UUTISET

28.12.2021

KORONALLA SUURIA VAIKUTUKSIA KORISLIIGAAN

Korisliigaa johtava Karhubasket otti tiistaina kauden yhdeksännen kotivoiton, kun se voitti sarjataulukon neljäntenä olevan KTP:n kotiluolassa 92-73 (55-32). Samalla ero sarjassa toisena olevaan Kouvoihin kasvoi kuuteen pisteeseen.

Ennen tiistain ottelua Karhubasket sai huonoja uutisia, sillä maanantaina 27.12. Henri Kantoselta otetussa koronatestissä tuli positiivinen tulos. Kantonen oli altistunut joulutauolla ja ollut eristyksissä sen jälkeen, joten hän ei ole ollut mukana joukkueen toiminnassa altistumisen jälkeen. Testin tulos varmistui tänään tiistaina 28.12. Karhubasket oli yhteydessä KTP:hen ennen illan ottelua ja tiedotti asiasta.

Karhubasket tiedottaa asiasta avoimesti, sillä tämä toimintatapa on kaikkien pelaajien ja valmennuksen toive. Näin vältytään ylimääräiseltä spekuloinnilta ja huhuilta. Kaikki Karhubasketin joukkueen jäsenet ovat saaneet kaksi tai kolme koronarokotetta.

Karhubasket toivoo Henrille pikaista paranemista.

Karhubasketilta oli sivussa tiistain ottelusta Lee Skinner. Hän kärsii harjoituksissa saadusta alavartalovammasta. Vamman vakavuus selviää loppuviikosta tarkempien jatkotutkimusten jälkeen.

Tiistaina sosiaali- ja terveysministeriö on tiistaina tehnyt asetuksen, jonka valtioneuvosto on hyväksynyt, jolla koronapassin käyttöä rajataan 30.12.2021 – 20.1.2022. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Karhubasketin kotiottelu perjantaina 7.1. Helsinki Seagullseja vastaan pelataan ilman yleisöä. Lisäksi Suomen Cupin lopputurnaus Helsingissä 14.1. – 15.1. pelataan ilman yleisöä.

Fanit ovat Karhubasketin kautta varanneet lippuja Suomen Cupin lopputurnaukseen. Lipun ostaneisiin tullaan olemaan yhteydessä ja maksetut liput tullaan palauttamaan kaikille.