UUTISET

07.10.2022

OTTELUENNAKKO: HELSINKI SEAGULLS – KARHUBASKET

Karhubasket (1 voitto/1 tappio) voitti keskiviikkona uudessa kotiluolassa IKH Areenassa Salon Vilppaan pistein 82-73. Pelitahti jatkuu kuitenkin tiiviinä, sillä jo perjantaina joukkue matkaa Helsinkiin Seagullsien (1/1) vieraaksi. Seagulls on aloittanut kauden oranssipaitojen tapaan voitolla ja tappiolla.

Kauden ensimmäinen ottelu päättyi Lapualla Kobrien 81-72 voittoon. Paikallisottelussa Karhubasketin vitsauksena oli menetykset, joita tuli 14 kappaletta ja lapualaiset rankaisivat niistä 17 pisteellä. Vaikka Karhubasket hallitsi levypalloja (38-47), niin menetykset yhdistettynä heikkoihin heittoprosentteihin, oli lamauttava yhdistelmä. Kakkoset osuivat vain 46 prosentin ja kolmoset 27 prosentin tarkkuudella.

Keskiviikkona Karhubasket piti pelivälineestä huolta, sillä menetyksiä tuli vain seitsemän kappaletta. Viime kaudella joukkue oli koko Korisliigan pallovarmin joukkue. Heittotyöskentely oli jälleen epävarmaa. Kakkosissa osumatarkkuus oli 45 prosenttia, mutta kolmosissa prosentti nousi viimeisen kympin onnistumisten avulla 38. Tällä kertaa menetyksistä kärsi Vilpas, joka hussasi pelivälineen 16 kertaa ja näistä oranssipaidat rokottivat 19 pisteellä.

Pelillisesti Karhubasketin alkukausi ei ole ollut juhlaa. Päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli Vilpasottelun jälkeen pelin keskeneräisyyttä, joka näkyy erityisesti puolustuspäässä. Puolustus oli Vilpasottelun toisella puolikkaalla kauden tähän asti parasta, mutta siitäkin on varaa parantaa pykälän tai kaksi.

Ensimmäisestä ottelusta Karhubasketilta puuttuivat kokoonpanosta Theo John ja Jeffrey Crockett. Crockett pelasi keskiviikkona ja toi selvästi lisävirtaa puolustuspäähän. Lisäksi hyökkäyspäähän saadaan hänen mukanaan lisäratkaisija. Crockett teki keskiviikkona 11 pistettä, poimi viisi leypalloa, joista neljä hyökkäyspäässä ja jakoi neljä syöttöä. Tämän lisäksi Crockett riisti ja torjui neljästi. Cameron Jones pääsi lähelle omaa tasoaan keskiviikkona, tekemällä 20 pistettä. Myös kulmahampaat Henri Kantonen ja Lee Skinner ovat pääsemässä vauhtiin.

Päävalmentaja Janne Koskimiehen ennakkokommentit: – Alle 48 tuntia edellisen ottelun päättymisestä pallo nousee taas Kisahallissa ilmaan. Vastustajalla on yksi päivä enemmän palautua ja valmistautua, joten meille kaikki kaikessa on oikean energiatason löytäminen perjantai-illan otteluun. Saimme keskiviikkona toisella puoliajalla pidettyä Vilppaan 27 pisteessä, josta pyrimme ottamaan asioita mukaan perjantaille. Seagulls on nuorentanut joukkuetta tälle kaudelle, mutta kahdeksan pelaajan ydin on edelleen hyvin rutinoitunut ja pystyy toteuttamaan pelisysteemiä korkealla tasolla.

Kokoonpano: Jones, Kantonen, Dolenc, Suokas, Patterson (GTD 75%), Kaukiainen, John, (GTD 25%), Kuany (GTD 25%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Crockett (GTD 75%), Skinner.

Helsinki Seagulls muutti joukkueensa runkoa täksi kaudeksi. Tuukka Kotti muutti naapurikaupunki Espooseen, Korisliigaan palanneen Hongan joukkueeseen. Petteri Koponen ja Shawn Huff ripustivat koristossut naulaan Tsekin EM-Kisojen jälkeen. Menetykset olivat melkoisia, mutta tilalle Gulls hankki Okko Järven, joka pelasi edellisen kauden eli 2021-2022 Belgiassa ja oli voittamassa Suomen mestaruutta Karhubasketissa keväällä 2019. Myös toinen Gullsien uusista pelaajista on Karhubasketin faneille tuttu. Nimittäin Rene Rougeau, joka on ollut voittamassa kaikkia kauhajokisten mestaruuksia. Perjantain ottelun kannalta on valitettavaa, että Rougeau on muutaman viikon sivussa loukkaantumisen takia.

Jenkkirintamalla löytyvät Rougeaun lisäksi 206 senttinen sentteri Zena Edosomwan, Kouvoista saapunut 193 senttinen takamies Robert Hall III ja 198 senttinen laituri Jeffrey Carroll. Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa Edosomwan on tehnyt tehot 12 pinnaa ja 11,5 levypalloa. Hallin tehot ovat olleet 9 pistettä, 5,5 levypalloa ja 4 syöttöä. Carroll on ollut joukkueensa paras pistemies 16,5 keskiarvolla ja kolmoset ovat uponneet 46 prosentin tarkkuudella.

Vanhoja tuttuja kasvoja ovat Lassi Nikkarinen, Antti Kanervo ja Timo Heinonen. Nikkarinen on tehnyt 15,5 pistettä kahdessa ottelussa ja Kanervon keskiarvo 12,5 pistettä, kuten myös Okko järven. Seagulls voitti avausottelussa Korihait Kisahallissa 110-74, mutta toisessa ottelussa Gulls hävisi BC Nokian vieraana 76-70. Tiistain tappio-ottelussa Gulls heitti kakkoset 31 prosentin ja kolmoset 29 prosentin tarkkuudella. Noilla lukemilla on vaikea voittaa yhtään ottelua ja osumatarkkuus tulee varmasti olemaan Kisahallissa parempi. Nokiaa vastaan Lassi Nikkarinen teki 16 pistettä, Jeffrey Carroll 12.

Helsinki Seagulls kokoonpano:

#0 Henri Mennander. Laituri, 204 cm. Helsingin NMKY (kasvattajaseura).

#1 Zena Edosomwan, USA. Sentteri, 206 cm. Harvard.

#4 Rene Rougeau, USA. Laituri, 198 cm. UNLV.

#5 Elias Leskinen. Laituri, 199 cm. Hyvinkään Ponteva.

#6 Leevi-Matias Taimela. Takamies, 193 cm. Salon Vilpas Koripallo.

#8 Timo Heinonen. Laituri, 198 cm. Pussihukat.

#9 Antti Kanervo. Takamies, 193 cm. Äänekosken Huima.

#10 Sakari Laakso. Laituri, 194 cm. Hyvinkään Ponteva.

#11 Thomas Rönnholm. Laituri, 197 cm. Keravan Kori-80.

#13 Lassi Nikkarinen. Takamies, 187 cm. ToPo Juniorit.

#14 Okko Järvi . Laituri, 193 cm. Tapiolan Honka.

#15 Markus Rautasalo. Takamies, 180 cm. Munkkiniemen Kisapojat.

#30 Jeffrey Carroll, USA. Laituri, 198 cm. Oklahoma.

#33 Robert Hall III, USA. Takamies, 193 cm.  Cameron.

Ennakkokommentit päävalmentaja Jussi Laakso: Hallitseva Suomen mestari Karhubasket saapuu Stadiin ja Kisahalliin. Isot onnittelut Kauhajoen suuntaan uudesta hallista, mahtavaa työtä taustoilta ja koko organisaatiolta. Vaikka Karhubasketin peli ollut hieman tukkoista, niin mestaria ei voi koskaan aliarvioida. Heillä on käytössään sarjan suurin pelaajabudjetti ja sitä kautta laatupelaajia löytyy joka pelipaikalle useita. Lähdemme haastamaan suurinta mestarisuosikkia innolla ja toivottavasti täysi Kisahalli siivittää meidät voittoon.

Kokoonpano: Henri Mennander, Zena Edosomwan, Elias Leskinen, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Thomas Rönnholm, Lassi Nikkarinen, Okko Järvi, Markus Rautasalo, Jeff Carroll jr., Trey Hall III

Helsinki Seagulls – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kisahallissa.

Peli on tuttuun tapaan katsottavissa Ruudun välityksellä.