UUTISET

08.12.2021

KARHUBASKET VOITTI PAIKALLISOTTELUSSA KOBRAT – PALASI KORISLIIGAN KÄRKIPAIKALLE

Monipuolinen Rene Rougeau taituroi Karhubasketin voittoon paikallisvastustaja Kobrista (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket lähti keskiviikon paikallisotteluun haastavista asemista. Koko takamiesosasto, Henri Kantonen – Cameron Jones – Severi Kaukiainen, olivat sivussa alavartalovammojen takia. Valmentaja Janne Koskimies antoi takamiehen vaativan roolin Rene Rougeaulle, joka suoriutui haasteesta loistavasti.

Rougeau (24/5/10) teki avauspuolikkaalla 17 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä. Syötöt viipaloivat lapualaisten puolustusta ja oranssipaidat etenivät 47-35 puoliaikajohtoon. Kun kokoonpanosta puuttuu viisikon vakiokasvoja, niin muiden pelaajien on astuttava esiin. Joona Hakamaa (11/5/3) oli valmiina ja pelasi ennakkoluulottomasti. Myös harjoitusjenkkinä pidetyn Malik Toppinin (10/7) suoritusta voidaan pitää hyvänä.

Karhubasket kärsi edellisessä ottelussa vierastappion Salossa. Vilpasta vastaa heittopaikkoja jätettiin käyttämättä. Nyt pelaajilla oli halukkuutta heittää tai ajaa, jos paikkoja syntyi. Ja tämä aggressiivisuus hyökkäyspäässä poikii nopeasti uusi mahdollisuuksia ja pitää vastustajaa varpaillaan.

Kobrat eivät missään kohtaa luovuttaneet. Vieraat hiipivät lähes koko pelin 10 pisteen etäisyydellä. Koko Korisliigan pistetilaston kärkinimi, Christian Lutete (26/7) laittoi kovia heittoja sisään. Myös BJ Raymond (12/7/2) ja Stokley Chaffee (12/5/2) pääsivät yli 10 pisteen. Kobrien valmentaja Ville Turja myönsi taktisen kömmähdyksen ottelun jälkeen. – Olisi pitänyt pitää kovempaa painetta Kauhajoen takamiehissä, varsinkin kun heillä oli sillä osastoilla poissaoloja. – Teimme taktisia muutoksia vasta toisella puoliajalla, ja se taisi olla silloin myöhäistä, Turja harmitteli. Toden totta, esimerkiksi liukkaasti liikehtinyt Henry Boyd, joka jäi runsaassa 11 minuutissa ilman pisteitä, olisi nopeudellaan voinut pistää Rougeaun todella ahtaalle. Boyd kirjasi joukkueen parhaimman +/1-lukemn, -2.

Karhubasket pelasi toisen puoliajan järkevästi ja kontrolloin peliä selvästi. Lee Skinner (18/7/2) oli vakuuttava ja Simeon Carter (10/9) pelasi välillä ihan omissa korkeuksissa. Miikka Marttinen (8/3/3) aloitti väkevästi ja Eero Innamaa (8/3/7) pääsi vauhtiin toisella puoliajalla. Kauhajokiset voittivat levyrit 43-37, jakoi 26 syöttöä ja menetti vain yhdeksän kertaa, joten 91-73 voitto oli ansaittu.

Kobrille menetyksiä tuli 13 kappaletta. Kotijoukkueen puristuksessa kolmoset upposivat vain 26,7 prosentin tarkkuudella, mikä ei riittänyt voittoon.

-​Vähän yllätti se, ettei Kobrat tullut kovempaa päälle puolustuksessa, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Varsinkin, kun myös Kaukiainen oli poissa ja Rougeau on meidän neljäs optio takamiehen paikalle. – Kobrat vaihtelivat puolustusmuotoja, mutta se ei sotkenut meidän pelaamista, sillä hyvällä pallon liikkeellä saimme luotua hyvät heittopaikat. – Olemme painottaneet, että hyvät heittopaikat pitää käyttää. – Se kertoo meidän joukkueesta paljon, ettemme jääneet murehtimaan tappiota edellisessä pelissä. – Kaikki pelaajat keskittyivät siihen, että miten peli saadaan kulkemaan sillä kokoonpanolla, joka on käytössä, Koskimies kiitteli omiensa asennetta.

Karhubasket pelaa seuraavaksi Suomen Cupin puolivälieräottelun kotiluolassa ensi lauantaina. Vastustajaksi saapuu Joensuun Kataja Basket ja ottelu alkaa kello 17. Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai käymällä Kauhajoen Kespotissa.