UUTISET

01.10.2022

KARHUBASKETILLE TAPPIO KAUDEN AVAUSOTTELUSSA

Severi Kaukiainen pussitti kauhajokisille 16 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

iime kauden Suomen mestari Karhubasket avasi Korisliigakauden tappiolla, kun rakas naapuri Lapuan Kobrat olivat parempia pistein 81-72 (37-36). Kauden ensimmäiseen paikallisderbyyn oli oranssipaitoja lähtenyt tukemaan kaksi bussilastillista faneja, mutta heidän loistava ja läpi ottelun jatkunut kannustus ei tällä kertaa siivittänyt kauhajokisia voittoon.

Alussa tahtipuikkoa piteli Karhubasket. Henri Kantonen (8/7/2) teki kahdeksan pinnaa, kuten myös Daniel Dolenc (10/7). Vieraat osuivat ensimmäisellä puoliskolla kolmosissa 35 prosenttisessa, mutta kakkoset osuivat vain 40 prosentin tarkkuudella. Helpot ohiheitot ja seitsemän menetystä tarjosivat Kobrille mahdollisuuden kivuta takaisin peliin. Ja sen isännät käyttivät.

Liukas takamies KJ Jackson (26/4/6) teki avauspuoliskolla 12 pistettä. Hänen perässään ei pysynyt yksikään Karhubasketin pelaajista ja käytännössä kaikki kotijoukkueen paikat tulivat hänen kauttaan. Sentteri Eric Adams Jr (9/5) teki taukoon mennessä yhdeksän pistettä, joten Kobrat johtivat puoliajalla 37-36.

Kobrat ratkaisivat ottelun kolmannella neljänneksellä. Danny Pippen (14/2) aloitti väkevästi, eikä häntä saatu kuriin, vaan mies nakutti pisteitä vapaaheittoviivan tuntumasta. Juuri Pippenin kakkonen siivitti Kobrat karkumatkalle. Jacksonin kolmonen muokkasi tilanteeksi 58-50, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Se ei tuonut muutosta kenttätapahtumiin, vaan Chrysostom Chukwuman (4/3) kakkonen ja Antto Nikkarisen (5/1/3) kolmonen kasvattivat eroksi 13 pistettä, kun kolmas kymppi päättyi lukemiin 63-50. Mainittava on myös Chukwuman lukema +12, Juho Lehtorannan (2/4) +10, Henry Boydin (6/3) +7 ja Jussi Turjan (2/1) +7, joten hyvin myös roolipelaajat onnistuivat minuuteissaan.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket heräsi taistelemaan. Läpi ottelun oranssipaidat hakivat hyvin hyökkäyslevypalloja, joita tilastoitiin yhteensä 15 kappaletta. Näitä saatiin kuitenkin vain 14 pistettä, kun Kobrat tekivät seitsemästä kakkospallosta 11 pinnaa. Toinen pelikirjan tukipylväs eli tiukka puolustus sen sijaan vuosi läpi ottelun. Jalka ei liikkunut tarvittavaan malliin. Viimeisellä kympillä sentään nähtiin yritystä. Severi Kaukiainen (16/1) ja Cameron Jones (11/7/6) heräsivät syväjäästä, mutta heistä vain Kaukiainen saa puhtaat paperit. Daniel Dolenc sai peliaikaa toisella puolikkaalla vain viisi minuuttia, mutta Lee Skinner (9/11) pelasi lähes koko puolikkaan, mutta sai aikaan kaksi pistettä.

Kaukiainen ja Manny Patterson Jr (10/6) toivat oranssipaidat neljän pisteen etäisyydelle vajaassa kolmessa minuutissa. Kobrien käskijä Ville Turja rauhoitti tilanteen aikalisällä, eikä vieraat päässeet kolmea pistettä lähemmäksi. Lapualaiset varmistivat voittonsa hyökkäyslevypalloilla. Loppulukemat Lapuan urheilutalolla olivat 81-72.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Harvoin meitä vastaan menetykset menevät 14-7, joista meille tuli 14 ja Kobrille seitsemän, aloitti Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden. KJ Jackson oli tänään hyvä. Hän pystyi murtamaan meidän puolustusta ja teki suoria ajoja korille, joista tuli helppoja lay-uppeja tai syöttöjä ulos heittopaikkoihin. Emme olleet puolustuksessa sellaisessa tasapainossa, jossa olisi pitänyt. Hyökkäyspäässä meidän pitää pystyä parempaan, etenkin pienten ja isojen pelaajien yhteispelissä. Puolustus ei ollut riittävällä tasolla ja anoimme vastustajalle helppoja koreja liian paljon. Hyökkäämisessä näkyi maltin puute. Kun maltoimme, saimme hyviä heittopaikkoja. Iso osa meidän vaikeuksista hyökkäyspäässä johtuu Kobrien puolustamisesta. Meidän pitää olla valmiina vastustajan prässäämiseen, koska niin meidän tempoa voi rikkoa.

Maanantaina Karhubasketin pelaajat pääsevät uuteen IKH Areenaan, jonka avausottelu pelataan keskiviikkona 5. lokakuuta kello 18.30. Ennen avausottelua nähdään pienet juhlallisuudet ja paljastetaan seurahistorian kolmas mestaruusviiri. On vain sopivaa, että avausottelun vastustaja on Salon Vilpas, jonka kauhajokiset kaatoivat viime kevään finaaleissa. Se mikä on yllättävää, että molemmat joukkueet ovat avauskierroksen jälkeen ilman voittoja.

Keskiviikon IKH Areenan avausotteluun voi ostaa lippuja R-Kioskeilta kautta maan, Lippu.fi verkkokaupassa tai sunnuntaina 2.10. Karhubasketin toimistolta, joka on juuri muuttanut IKH Areenalle. Lisäksi lippuja myydään tietysti myös keskiviikkona IKH Areenan ovelta.