UUTISET

09.09.2022

KARHUBASKET PÄÄTTI HARJOITUSTURNAUKSEN TAPPIOON

Uumajassa pelattu harjoitusturnaus päättyi Karhubasketin osalta tappioon, kun Ruotsin pääsarjan viime kauden finalisti Jämtland oli parempi pistein 78-76 (33-43).

Karhubasket hallitsi kenttätapahtumia ottelun avauspuoliskolla. Avausneljännes päättyi kauhajokisten johtaessa 12-21 ja puoliajalla lukemat olivat 33-43. Karhubasketin peliä tahdittivat 13 pistettä tehnyt Lee Skinner (13/1) ja neljä kolmosta 57 prosentin osumatarkkuudella upottanut Kuany Kuany (12/6).

Toisella puoliajalla Jämtland sai pelinsä toimimaan ja nousi voittotaisteluun mukaan voittamalla kolmannen neljänneksen pistein 20-13. Jämtlandin takamies Landrius Horton (23/2/5) hääri ruotsalaisten tehomiehenä, kurittamatta kauhajokisia 23 pisteellä. 206 senttinen sentteri Phil Carr (16/7) pussitti 16 pistettä. Jämtland upotti myös vaparit tarkasti, sillä 29 yrityksestä 25 osui keskelle keksintöä (86,2 %).

Jämtland voitti päätösneljänneksen 25-20 ja näin loppunumerot olivat summerin soidessa 78-76. Karhubasket oli menettänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelivälineen 19 kertaa per ottelu, mutta viimeisessä ottelussa menetyksiä tuli enää 12 kappaletta. Jämtland voitti levypallot 35-33 ja oli kakkosissa tarkempi, osumatarkkuuden ollessa 57,1 prosenttia. Kauhajokisten kakkoset osuivat 50 prosentin tarkkuudella. Molemmat joukkueet olisivat voineet olla tarkempia kolmosissa. Karhubasketin tarkkuus bonuskaaren takaa oli 31 ja Jämtlandin 29,2 prosenttia.

Skinnerin ja Kuanyn lisäksi Daniel Dolenc (10/1), Theo John (10/7) ja Jeffrey Crockett (10/6/2) pääsivät kaksinumeroisille pistelukemille. +/-tilastossa oranssipaitojen parhaat olivat Theo John +15, Eero Innamaa (5/5/2) +10 ja Cameron Jones (8/5 syöttöä) lukemalla +3.

Karhubasketin harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla koulukeskuksen liikuntahallissa. Keskiviikkona 14.9. Karhubasket kohtaa Luulajan ja ottelu alkaa kello 17. Perjantaina 16.9. kello 17 oranssipaidat kohtaavat BC Nokian. Torstaina toisensa kohtaavat BC Nokia ja Luulaja, ja tuokin ottelu alkaa kello 17.

Harjoitusturnauksen ottelut näkee 5 euron pääsylipulla. 10 euron lipulla näkee kaikki kolme ottelua. Liikuntahallilla myydään myös kausilippuja uuteen IKH Areenaan, jossa pelit käynnistyvät lokakuun alussa. Kausilipulla on myös vapaa sisäänpääsy harjoitusturnaukseen. Liikuntahallin ovet aukeavat kello 16 ja maksuvälineenä käyvät erilaiset tyky-setelit ja -sovellukset, käteinen ja maksukortit.