UUTISET

13.10.2022

KARHUBASKET VOITTI AVAUSOTTELUN FIBA EUROPE CUPISSA

Severi Kaukiaisen puolustuspeli näytti esimerkkiä muille. +/-tilastoon hänelle kirjattiin lukema +21 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime kauden Suomen mestari Karhubasket aloitti oman urakkansa FIBA Europe Cupin G-lohkossa keskiviikkona, kun IKH Areenaan oli saapunut Erig Körmend Unkarista.

Kauhajokiset lähtivät otteluun ilman sentteriä, sillä Theo Johnin sopimus oli purettu. Kokoonpanosta oli poissa myös Teemu Suokas ja alavartalovamma pitää hänet sivussa 2-3 viikkoa.

Oranssipaidat nappasivat alussa 5-0 johtoaseman, mutta unkarilaiset kavensivat eron nopeasti yhteen pisteeseen. Ensimmäisen neljänneksen puolivälissä lukemat olivat 12-6 ja hetkeä myöhemmin 18-11, kun Lee Skinner (11/8/3) johti Karhubasketin hyökkäyspeliä. Körmend taisteli ja onnistui kaventamaan lukemiksi 20-17, kun avauskymppi päättyi.

Toisella neljänneksellä Karhubasket nykäisi 9-0 pisteputkella tilanteeksi 31-22, kun Joona Hakamaan (6/2) käsi oli kuumana bonuskaaren takaa. Eroa olisi voinut olla enemmänkin, mutta kehno viimeistely korin läheisyydestä ei tuonut pisteitä IKH Areenan valotauluille. Kakkosten osumatarkkuudeksi jäi pelissä vain 35 prosenttia. Kauhajokiset hakivat avauspuolikkaalla seitsemän hyökkäyslevypalloa, mutta saivat niistä aikaan vain neljä pistettä. Körmend aloitti kirin, jota johti Wendell Mitchell (20/5), joka teki ensimmäisellä puoliajalla 15 pistettä tarkalla heittokädellä. Kotijoukkue menetti pallon viidesti ja niistä vieraat tekivät kahdeksan pistettä. Körmend pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, joten puoliajalle poistuttiin lukemissa 39-37.

Karhubasket aloitti kolmannen neljänneksen 8-0 jaksolla ja otti pelin haltuun. Cameron Jones (13/5/5) luikerteli korille ja Kuany Kuany (13/1) jatkoi isäntien tarkkaa kaukoheittopeliä. Kotijoukkue voitti lottelun levypallot 43-35 ja upotti kolmoset 39,4 prosentin tarkkuudella. Severi Kaukiaisen (5/2/7) ja Daniel Dolencin (11/4) kulki ajoittain mukavasti, vaikka Dolencin peliä vaikeutti virhevaikeudet. Kolmas kymppi päättyi lukemiin 57-48.

Daniel Dolenc upottamassa kakkosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kotijoukkueen puolustaminen oli toisella jaksolla ensimäistä terävämpää, joten viimeisellä neljänneksellä oranssipaidat karkasivat 17 pisteen johtoon (73-56). Vieraille tuli menetyksiä, joista Karhubasket pystyi rankaisemaan. Kotijoukkueen tehtävää helpotti Körmendin heikko osumatarkkuus kolmosissa, sillä vain yksi kolmosen osui pelin aikana sukkaan 19 yrityksestä (5,3 %). Pelätty sentteri Marjan Cakarun (9/6/2) pysyi alle 10 pisteessä kotijoukkueen pelisuunnitelman mukaisesti. Siyani Chambers (10/1/7) pääsi lopussa kaventamaan loppunumeroiksi 77-62.

-Olen tyytyväinen voittoon, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Lohkossa on vain kuusi ottelua, joten varsinkin kotipelit ovat tärkeitä, eikä heikkoja pelejä saa tulla. Meillä on suuria vaikeuksia omassa pelissä. Kakkosten osumatarkkuus on vain noin 30 ja heitämme paljon ohi korin alta. Se on turhauttavaa, eikä kukaan tahallaan ohi heitä. Nämä ohiheitot vievät energiaa pois pelistämme. Meidän pitää olla noissa heitoissa aggressiivisempia. Nyt vähän epäröimme ja emme siten onnistu. Toisella puoliajalla olimme vähän parempia noissa heitoissa ja pääsimme myös enemmän vapaaheittoviivalle, Koskimies kertoi.

Karhubasket jatkaa FIBA Europe Cupia ensi keskiviikkona, kun ohjelmassa on vieraspeli Puolan Wloclawekissa. Anwil Wloclawek voitti G-lohkon keskiviikon toisessa ottelussa vieraissa Portugalilaisen Sporting CP:n lukemin 113-89. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkavat FIBA Europe Cupin jatkolohkoon.

Ennen keskiviikon matkaa Puolaan Karhubasket kohtaa IKH Areenassa Tapiolan Hongan. Lauantain kamppailu alkaa kello 17 ja liput myy ennakkoon Lippu.fi. Lippuja saa pelipäivänä myös IKH Areenalta, jonka ovat avautuvat kello 15.

Jeffrey Crockett teki viisi pistettä ja poimi neljä levypalloa (kuva: Janne Yli-korhonen)