UUTISET

12.10.2022

KARHUBASKET JA THEO JOHN OVAT PURKANEET PELAAJASOPIMUKSEN

Karhubasket ja sentteriksi hankittu, viime kaudella maineikkaassa Duken yliopistossa pelannut Theo John, ovat purkaneet täksi kaudeksi solmitun pelaajasopimuksen. Sitkeä alavartalovamma on pitänyt Johnin poissa kolmesta Korisliigan kamppailusta.

-Erittäin harmittava tilanne sekä pelaajan, että seuran kannalta, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Theon kanssa sopimusta tehtäessä kävimme hänen jalan tilannettaan huolella läpi. Ammattilaisten arvio Atlantin molemmin puolin oli, että hänen jalkansa kestää 100 % harjoittelua ja pelaamista syyskuun alussa. Menimme varmuudeksi vielä syyskuun ensimmäisen puolikkaan nousujohteisesti, mutta sen jälkeen takapakkia tuli aina parin kovemman harjoituksen jälkeen, joten meidän oli nyt pakko puhaltaa peli poikki. Miehen asenteesta harjoitteluun ja jalan kuntouttamiseen ei homma todellakaan jäänyt kiinni. Uskon, että tästä miehestä kuullaan vielä, mutta jalka pitää saada nyt kuntoon.

-Pelitapamme ja Fiba Europen Cupin myötä tuleva suurempi ottelumäärä eivät mahdollista puolikuntoisten pelaajien mukana pitämistä. Meidän systeemiin sopivien 5-paikan pelaajia ei tällä hetkellä juuri vapaana ole. Neuvottelimme Euroopassa tällä hetkellä pelaavan sentterin siirtymisestä meille, mutta nykyinen seura ei lopulta halunnut päästää miestä ainakaan vielä. Emme halua tuoda tähän väkisin epäsopivaa pelaajaa, joka pakottaa muokkaamaan pelityyliämme.

Theo John lähtee ensi viikolla takaisin Yhdysvaltoihin kuntouttamaan jalkaansa.

FIBA Europe Cupin valmistavissa harjoituksissa takamies Teemu Suokas sai alavartalovamman, joka pitää hänet sivussa arviolta kolmisen viikkoa.

-Teemu Suokkaan loukkaantumisten sävyttämä syksy sai alkuviikon harjoituksissa valitettavasti jatkoa ja mies on poissa peleistä arviolta 2-3 viikkoa alavartalovamman vuoksi, Koskimies sanoo. Lee Skinner ja Severi Kaukiainen ovat puolestaan toipuneet nopeasti Seagulls-ottelussa saamistaan kolhuista ja ovat keskiviikkona kokoonpanossa.

Karhubasket kohtaa keskiviikkona IKH Areenassa kello 18.30 alkavassa FIBA Europe Cupin ottelussa Unkarilaisen Egis Körmendin. Lippuja saa IKH Areenalta tai osoitteesta Lippu.fi.