UUTISET

20.11.2022

KARHUBASKET JATKOI LAUANTAINA VOITTOPUTKEA JOENSUUSSA

Daniel Dolenc johdatti kauhajokiset kauden kahdeksanteen voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket haki lauantaina seitsemännen perättäisensä voittonsa Korisliigassa Joensuusta, jossa sarjakolmonen Kataja Basket ei päästänyt Suomen mestareita helpolla.

Karhubasket rymisteli ensimmäisellä neljänneksellä johtoon. Daniel Dolenc (17/3) oli tapahtumien keskipisteessä ja Cameron Jonesin (14/5/2) onnistuneet ratkaisut piirsivät Motonet areenan valotauluille lukemat 8-11, kun pelattu oli kolme minuuttia. Amanze Egekezen (9/3/3) kolmonen tasoitti ottelun. Seuraavat runsaat kolme minuuttia kauhajokiset veivät 0-7, Henri Kantosen (12/5/7) kolmosella ja Manny Pattersonin (6/4) pisteillä. Lee Skinnerin (6/8) ja Kantosen toinen kolmonen kasvattivat vieraiden johdon yhdeksään pisteeseen. Dolencin onnistunut kaukoheitto antoi oranssipaidoille 12 pisteen etumatkan, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 17-29.

Karhubasket piteli turvallista johtoasemaan toisen neljänneksen alkupuoliskon. Aikalisän jälkeen Kataja heräsi taistelemaan. Thomas Tumban (5/1) kakkonen löi alkutahdit ja joensuulaisten uusin pelaaja takamies Lamonte Turner (13/2/1) upotti kakkosen. Dolenc upotti vaparin, mutta se ei Katajan rynnistystä pysäyttänyt. Rahlir Hollis-Jefferson (10/10/2) teki seuraavat viisi pistettä, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 28-36. Kataja oli vienyt parin minuutin pätkän 7-1. Aikalisä ei sävellajia muuttanut, vaan Hollis-Jefferson upotti toisen kolmosensa ja Turner kakkosen, joten eroa oli enää kolme pistettä. Tumban kolmonen kavesi eron kahteen, mutta kauhajokiset pitivät johtoaseman Severi Kaukiaisen ja Dolencin koreilla. Tauolla lukemat olivat 38-42.

Henri Kantonen käynnisteli oranssipaitojen hyökkäyspeliä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Katajan sentteri Galin Smith (19/10/2) teki neljä pinnaan kolmannen kympin alkuun. Vähän myöhemmin Sebastian Lindbergin (2/1) kakkonen antoi isännille johtoaseman. Eroa Kataja ei pystynyt tekemään, vaikka Turner laittoikin palloa pussiin tehokkaasti. Karhubasket löysi onnistujia laajasta materiaalista ja palloa laittivat koriin vuorotellen Miikka Marttinen (9/1), Eero Innamaa (2/1) ja Joona Hakamaa (3). Viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 53-55.

Kataja otti salama-alun päätösneljännekselle. Oranssipaitojen heitot kolisivat raudoista ulos, mutta isäntien Tuomas Hirvonen (13/4 syöttöä) upotti kaksi kolmosta ja syötti Smithin kakkosen, joten vajaassa parissa minuutissa otettu 8-0 jakso pakotti vieraat aikalisälle. Sen jälkeen Hirvosen kolmas kolmonen teki lukemiksi 64-55. Kantosen kaksi onnistunutta vaparia ja Lee Skinnerin kolmonen kavensivat eroksi neljä pistettä ja nyt oli Petri Virtasen vuoro pyytää aikalisää. Sen jälkeen Marttinen upotti kaksi kolmosta ja Kaukiainen kakkosen, joten 0-13 jaksolla Karhubasket oli siirtynyt 64-68 johtoon. Kantonen, Dolenc ja Jeffrey Crockett (4/6/4) antoivat kauhajokisille yhdeksän pisteen etumatkan, josta Kataja ei enää toipunut. Karhubasket kirjasi kauden kahdeksannen voiton Korisliigassa lukemin 71-81.

Karhubasket pelasi jälleen laajalla rotaatiolla. Ratkaisuhetkillä Miikka Marttinen upotti pari tärkeää kolmosta ja kirjasi +/-tilastoon joukkueen parhaan lukeman +15. Karhubasket menetti pallon 10 kertaa, jakoi 21 syöttöä ja levypallot tasattiin joukkueiden kesken 36-36. Kauhajokiset upottivat kolmoset hyvällä 42 prosentin tarkkuudella ja maajoukkuemiesten eli Kantosen ja Dolencin vire oli huima.

Severi Kaukiainen jatkoi Joensuussa erinomaisia otteitaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Meidän 16 pisteen putki käänsi ottelun meille, sillä Kataja johti yhdeksällä pisteellä, Janne Koskimies aloitti ottelun tapahtuminen kertauksen. – Aloitimme pelin hyvin. – Toteutimme paljon sellaisia asioita, joita olemme harjoituksissa treenannut. – Toisella ja kolmannella kympillä hävisimme takakentällä paljon yksi vastaan yksi tilanteita, jotka ovat olleet meille haastavia läpi koko kauden. – Niistä tuli suoria levypalloja tai sitten olimme huonosti sijoittautuneita levypallopelaamiseen. – Katajalle iso hatunnosto, että kuinka he tulivat puolustamaan tauon jälkeen. – He pistivät ihan sääntöjen rajamailla painetta takakentälle ja olimme vaikeuksissa. – Löysimme viimeiselle kympille muutamia juttuja, joita emme olleet käyttäneet, joten saimme siihen 26 pistettä ja otettua voiton. – Yhdeksän pisteen tappioasema viimeisellä kympillä on hankala, mutta meidän joukkueesta löytyy sitkeyttä tai taistelua, mihin pitää olla tosi tyytyväinen, Koskimies jatkoi tyytyväisenä.

Voitolla Karhubasket varmisti kotiedun Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle, joka pelataan IKH Areenassa lauantaina 10. joulukuuta. Korisliigassa Karhubasket pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun kärkipaikkaa hallussa pitävä Lapuan Kobrat saapuu IKH Areenaan. Kärkiottelu alkaa kello 16. Liput kärkiotteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Ennen Korisliigan kärkiottelua Karhubasketilla on mahdollisuus varmistaa jatkopaikka FIBA Europe Cupissa. Kauhajokiset johtavat G-lohkoa ilman tappioita, sillä neljästä ottelusta on tullut yhtä monta voittoa. Jatkopaikka vaatii vielä yhtä voittoa, joka voisi tulla keskiviikkona puolalaista Anwil Wloclawekia vastaan. Keskiviikon ottelu IKH Areenassa alkaa kello 18.30. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Puolassa päättyi oranssipaitojen 88-89 voittoon. Liput keskiviikon FIBA Europe Cup otteluun myy ennakkoon Lippu.fi.