UUTISET

10.12.2021

OTTELUENNAKKO: SUOMEN CUP KARHUBASKET – KATAJA BASKET

Lauantai tarjoaa pienen tauon Korisliigan otteluihin, kun on edessä Suomen Cupin puolivälieräottelu Karhubasket – Kataja Basket. Ottelu pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa ja alkaa kello 17.

Uusin säädösten mukaan jokaiselta sisääntulijalta tarkastetaan koronapassi heti ovella. Alle 16-vuotiailta koronapassia ei vaadita. Koronapassin tarkistus ottaa oman aikansa, joten peliin kannattaa saapua hieman aikaisemmin. Ovet koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki) avautuvat kello 15.30. Ottelu alkaa kello 17. Karhubasket antaa myös vahvan suosituksen kasvomaskin käytöstä koko ottelutapahtuman ajan. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on monissa paikoissa ympäri salia.

Koronapassina toimii omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Sen voi ladata puhelimeen tästä linkistä (vaatii kirjautumisen) www.kanta.fi/koronapassi. Koronapassi voi olla myös tulostettuna. Varaudu ottamaan mukaan kuvallinen henkilötodistus, josta voidaan varmistaa koronapassin henkilöllisyys ja tarvittaessa todentaa saapuvan henkilön ikä.

Samalla kun ovet aukeavat, alkaa salilla myös lipunmyynti. Lippuja myydään koulukeskuksen aulassa, josta löytyy myös Karhubasketin fanimyymälä. Siellä on uusia tuotteita saapuneena. Käy tarkistamassa tilanne. Ennakkoon lippuja voi ostaa Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla on myös Karhubasketin fanimyymälä, johon on juuri saapunut täydennystä. Nyt on mahdollista hankkia oranssia pukin konttiin.

Muistilista Karhubasketin kotipeleihin:

Koronapassi (ladattuna puhelimeen tai tulostettu) + henkilötodistus

Pääsylippu (voi ostaa myös salilta)

Saavu ajoissa

Maskisuositus

Lippujen hinnat ovat samat kuin Karhubasketin Korisliigan kotiotteluihin.

HUOM! Kausikortilla pääsee myös Suomen Cup puolivälieräotteluun ilmaiseksi.

Suomen Cuppiin selvisivät mukaan Korisliigan sarjataulukon kahdeksan parasta joukkuetta. Päivämäärä, jolloin joukkueet rankattiin oli 17. marraskuuta. Karhubasket majaili tuolloin sarjan piikkipaikalla, joten se on rangin ykkönen.

Marraskuun 23. päivä joukkueet sijoita 1-4 pääsivät valitsemaan vastustajansa puolivälieriin, jotka pelataan paremmin sijoittuneen kotisalissa. Ykkönen Karhubasket valitsi vastustajaksi Joensuun Kataja Basketin, joka olin rankingin kahdeksas. Cupin puolivälierät pelataan seuraavasti:

Pe 10.12. 18.30 Helsinki Seagulls – Kobrat

La 11.12. 14.00 Kouvot – Lahti Basketball

La 11.12. 17.00 KTP-Basket – Salon Vilpas

La 11.12. 17.00 Kauhajoki – Kataja Basket

Puolivälierien voittajat etenevät tammikuun puolivälin lopputurnaukseen eli Final Four tapahtumaan. Se pelataan uudessa Urhea hallissa. YLE TV2 on vahvasti mukana loppuhuipennuksessa ja lähettää suorana toisen perjantaina pelattavan välierän, sekä lauantaina loppuottelun.

Kauhajoki – Kataja Basket puolivälieräottelun voittaja kohtaa välierässä voittajan ottelusta KTP – Vilpas. Loppuottelun voittaja on Suomen Cup-mestari ja palkitaan 10 000 euron palkinnolla. Hopeajoukkue saa lohdutuksen 3 000 euron palkinnon.

Karhubasket on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista. Keskiviikkona oranssipaidat kohtasivat kotiluolassa paikallisvastustaja Lapuan Kobrat.

Karhubasketilla on ollut viime aikoina huolia loukkaantumisten kanssa. Takamiespari Henri Kantonen – Cameron Jones oli sivussa jo tappiollisessa Vilpas pelissä. Samaisessa ottelussa Severi Kaukiainen sai alavartalovamman, joka rajoitti pelaamista jo tuossa kamppailussa ja piti hänet kokonaan sivussa viime keskiviikon paikallisottelusta Lapuan Kobria vastaan.

Kobrat kärsivät keskiviikon kamppailussa tappion, vaikka kauhajokisilta puuttui koko takamiesosasto. Rene Rougeau hoiti takamiehen tontin mallikkaasti, joten oranssipaidat kohosivat takaisin Korisliigan sarjataulukon kärkeen. Muutoksia Cupin otteluun ei keskiviikolle tule.

-Keskiviikon derby-voiton jälkeen katseet on käännettävä nopeasti lauantain Suomen Cupin puolivälierään Kataja Basketia vastaan, valmentaja Janne Koskimies aloittaa ennakon. – Vierasjoukkue on vahvistunut maajoukkuetauolla uusilla pelaajilla ja saamme kolme Karhu Basketin paidassa Korisliigamestaruutta juhlinutta pelaajaa vieraaksemme. – Welcome Chris, Mikael and Valtteri.

Karhubasketin kokoonpano: Rougeau, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Carter, Skinner, Peltonen, Kaukiainen (GTD 25%).

Kataja Basketin alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Loukkaantumiset ovat sotkeneet joukkueen pelaamista ja harjoittelua. Lisäksi maajoukkuetauon aikana Kataja vaihtoi kaksi vahvistustaan. Markel Crawford ja Trey Landers saivat lähteä. Tilalle tulivat 198 senttinen laituri Rahlir Hollis-Jefferson ja 188 senttinen takamies Nicholas Griffin.

Kataja Basketin kokoonpano:

Nro                     Nimi                                                 Pelipaikka         Pituus                (pist/lev/syötöt)

0                           Nicholas Griffin                           takamies           188 cm              (18/3,5/2)

1                           Christopher McKnight              laituri                  201 cm              (17,8/6,1/1,5)

4                           Rhamel Brown                             laituri                  201 cm              (6,6/7,2/2,5)

5                           Valtteri Mervola                         takamies           185 cm              (5,8/2,2/1,6)

7                           Tomi Lommi                                 laituri                  194 cm              (7,1/1,7)

12                        Mikael Laihonen                         laituri                  202 cm              (4,7/3,7)

31                        Jamar Wilson                               takamies           185 cm              (17,9/3,2/4,1)

32                        Rahlir Hollis-Jefferson              laituri                  198 cm              (9,5/7,5/1,5)

34                        Valtteri Pihlajamäki                   takamies           185 cm

Valmentajat: Petri Virtanen, Petri Velling

Kataja on voittanut Korisliigassa viisi ottelua. Näissä viidessä voitto-ottelussa se on upottanut kolmoset 40,5 prosentin tarkkuudella. Tappioissa prosenttin on ollut 32,3. Suuri ero on myös levyreissä, sillä voitokkaissa kamppailuissa irtopalloja on jäänyt näppeihin 40,2 ja tappiossa vain 33,4. Menetyksiä Katajalle on tullut voittokamppailuissa 11,8, mutta tappiossa peliväline on hussattu 15,6 kertaa.

Kataja on voittanut Korisliigan seitsemästä matkaottelusta kaksi. Molemmat voitot tulivat lokakuussa, kun se ensin voitti Loimaalla 53-77 ja heti perään Kotkassa 57-86. Tuon jälkeen on tullut neljä perättäistä vierastappiota. Yksi niistä tuli Kauhajoella. Karhubasket oli silloin parempi pistein 92-67. Edellisessä ottelussaan Kataja voitti kotikentällä Biisonit 82-74.

-Suomen Cupin peli Karhu-luolassa ja panoksena paikka Final Fouriin eli herkulliset kattaukset lauantaille, Katajan valmentaja Petri Virtanen fiilistelee ennakossaan. – Puolustuksemme otti askeleen eteenpäin keskiviikkona Biisoneita vastaan ja sitä lähdetään jatkamaan ja kehittämään entisestään. – Kauhajoki on viime otteluissa osoittanut, että se pystyy vajaallakin kokoonpanolla löytämään avaimet voittoihin.

Katajan kokoonpano: Griffin, McKnight, Brown, Hollis-Jefferson, Wilson, Lommi, Mervola, Pihlajamäki, Laihonen.

Suomen Cup puolivälierä Karhubasket – Kataja Basket lauantaina 11. joulukuuta kello 17 Kauhajoen Koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!