UUTISET

02.12.2022

KORIPALLON SUOMEN CUP

Koripallon Suomen Cupin puolivälieräparit valittiin maanantaina 28.11. Valintatilaisuudessa ensimmäisenä vastustajan pääsi valitsemaan ranking ykkönen Kobrat, joka valitsi vastustajaksi BC Nokian. Toisena valintavuoro oli Karhubasketilla, joka valitsi vastustajaksi Kouvot.

Lopulta ottelupareiksi muodostuivat:

Kobrat – BC Nokia

Karhubasket – Kouvot

Seagulls – KTP

Kataja Basket – Salon Vilpas

Nyt ottelupäivät on saatu sovittua, ja cupin puolivälierät pelataan seuraavasti:

9.12. klo 18.30 Kobrat – BC Nokia

10.12. klo 17.00 Kataja Basket – Salon Vilpas

11.12. klo 17.00 Helsinki Seagulls – KTP-Basket

*17.12. klo 17.00 Kauhajoki – Kouvot

* Kauhajoen ja Kouvojen välinen ottelu on sekä Korisliiga- että Suomen Cup -ottelu. Kilpailujaos hyväksyi Kauhajoen anomuksen yhdistää ottelut seuran edettyä FIBA Europe Cupissa 16 parhaan joukkoon, joka tarkoittaa seuralle vähintään kuutta lisäottelua eurokentillä vuodenvaihteen molemmin puolin. Kilpailujaos katsoi anomuksen ollen perusteltu ja Koripalloliiton strategian mukainen (kansainvälisten otteluiden tukeminen). Ottelu tilastoidaan sekä Korisliigaan että Suomen Cupiin.

Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. Suomen Cupin Final Four -tapahtuma pelataan 13.-15.1.2023 Helsingissä Urhea-hallissa. Yle lähettää Final Four -tapahtuman suorana YLE TV2:lla sekä YLE Areenassa. Suomen Cup -voittaja palkitaan 10.000 euron rahapalkinnolla. Finaalin hävinnyt joukkue saa palkinnoksi 3.000 euroa.