UUTISET

07.10.2022

KARHUBASKET VOITTI AVAUSOTTELUN UUDELLA IKH AREENALLA

Karhubasket puhkui viimeisellä 15 minuutilla viime kevään finaalivastustaja Vilppaan nurin Cameron Jonesin johdolla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Keskiviikkona se sitten tapahtui. Uusi IKH Areena avautui ja uusi areena houkutteli lehtereille 1973 katsojaa. Vastustajaksi avausotteluun oli saapunut viime kevään finaalivastus Salon Vilpas. Ennen ottelun alkua paljastettiin IKH Areenan seinälle uusin mestaruusviiri, joita seillä on nyt kolme kappaletta.

Karhubasketin Jeffrey Crockett (11/5/4) teki IKH Areenan ensimmäiset pisteet vapaaheittoviivalta. Peli eteni tasatahtiin, kunnes neljän minuutin kohdalla Lee Skinner (12/5) upotti kolmosen ja kotijoukkue johti 10-6. Salolaiset eivät kuitenkaan päästäneet oranssipaitoja karkuun. Pari minuuttia ennen avauskympin päättymistä Jalon Pipkins (12/2) vei vieraat näyttävällä donkilla 16-18 johtoon. Joona Hakamaa (3) kuittasi tuon nopeasti kolmosella, mutta sitten mentiin Vilppaan tahdittamana.

Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 21-23, mutta salolaiset jatkoivat siitä suoraan toisella kympillä. Pipkins ja Perttu Blomgren (11/1/2) muokkasivat tilanteeksi 25-31 vajaan parin pelatun minuutin jälkeen. Vain hetkeä myöhemmin Mikko Koivisto (6/4/3) upotti pari kolmosta ja ero kasvoi kahdeksaan pisteeseen. Cameron Jones (20/2/2) kavensi eroa, mutta puoliajalle poistuttiin lukemissa 41-46, Riku Laineen (7/2) onnistuneen kolmosen jälkeen.

Perttu Blomgren piti Vilpasta yksin pelissä mukana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmas neljännes jatkui siitä, mihin edellinen kymppi oli päättynyt. Blomgren löysi syötöllään Keyshawn Feazell (9/5), joka donkkasi pallon koriin ja Blomgren päätti Vilppaan korintekoputken kakkosella, jolloin IKH Areenan tulostaulut osoittivat lukemia 41-50. Janne Koskimies lähetti kentälle Teemu Suokkaan, joka toi kotijoukkueelle positiivista energiaa. Hetkeä myöhemmin Severi Kaukiainen (5/3/3) upotti kakkosen ja Miikka Marttinen (5/2) kolmosen, joten lukemissa 51-54 Vilppaan valmentaja Jussi Savolainen kutsui joukkueensa aikalisälle. Vieraat tekivätkin seuraavat kaksi koria, mutta sitten oranssipaidat ottivat johtoaseman 10-0 jaksolla. Näistä seitsemän pistettä oli kympin loppuun, Jonesin kolmosella, Lee Skinnerin (12/5) ja Manny Pattersonin (7/4) kakkosilla, joten neljännes päättyi lukemissa 58-58.

Päätöskympin alussa Skinner huudatti kotiyleisöä kolmosellaan. Blomgren piti Vilpasta mukana kovilla ratkaisuilla, mutta Karhubasket väänsi itselleen seisemän pisteen etumatkan. Neljänneksen puolivälin jälkeen kotijoukkueen etumatka kasvoi suurimmilleen, kun Kantosen and1 suoritus kasvatti etumatkan 13 pisteeseen. Vilpas taisteli, mutta ei enää saanut leikattua eroa yhdeksää pienemmäksi, joten loppunumerot IKH Areenalla olivat 82-73.

Henri Kantonen nostamssa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vilpas voitti levypallot 38-43 ja haki peräti 17 hyökkäyslevypalloa. Salolaiset onnistuvat kolmosissa 28 prosentin tarkkuudella, kun Karhubasketin onnistumisprosentti kaukoheitoissa nousi päätösneljänneksen onnistumisella 37,9 prosenttiin. Kauhajokiset saivat pidettyä menetykset seitsemässä, mutta Vilppaan 16 menetystä ja niistä Karhubasketin tekemät 19 pistettä käänsivät vaakakupin oranssipaidoille.

-​Vilpas oli alussa kovempi ja terävämpi, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analysoinnin. Meidän pelaaminen ei ole siinä vaiheessa, jossa se valmentajan mielestä pitäisi olla. Tuntuu, että meillä on käsijarru päällä. Emme puolusta pallollista pelaajaa sillä etäisyydellä millä pitäisi. Katselemme ympärille ja etsimme sitä pelaajaa, joka joukkueen sytyttäisi. Tuntuu, että ratsastamme peleihin jollain vanhoilla meriiteillä. Tänäänkin tulimme peliin huonolla energialla, vaikka meillä pitäisi olla valtava energiataso tällaisessa ottelussa. Ottelun kuva muuttui toisella jaksolla, vaikka Vilppaalla oli silloinkin vapaita paikkoja. Loppu oli molemmilta sähellystä ja peli olisi voinut tasoittua. Pallon menetyksiä tuli vastustajaa vähemmän, mikä ratkaisi voiton meille. Lisäksi korinteon tehokkuus oli meillä parempi, vaikka heittoprosentti oli taas vain 40 prosentissa.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa perjantaina Helsingin Kisahallissa, jossa Helsinki Seagulls isännöin kauhajokisia. Pelitahti pysyy tiiviinä, sillä ensi viikon keskiviikkona Karhubasket aloittaa europelit IKH Areenassa. FIBA Europe Cupin lohkovaiheen ensimmäiseen otteluun vieraaksi saapuu Unkarilainen Egis Körmend. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 18.30 ja lippuja voi ostaa osoitteesta Lippu.fi. Kausikorttilaisilla on vapaa sisäänpääsy FIBA Europe Cupin ensimmäisen lohkovaiheen kotiotteluihin.