UUTISET

29.12.2021

KARHUBASKET KASVATTI KOTIVOITTOPUTKEN YHDEKSÄÄN OTTELUUN

Karhubasket voitti KTP:n - Cameron Jones palasi parketille (kuva: Ville Nurminen)

Lyhyt joulutauko päättyi tiistaina, kun Korisliigaa johtava Karhubasket sai vieraaksi KTP:n. Kotkalaiset ovat sarjataulukon nelospaikalla, joten nimitystä kärkiottelu voitiin käyttää.

Karhubasket joutui otteluun ilman Lee Skinneriä (alavartalovamma) ja Henri Kantosta (korona), mutta kentälle se ei näkynyt. Oranssipaidat ottivat pelin haltuun heti alussa ja johtivat viiden minuutin jälkeen 17-5. Tahtipuikkoa heilutti Rene Rougeau (19/10/5/6 riistoa). Rougeau pussitti avauspuoliskolla 16 pistettä, 77,8 prosentin pelitilanneheitoilla. Lisäksi Rougeau riisti ennen taukoa pallon viisi kertaa. Cameron Jones (17/1/5) palasi parketille pitkän huilin jälkeen, mutta pelituntuma ei ollut hukassa. Kotiyleisöä huudatti myös Joona Hakamaa (12/2), joka teki Korisliigan ennätyspisteet jo ennen taukoa.

Suurimmillaan ero kasvoi ennen taukoa 28 pisteeseen, kun tilanne oli 48-20. Puoliajalle lähdettiin lukemista 55-32.

KTP tuli tauolla paremmalla peli-ilmeellä ja oli valmiina vastaamaan kotijoukkueen puolustuksen intensiteettiin. Ural King (20/5) ja Remu Raitanen (17/4) olivat kotkalaisten johtohahmoja hyökkäyspäässä. Ainoa KTP:stä, joka pääsi +/-tilastossa plussalle oli Roydell Brown (8/4), saldolla +8. Vieraat olivat saaneet loukkaantumisen jälkeen parketille takamies Richard Williamsin (8/4/3), mutta hän ei pystynyt peliä kääntämään.

Skinnerin puuttuessa kotijoukkueen fokus oli levypallopelaamisessa, sillä KTP on sarjan toiseksi paras levypallojoukkue. Karhubasket vei levyrit 38-30 ja haki 16 hyökkäyslevypalloa, joista rankaistiin vieraita 24 pisteellä. Aggressiivinen puolustus tuotti KTP:lle 24 menetystä, mutta oranssipaidatkin menettivät pelivälineen peräti 16 kertaa. Voiton avaimena oli levyrien lisäksi 58 tehtyä pistettä kotkalaisten korin läheisyydestä. Kakkoset upposivat 56,6 prosentin tarkkuudella. Kolmosetkin löysivät hienosti tiensä sukkaan, tarkkuudella ollessa 42,9 prosenttia.

KTP voitti toisen puoliajan 37-41, mutta eivät nousseet uhkaamaan Karhubasketin puhtaana pysynyttä kotivoittosaldoa. Summerin soidessa loppulukemat olivat 92-73. Voitolla Karhubasket kasvatti eron sarjataulukon kakkosena olevaan Kouvoihin kuuteen pisteeseen. Kolmantena olevalla Gullseilla on kasassa 22 sarjapistettä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelattuna, kuin kärkikaksikolla.

​- Saimme heti alussa ison eron, joten KTP:n pisteputket eivät vaikuttaneet, Janne Koskimies pohti pelin jälkeen. – Harjoittelimme tauolla hyvin ja keskityimme tähän peliin huolella. – Cameron pelasi nyt pitkästä aikaa, mutta otteissa ei näkynyt ruostetta. – Lee ja Henri olivat poissa, joten pelaajille tuli hieman isompia minuutteja. – Severikin pelasi 29 minuuttia. – Seuraava peli on perjantaina, joten nyt pitää tehdä palauttavat treenit huolellisesti. – Tänään oli peruttu kaksi peliä, joten pitää olla valmiina muutoksiin, mutta meidän pitää keskittyä pelaamiseen, eikä murehtia niistä asioista, joihin emme voi vaikuttaa.

Karhubasket päättää vuoden 2021 ottelulla perjantaina 31. joulukuuta, kun se matkaa Tampereen Pyrinnön vieraaksi Pyynikille. Ottelu alkaa kello 16 ja on katsottavissa suorana Ruudusta.