojen määrä Puolassa nousi kolmeen.

#18 Petrasek

Anwilin uusi pelaaja on 193 senttinen takamies Lee Moore. Moore on pelannut yhden FIBA Europe Cupin pelin. Hän pelasi 30 minuuttia ja teki 18 pistettä 60 prosentin kakkosilla Sportingia vastaan. Anwil hävisi tuon ottelun kotonaan lukemin 73-85. Puolan pääsarjassa Moore on ehtinyt pelata kolme ottelua 16,3 pisteen ja neljän levypallon keskiarvoilla. Syöttöjä Moore on jakanut 7,7 ottelua kohden.

Anwil on voittanut kaksi FIBA Europe Cupin ottelua ja molemmissa sen joukkuepelaaminen on ollut erinomaista. Näissä otteluissa puolalaiset tilastoivat 20 ja 30 syöttöä, joten kuusi pelaajaa pääsi kaksinumeroisille pistelukemille. Kolmoset upposivat voittopeleissä 46 ja 65 prosentin tarkkuudella. Voitot tulivat isoilla eroilla, sillä 30 pisteen kotivoitto tuli Egis Körmendistä (88-58) ja vierasvoitto Lissabonista haettiin 24 pisteen marginaalilla (89-113). Näyttää siltä, että kun Anwillilla kulkee, niin joukkue on pysäyttämätön.

Karhubasketille kärsityn pisteen kotitappion lisäksi Anwil hävisi kotona Sportingille 12 pisteellä (73-85). Näissä molemmissa tappiopeleissä kolmoset upposivat 35 prosenttisesti, syöttöjä tilastoitiin 15 kappaletta ja molemmat vastustajajoukkueet upottivat kakkoset yli 60 prosentin tarkkuudella. Pallon liikkeellä on iso merkitys, sillä Sporting halkoi puolalaisten puolustusta 23 syötöllä ja Karhubasket tilastoi omassa voittopelissä 25 syöttöä. Karhubasketin pitää keskiviikkona estää Anwillin iloinen hyökkäyspeli tiiviillä puolustamisella ja pakottaa vastustaja yksi vastaan yksi ratkaisuihin. Hyökkäyspäässä Anwilin puolustusta vaikeutetaan hyvällä pallon liikkeellä ja upottamalla kakkoset luoduista heittopaikoista, tulee kaarelle hyviä heittopaikkoja.

Anwillin avainpelaajat:

#1 Phil Greene: pelaa molempien takamiesten paikkoja. Ajaa vahvasti korille.

#2 Lee Moore: pystyy pelaamaan molempia takamiesten paikkoja. Puolan liigassa 16 pistettä ja 8 syöttöä, ja upottanut kakkoset ja kolmoset yli 50 prosentin tarkkuudella. Heittäjä.

#3 Josh Bostic: kokenut pelaaja, joka on erinomainen heittäjä.

#8 Josip Sobin: sentteri, joka osaa syöttää.

#9 Kamil Laczynski: erinomainen takamies, joka osaa syöttää. Viimeistelee vahvasti korin läheisyydestä.

#18 Luke Petrasek: isokoinen heittäjä. Vasuri, mutta tykkää ajaa oikealle. Ei saa päästää heittämään.

#25 Michal Nowakowski: heittäjä, mutta liikkuu eriomaisesti ja hänet pitää sulkea pois hyökkäyslevypalloista.

Ennakkokommentit Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies: – Anwillilla on kokoonpanossa uusi pelaaja #2 Lee Moore, joka on vaarallinen pelaaja ja on joukkueelle vahvistus. Anwil pelaa joukkueena hyvin yhteen, eikä heillä ole vain yhtä kovaa pistemiestä. Heiltä löytyy kokemusta jokaiselle pelipaikalle. He tekevät yli 90 pistettä ottelua kohden, mikä on kovimpia lukemia koko FIBA Europe Cupissa. Anwil rakentaa hyvin heittopaikkoja ja onnistuvat noin 13 kolmosessa ottelua kohden. Pakissa emme saa päästää heitä meidän puolustuksen sisään, josta pelaavat palloa heittopaikkoihin. Myöskään heittäjistä ei saa tippua pois. Meidän pitää karsia menetykset pois. Europelissä menetyksiä on tullut, kun pelaamme fyysisiä pelaajia vastaan kovan paineen alla. Viimeksi ottelussa tehtiin paljon pisteitä ja on mielenkiintoista nähdä, että tulevatko he samalla puolustustaktiikalla keskiviikon otteluun, vain onko muutoksia edessä. Voitolla varmistuisi lohkon ykköspaikka. Lähtökohdat ovat hyvät, sillä kaikki 12 pelaajaa ovat terveenä.

Karhubasket – Anwil Wloclawek keskiviikkona kello 18.30 IKH Areenassa.

Lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi ja R-Kioskeista kautta maan. Kausikorteilla on vapaa sisäänpääsy FIBA Europe Cupin alkulohkon viimeiseen kotiotteluun. Ovet IKH Areenalla aukeavat keskiviikkona kello 16.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.

#3 Bostic