UUTISET

19.09.2022

KARHUBASKET VOITTI KOTIHARJOITUSPELISSÄ BC NOKIAN

Koripallon mestarienliigan eli BCL:n karsintoihin valmistautuva Karhubasket viimeisteli pelituntumaa viime perjantaina kotiluolassa, kun vieraaksi oli saapunut Greg Gibsonin käskyttämä BC Nokia. Kotiluolana toimi suurella todennäköisyydellä viimeistä kertaa koulukeskuksen liikuntahalli, sillä syyskuun lopussa valmistuva IKH Areena tule toimimaan Suomen mestarien kotikenttänä.

BC Nokiaa vastaan kauhajokisilta olivat sivussa sentteri Theo John ja takamies Teemu Suokas. Kokoonpanoon oltiin saatu mukaan takamies Henri Kantonen, joka oli ollut maajoukkue Susijengin kanssa Tsekeissä, jossa Suomi pelasi hienot EM-kisat, päästen lopuksi kahdeksan parhaan joukkoon. Kantonen oli saapunut Kauhajoelle torstaina, joten yhteisharjoitukset olivat vähissä ennen ensimmäistä peliä.

Perjantaina kamppailun alkuminuutit menivät vieraiden tahdissa. Johnathan Stove (25/6/4) kiusasi oranssipaitoja läpi ottelun, Perrion Callandretin (17/3/7) ja Xavier Fordin (17/5/2) antaessa taustatukea. Avausneljänneksen jälkeen BC Nokia johti lukemin 22-25.

Toisella kympillä Karhubasket sai juonesta kiinni ja Henri Kantosen (154/2) ottivat 46-44 puoliaikajohdon. Myös Daniel Dolenc (14/5/2) ja Lee Skinner (11/1) pussittivat ottelussa yli 10 pistettä.

Toinen puoliaika meni kotijoukkueen tahdissa, joten voittolukemat kirjattiin lukemin 92-79. Karhubasket voitti levypallot 41-30 ja onnistui oman pelaamisen kulmakivessä eli hyökkäyslevypalloissa, hakien niitä yhteensä 18 kappaletta. Ruotisissa pelatussa harjoitusturnauksessa joukkuetta rasittivat menetykset, mutta nyt pelivälineestä pidettiin paremmin huolta, eikä menetyksiä kirjattu kuin 12 kappaletta.

Valmennus jakoi päävalmentaja Janne Koskimiehen johdolla minuutteja tasaisesti koko joukkueelle. Eniten pelasi Jeffrey Crockett (6/10/4), viihtyen kentällä hieman vajaat 24 minuuttia.

Karhubasket matkustaa Espanjan Malagaan torstaina, jossa se kohtaa perjantaina voittajan ottelusta Egis Körmend (Unkari) – Patrioti Levice (Slovakia). Nämä joukkueet kohtaavat toisensa keskiviikkona.

Levice on Slovakian viime kauden mestari. Joukkueella on yhteensä kolme Slovakian mestaruutta (2011, 2018, 2022). Lisäksi joukkue voitti viime kaudella Alpe Adria Cupin. Slovakian mestaruus tuli otteluvoitoin 4-1 Lucenecin joukkueesta. Runkosarjassa joukkue eteni voitosta voittoon, sillä 28 ottelun runkosarjassa tappioita tuli vain kolme.

Körmend hävisi Unkarin finaaleissa mestari Szombathelylle otteluvoitoin 3-2, vaikka johtivat finaalisarjaa kolmen pelin jälkeen 2-1. Runkosarjassa Körmend sijoittui kolmanneksi, voittamalla 20 ottelua ja häviämällä 14 kertaa. 1962 perustettu seura on vuosien aikana voittanut Unkarin mestaruuden kolme kertaa (1987, 1996, 2003).

Jos Karhubasket voittaa ottelunsa perjantaina, ratkeaa BCL:n runkosarjapaikka sunnuntain finaalissa.