UUTISET

24.09.2022

KARHUBASKETIN BCL-KARSINNAT JÄIVÄT YHTEEN OTTELUUN

Karhubasket lähti kolmannen Suomen mestaruuden jälkeen tavoittelemaan kolmatta kertaa paikkaa BCL:n runkosarjaan. Jos edellisillä kerroilla paikkaa oli kauhulla odotettu, sillä korkeita standardeja täyttävää peliareenaa ei Kauhajoelta löydy, joten pelit olisi täytynyt pelata muualla. Uuden, ensi viikolla valmistuvan IKH Areenan myötä pelipaikkaongelmaa ei enää olisi ollut.

Edelliset europelit olivat tuoneet kauhajokisille kuusi voittoa ja neljä tappiota. Nyt Espanjan Malagassa pelattu karsintaturnaus päättyi ensimmäiseen otteluun, sillä Slovakian mestari Patrioti Levice oli selvästi parempi joukkue ja voitti ottelun lukemin 57-81 (25-37).

Ottelun alku näytti heti pelin suunnan. Muutamassa minuutissa Levice nykäisi 4-13 johtoaseman ja Janne Koskimies kutsui oranssipaidat aikalisälle. Ensi minuuteilla Levice teki Karhubasketin puolustuksesta reikäjuustoa, saaden puolustajat vaihtamaan pelaajia ja luoden vapaita tekopaikkoja. Aikalisän jälkeen kauhajokisten puolustus parani, mutta kuten koko ottelussa, heittoja ei saatu miltään etäisyydeltä koriin. Avauskympin jälkeen lukemat olivat 10-18.

Levice oli johtoasemassa koko pelin. Karhubasket roikkui mukana toisella kympillä, mutta heikko heittopäivä ei tarjonnut mahdollisuuksia voittotaisteluun. Oranssipaidat heittivät ottelussa 33 kolmosta, mutta osumatarkkuus jäi 21 prosenttiin. Kakkosia yritettiin myös 33 kertaa ja niiden osumatarkkuudeksi tuli 42 prosenttia. Puoliajalla Levice johti numeroin 25-37.

Toinen puolikas ei voimasuhteita muuttanut. Ben Kovac (17/4) nakutti 17 pistettä 85 prosentin tarkkuudella. Myös Deshawn Freeman (18/15/5) oli pelipäällä, halliten pistetehtailun lisäksi myös levypallokarkeloita. Levice onnistui kakkosissa 58 prosentin ja kolmosissa 33 prosentin tarkkuudella. Slovakialaiset hankkivat myös 20 vaparia, kun Karhubasketin oli tyytyminen 12 yritykseen.

Deshawn Freeman teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levyrillä

Valmentaja Janne Koskimies varoitteli Levicen joukkuepelistä ennakoidessaan perjantain kamppailua. Levice oli tässä odotetun kova, tilastoiden 21 syöttöä ja luoden jatkuvalla syötöllä ylivoimatilanteita kauhajokisten puolustuksen keskelle. Karhubasketin puolustus tuotti vastustajalle 17 menetystä, mutta sitä ei pystytty hyödyntämään. Levypallot slovakialaiset veivät numeroin 32-45, mutta Karhubasketin huonoheittopäivä selittää tuon osa-alueen tappion. Karhubasketin paras pistemies oli Cameron Jones (17/1/1) 17 pisteellä. Lee Skinner (12/7/4) ja Jeffrey Crockett (12/2)tekivät 12 pistettä mieheen.

Cameron Jones pussitti 17 pinnaa

Loppunumerot olivat Malagassa tylyt 57-81, joten Karhubasket voi siirtää fokuksen lauantaina 1. päivä lokakuuta alkavaan Korisliigaan. Silloin kauhajokiset vierailevat rakkaan paikallisvastustajan Kobrien pesässä.

Europelit jatkuvat nyt FIBA Europe Cupissa, joka tuo muutoksi Karhubasketin otteluohjelmaan. Levice tappion myötä ratkesi myös se, että uuden IKH Areenan avausottelu on keskiviikkona 5.10., jolloin vieraaksi saapuu Salon Vilpas. Kausikorttimyynti on käynnissä lippu.fissä ja ensi viikon alussa tulevat myyntiin myös yksittäiset liput, sillä otteluohjelma saadaan lyötyä lukkoon. Ensimmäinen FIBA Europe Cupin ottelu pelataan IKH Areenassakeskiviikkona 12.10.