UUTISET

07.12.2022

KARHUBASKET JATKAA VOITTOPUTKESSA – KÄRKIOTTELUSSA KAATUI HELSINKI SEAGULLS

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket sai keskiviikkona vieraaksi Helsinki Seagullsit, joka oli kiivennyt vaikea alkukauden jälkeen sarjataulukossa toiseksi. Gullsit olivat saaneet mukaan kokoonpanoon Rene Rougeaun pitkän loukkaantumisen jälkeen. Karhubasket muisti Reneä ja Okko Järveä pienellä videolla ennen ottelun alkua.

Vierasjoukkue Seagulls oli tehnyt hyvin kotiläksynsä ja löysi heti alussa oivalliset tekopaikat, kun kotijoukkueen puolustus osattiin murtaa kerta toisensa jälkeen. Zena Edosomwan (10/9) donkkasi avauspisteet ja tarkassa heittovireessä ollut Jeffrey Carroll 27/8/2 riistoa) naulasi kolmosella lukemiksi 0-5. Jeffrey Crockett (8/5) vastasi omalla kaukoheitolla ja Daniel Dolencin (10/2) kolmonen vei kotijoukkueen 6-5 johtoon. Gulls lähti Carrollin johdolla 0-11 jaksolle, joten avauskympin puolivälissä oltiin lukemissa 6-16. Henri Kantonen (9/3/5) ja Dolenc kavensivat, mutta Okko Järvi (8/1/1) piti eron 10 pisteessä. Cameron Jonesin (20/3/4) vaparit päättivät kympin lukemiin 13-21.

Lee Skinner oli ottelun avainhahmoja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ero kasvoi 11 pisteeseen, mutta oranssipaitojen Lee Skinner (15/6/2) kavensi lukemiksi 23-28 kuudella perättäisellä pisteellä. Karhubasket oli saanut hivenen puolustukseensa pitoa ja ero kaventui, mutta Gulls tuntui vastaavan Carrollin tai Järven toimesta. Kantonen ja Skinner tasoittivat lukemiksi 43-43, mutta Järvi ja Lassi Nikkarinen (4/3/5) muokkasivat puoliaikalukemiksi 44-47.

Avauspuoliskolla Karhubasket onnistui kakkosissa 42 prosentin tarkkuudella (8/19), vaikka välillä lukema oli 1/9. Miikka Marttisen (5/3) johdolla kolmoset upposivat 47 prosentin tarkkuudella, mutta vieraiden vietyä levypallot 17-21, oli heidän taukojohtonsa oikeutettu. Varsinkin, kun kahdeksasta hyökkäyslevypallosta rokotettiin kotijoukkuetta 11 pisteellä. Jeffrey Carroll ahersi taukoon mennessä 21 pistettä, 85 prosentin tarkkuudella. Gulls oli myös aktiivisempi joukkue, sillä he hankkivat 13 vaparia.

Tauon jälkeen kentälle palasi sisuuntunut karhulauma. Cameron Jonesin and1 suoritus tasoitti lukemat nopeasti. Carroll jatkoi siitä mihin avauspuoliskolla jäi, mutta hetkeä myöhemmin Severi Kaukiaisen (10/4/6) kolmonen vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon. Kolmannen neljänneksen puoliväliin mennessä Gulls oli saanut kolme pistettä ja isännät johtivat 56-50. Rene Rougeau (5/3/2/2 torjuntaa) pääsi pisteiden makuun, mutta se oli laiha lohtu vieraille. Eero Innamaan (2/1) kakkonen päätti kympin lukemiin 64-54 ja koko neljännes meni Karhubasketille 20-7.

Cameron Jones johdatti oranssipaidat kauden 11 voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätösneljänneksen alussa Edosomwan ja Skinner rupesivat pisteidentekokisaan, mutta kun Kaukiainen upotti kakkosen ja teki tilanteeksi 72-58, niin Jussi Laakso kutsui helsinkiläiset aikalisälle. Se ei auttanut, vaan Kaukiainen jatkoi kolmosella ja Jones teki viisi pistettä putkeen, joten ero kasvoi 22 pisteeseen. Lukemissa 80-58 oli jälleen vieraiden aikalisän paikka. Seuraavat pari minuuttia Gulls vei 2-12, Trey Hallin (16/2) johdolla, mutta eivät enää nousseet uhkaaman Karhubasketin kauden 11 voittoa, joka tuli lopulta numeroin 85-73.

Vieraat eivät saanet Jeffrey Carrollille tarvittavaa apua hyökkäyspäässä. Carroll teki runsaassa 32 minuutissa 27 pistettä ja tarkkuus oli erinomainen (2p 75%, 3p 50%). Trey Hall teki 16 pistettä ja sentteri Zena Edosomwan 10. Karhubasketista Cameron Jones johti joukkuetta 20 pisteellä, mutta jälleen peliaika jakautui tasaisesti kaikille 11 pelaajalle. Eniten kentällä viihtyi Lee Skinner ja hänelle peliaikaa tuli hieman vajaat 28 minuuttia. Gulls voitti levypallot 40-42, mutta 19 hyökkäyslevyristä joukkue olisi voinut tehdä enemmän kuin 21 pistettä. Karhubasket oli heittotarkkuudessa ratkaisevasti tarkempi, upottaen kakkoset 54 prosentin ja kolmoset 34 prosentin tarkkuudella (Gulls 2p 44 %, 3p 21 %).

Takamies Lassi Nikkarinen (13) pysyin kauhajokisten pihdeissä toisella puoliajalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-​Ensimmäinen puoliaika ei ollut yhtään sellaista, miten kärkiotteluun joukkueen pitäisi tulla, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Rikoimme heittäjiä, heitimme alta ohi, tosi paljon huolimattomuusvirheitä. Gulls vain liikutti palloa kaarella ja me olimme liian kaukana. Tauko tilanne oli meille hyvä, ettei Gulls ollut isommassa johdossa. Toisella puoliajalla oli hetkiä, kun vieraat saivat useita hyökkäyslevypalloja, mutta ainakin ajatus meillä oli olla fyysisempiä. Kuten monessa aikaisemmassa pelissä, niin vastustajalla tulee toisella puoliajalla vaikea hetki. Siihen vaikuttaa meidän fyysisyys ja katsojien kannustus, mutta tänään se tuli kolmannella kympillä. Peli alkoi kulkemaan, eikä Gulls pysynyt kyydissä. Sunnuntaina pelataan Uudessakaupungissa ja siihen pitää valmistautua hyvin, Koskimies korosti.

Voitolla oranssipaidat vankistivat johtoaan Korisliigan sarjataulukon kärjessä. Toisena tuleva kolmikko Kataja, Kobrat, Seagulls on jäänyt neljän sarjapisteen eli kahden voiton päähän. Lisäksi kauhajokisilla on ottelu vähemmän pelattuna.

Karhubasket jatkaa Korisliigaotteluita sunnuntaina, kun se lähtee Uuteenkaupunkiin Korihaiden ja Bojan Sarcevicin vieraaksi. Seuraava kotiottelu IKH Areenassa on ensi keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupin jatkolohkon avausottelussa tulee vieraaksi Patrioti Levice. Liput tähän europeliin on myynnissä osoitteessa Lippu.fi.