UUTISET

08.10.2022

KARHUBASKETILLE TAPPIO KISAHALLISTA

Daniel Dolenc donkkaa pallon koriin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime kauden Suomen mestari Karhubasket voitti keskiviikkona IKH Areenan avauspelissä viime kevään finaalivastustaja Salon Vilppaan. Vain vajaat 48 tuntia tuon ottelun jälkeen pallo oli jälleen ilmassa. Nyt Viitalan bussi oli suunnannut Helsinkiin, jossa Seagulls isännöin kauhajokisia legendaarisessa Kisahallissa.

Parin minuutin jälkeen oranssipaidat johtivat 4-9, kun Severi Kaukiainen (12/3) oli onnistunut kahdessa ja Daniel Dolenc (18/4) yhdessä kolmosessa. Pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat 6-15, kun Henri Kantonen (6/1/2) teki pari kuppia ja Manny Patterson (11/5) donkkasi pelivälineen koriin. Karhubasket piti hallussaan noin 10 pisteen etumatkaa ensimmäisen kympin loppuun saakka.

Severi Kaukiainen oli Karhubasketin parhaimpia Kisahallissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisen neljänneksen alussa Cameron Jones (16/2/7) kasvatti etumatkan 12 pisteeseen onnistuneella kaukoheitolla. Läpi ottelun kauhajokisia korin läheisyydessä kiusannut Zena Edosomwan (18/13/3/2 torjuntaa) ja vähitellen lämmennyt Okko Järvi (22/1) kutistivat eron viiteen pisteeseen, mutta Jeffrey Crockett (6/6/2) ja Dolenc pyöräyttivät numeroiksi 25-34, joten Jussi Laakso kutsui helsinkiläiset aikalisälle. Vajaata minuuttia myöhemmin oli Janne Koskimiehen vuoro pyytää aikalisä, sillä Järven and1 suoritus ja Antti Kanervon (3/3) kolmonen kavensivat eron kolmeen pisteeseen. Karhubasketin Lee Skinner (10/7/3) sai heiton kulkemaan, joten vieraat pysyivät edellä. Muutamat menetykset ja hölmöt virheet, joukkuevirheiden ollessa täynnä, tarjosivat Gullseille kavennuspaikkoja, joten puoliajalla siirryttiin lukemissa 40-47.

Lassi Nikkarinen (8/2/7) ja Robert Hall (19/5/2) johtivat isäntien rynnistystä ja Karhubasket pysyi vaivoin muutaman pisteen johtoasemassa. Hall tasoitti pari minuuttia ennen kolmannen neljänneksen loppua lukemiksi 64-64, mutta Pattersonin kaksi onnistumista piti Karhubasketin johtoasemassa ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 65-68.

Nikkarinen jatkoi kauhajokisten puolustuksen viipaloimista ja Hallin käsi pysyi lämpöisenä, joten hänen kolmosensa siirsi Gullsit 75-73 johtoon viisi minuuttia ennen loppua. Johtopaikka vaihteli pariin kertaan, mutta Jeffrey Carrollin (16/6/6) vaparit ja Okko Järven kakkonen tekivät lukemiksi 84-79, joten Koskimies pyysi aikalisää. Cameron Jonesin kolmonen leikkasi eron kahteen ja antoi vieraille pienen toivonkipinän. Toiveet voitosta kuitenkin karahtivat pariin menetykseen, joten Seagulls voitti kamppailun lukemin 91-85.

Okko Järvi ja Robert Hall ratkaisivat voiton Seagullseille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketille tarjottiin eväät nykäistä ratkaiseva ero jo ensimmäisellä puoliajalla. Sitä ei pystytty käyttämään, joten Gulls tuli takaa rinnalle ja käänsi pelin itselleen. Kauhajokisilla tuntuu olevan suuria vaikeuksia nopeiden takamiesten kanssa, joiden edessä ei puolustajat pysy millään. Tämä sekoittaa puolustuksen ja hyvän pallonliikkeen omaavat joukkueet saavat pelattua pelivälineen vapaisiin heittopaikkoihin. Järvi ja Hall pistivät kyllä muutaman kovan ja haastetun heiton ratkaisuhetkillä sisään. Hyvän alun pelanneen Severi Kaukiaisen peliä sotki pieni loukkaantuminen ja näytti siltä, että mies joutui pelaamaan loppuun jalka ontuen. Nyt kakkosten osumatarkkuus saatiin yli 50 prosentin (52 %) ja kolmosetkin onnistuivat mukavasti, 39 prosenttisesti, mutta Gulls rankaisi oranssipaitojen 13 menetyksestä 17 pisteellä ja Järvi sekä Hall hoitelivat lopun.

-Meiltä loppui toisen puoliajan lopussa toteutus hyökkäyspäässä, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Emme saaneet lopussa edes palloa kentälle. Puolustuksessa Gulls pääsi avaamaan meidän puolustuksen keskustan palloskriinillä ja tekivät toisella puolikkaalla 51 pistettä, mikä ratkaisi pelin.

Karhubasket jatkaa pelejä keskiviikkona kotona IKH Areenassa, jonne FIBA Europe Cupin avaukseen saapuu vieraaksi Egis Körmend Unkarista. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Kausikorttilaisilla on vapaa sisäänpääsy myös FIBA Europe Cupin ensimmäisen lohkovaiheen otteluihin. Keskiviikon kamppailu alkaa kello 18.30. Ovat avautuvat IKH Areenalla kello 16.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.

Toisen tuska tappion hetkellä ja toisen riemu voitosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)