UUTISET

31.03.2022

KARHUBASKET PÄÄTTI LOPPUSARJAN KOTIVOITTOON

Henri Kantonen palasi kentälle pitkän tauon jälkeen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

​Korisliigan loppusarjat saatiin päätökseen keskiviikkona. Kauhajoella kohtasivat loppusarjan voiton jo aikoja sitten varmistanut Karhubasket, ja kakkospaikalle itsensä lukinnut Kouvot. Panosta kamppailussa ei ollut. Korona oli pakottanut oranssipaidat tauolle, mutta kahden pelin huilin jälkeen, joukkue saatiin parketille.

Sivussa olivat enää Eero Innamaa, Simeon Carter ja Malik Toppin. Innamaa ja Carter olivat jo salilla, vaikkeivat tositoimiin päässeetkään. Molemmat nähtäneen kokoonpanossa tulevana sunnuntaina, kun Karhubasket aloittaa pudotuspelit kotiluolassa kello 15.

Iloinen asia oli myös, Henri Kantosen paluu parketille pitkän huilin jälkeen. Kantonen (5/7/5) oli avauksessa ja johdatti kotijoukkueen 12-4 johtoasemaan, ensimmäisen vitosen aikana. Lee Skinner (31/4/3) ja Cameron Jones (23/4/6) olivat kovassa vedossa ja heidän tahdittamana Karhubasket otti 57-40 johtoaseman, kun avauspuolisko päättyi.

Lee Skinner jatkoi hyviä otteita Kouvoja vastaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toinen puoliaika pelattiin Kouvojen valmentaja Jyri Lehtosen sanoin nolla nollaa eli ero ei tuosta oikeastaan kaventunut. Kouvojen Makuach Maluach (19/7) ja Isiah Osborne (19/3/2 riistoa) olivat vieraiden näkyvimmät pelaajat. Karhubasket pääsi kerta toisensa jälkeen hyviin tekopaikkoihin, upottaen kakkoset erinomaisella 71 prosentin tarkkuudella. Ilahduttavaa oli kauhajokisten kaukoheittopeli. Sen kanssa tuskaillut joukkue naulasi nyt kolmoset 39 prosenttisesti sukkaan. Severi Kaukiainen (11/2/6) ja Teemu Suokas (10/5/3 riistoa) kuuluivat myös onnistujiin. Jokainen kentällä käynyt Karhubasketin pelaaja pääsi pisteille ja coach Koskimies onnistui pitämään minuutit maltillisina jokaisella pelaajalla, joten toipilaat eivät rasittuneet liikaa ja kaikille tuli mukavasti pelituntumaa ennen pudotuspelien alkua. Loppunumeroiksi Kauhajoella kirjoitettiin 113-92.

-Meidän hyökkäyspelaaminen oli parempaa, kuin viimeksi Kouvolassa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin kertaamisen pelin jälkeen. – Siellä tuli paljon menetyksiä, mutta nyt niitä tuli koko pelissä viisi ja taukoon mennessä nolla. – Painotimme ennen peliä menetysten merkitystä, sillä Kouvoja ei saa päästää niistä rankaisemaan avoimella kentällä. – Meillä on ollut hankala hyökätä joukkueita vastaan, jossa iso pelaaja on alempana, mutta nyt siinä onnistuimme. – Tämä oli hyvä signaali joukkueelle pudotuspelejä ajatellen. – Emme olleet valmistautumisessa huomioineet vastustajaa ollenkaan, vaan olimme keskittyneet täysin omiin perusasioihin. – Nyt pääsimme toteuttaa niitä viisi vastaan viisi tilanteissa, kun harjoituksissa ei ole siihen ollut mahdollisuuksia, Koskimies sanaili tyytyväisenä.

Rene Rougeau kokosi jälleen loistavan tilastorivin 20/8/3 ja 2 riistoa/3 torjuntaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Muissa otteluissa oli panosta enemmän kuin Kauhajoen kärkiottelussa. Loimaalla Korihait viimeisteli hurjan kirin loppusarjassa ja uusi sarjapaikkansa hakemalla vierasvoiton Biisoneista. Karhubasketin tuleva pudotuspelivastustaja ratkottiin Nokian ja Lahden otteluissa.

BC Nokia hävisi kotonaan Katajalle, joka otti itselleen ylemmän loppusarjan voiton. Kun samaan aikaan Lahti voitti kotonaan Kobrat, niin LaBa kiilasi sarjataulukossa nokialaisten edelle ja tulee kohtaamaan puolivälierissä Karhubasketin.

-Lahti tulee vastaan pudotuspelissä, Koskimies totesi pelin jälkeen. – Lahti on joukkue, joka pelaa kovaa ja meidän pitää olla valmiita pysäyttämään ajot korille. – Lahtea ei saa myöskään päästää juoksemaan avoimelle kentälle menetyksistä. – Meidän pitää saada oma peli kuntoon ja pelaajat siihen moodiin, että pääsemme ottelusarjasta jatkoon, Koskimies painotti.

Pudotuspelit alkavat karhuluolassa tulevana sunnuntaina eli 3. huhtikuuta, kun Lahti saapuu kello 15 alkavaan otteluun. Korisliigan välieriin pääsee kolmella voitolla. Puolivälierät pelataan tiiviillä aikataululla, sillä pelejä on luvassa joka toinen päivä.

Puolivälierien ohjelma (ohjelma on alustava ja se vahvistetaan torstaina 31.3.):

Su 3.4. klo 15 Karhubasket – Lahti Basketball

Ti 5.4. klo 18.30 Lahti Basketball – Karhubasket

To 7.4. klo 18.30 Karhubasket – Lahti Basketball

**La 9.4. klo 18 Lahti Basketball – Karhubasket

**Ma 11.4. klo 18.30 Karhubasket – Lahti Basketball

** = tarvittaessa

Lipunmyynti Karhubasketin kahteen ensimmäiseen kotiotteluun alkaa huomenna torstaina 31.3. kello 9 osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 20,00 €

Eläkeläiset/opiskelijat 13,00 €

Lapset 7-12 v. 6,00 €

Perhelippu (2 aikuista + 2 7-12v.) 45,00 €

Lipunmyynti salilla aukeaa 1,5 tuntia ennen ottelun alkamisaikaa, kun salin ovet avautuvat. Koulukeskuksen liikuntahallin aulassa on myös Karhubasketin fanimyymälä, josta voi ostaa oranssista fanitavaraa.

VIP rekka palaa karhuluolan edustalle

Jo perinteeksi muodostunut VIP rekka parkkeerataan jälleen pudotuspelien alkaessa koulukeskuksen liikuntahallin pihaan. VIP rekka aukeaa kaksi tuntia ennen pelin alkua. Liput rekkaan maksaa 60 euroa ja liput maksetaan rekassa. Varmista paikkasi rekassa nopeasti, sillä lippuja on saatavilla rajallinen määrä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi. Lähetä samalla laskutustiedot, jos liput laskutetaan yritykseltä.

VIP rekkalippu sisältää: ruoka + ruokajuomat ennen peliä, coach Koskimiehen alustus ennen ottelua, lipun peliin, oman varatun istumapaikan, oman sisäänkäynnin saliin, puoliaika tarjoilun ja puoliajan tilastoanalyysi. Puoliajan pituus pudotuspeliotteluissa on 20 minuuttia.