UUTISET

19.12.2021

KARHUBASKET SARJAKÄRJESSÄ JOULUTAUOLLE

Marraskuun Valopilkku Rene Rougeau tilastoi rivin 11-10-5-5 (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket lähtee joulutauolle Korisliigan ykköspaikalta. Paikka oli jo taskussa jo ennen lauantain ottelua Loimaa Bisonsia vastaan, mutta oranssipaidat pitivät kauden kotisaldon tappiottomana 83-62 (34-28) voitolla.

Ottelun avauspuoliaika oli vähäkorinen. Molemmat joukkueet pystyivät sekoittamaan hyökkäyspelaamista tiukalla puolustuksella. Takamiehillä ei ollut helpoin tehtävä tuoda palloa yläkentälle. Karhubasketin koko avausviisikko oli tehnyt korin, kun ensimmäistä neljännestä oli pelattu vajaat kolme minuuttia, joten isännät johtivat 10-5. Vähän kympin puolivälin jälkeen Karhubasket johti 18-7, kun Henri Kantonen (10/2/4) upotti kolmosen ja ennen peliä Korisliigan marraskuun pelaajana palkittu Rene Rougeau (11/10/5/5 riistoa) nosti kakkosen. Bisonsin Zack Thomas (11/6) aloitti kirin, jota Juho-Matti Henttonen (10/7) jatkoi parilla korilla. Thomas Vehmasen (5) korin jälkeen neljännes päätettiin lukemiin 18-15.

Toisen kympin alkupuoliskolla Karhubasket venytti etumatkansa 11 pisteeseen (28-17). Moni luuli pelin ratkeavan, mutta vieraat tulivat iholle 0-6 jaksolla. Puoliajalle lähdettiin lukemista 34-28.

Simeon Carter (kuva: Ville Nurminen)

Simeon Carter (12/7/2 torjuntaa) viihdytti kotiyleisöä ilmavilla donkeilla ja Lee Skinner (15/6/4) pudotteli heittoja sukkaan joka etäisyydeltä. Kun Malik Toppin (10/7/2) kävi kaapimassa hyökkäyslevyrit, niin ero kasvoi neljässä minuutissa 13 pisteeseen, joten oltiin lukemissa 47-34. Zachary Copeland (15/1/3) piti yksin vieraita mukana ja esti pelin ratkeamisen. Kantonen ja Joona Hakamaa (4/3) tekivät Karhubasketin viimeiset korit kolmannella kympillä, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 60-47.

Eero Innamaa (8/3/2) ja Miikka Marttinen (3/3) huudattivat yleisöä ja ero kasvoi 19 pisteeseen. Runsaat pari minuuttia ennen loppua Severi Kaukiainen (7/2/4) ja Kalle Peltonen (3/1) kasvattivat eron 23 pisteeseen, mutta siihen oranssipaitojen korinteko sitten päättyikin. Cortez Edwards teki päätösnumeroiksi 83-62.

Malik Toppin (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket vei levypallot 45-33 ja menetti pallon 12 kertaa, kun loimaalaisille menetyksiä tuli 15 kappaletta. Näin kotijoukkue sai enemmän heittoyrityksiä ja upottikin 53 yrityksestä 30, joka antaa prosentiksi 57. Karhubasketin kaukoheittopeli ei vieläkään ole uomissaan, sillä kolkit upposivat vain 27 prosentin tarkkuudella. Toki yrityksiäkin oli vain 15. Bisons ei paljoa tilaa heitoilleen saanut, joten kakkoset upposivat 34 ja kolmoset 32 prosentin tarkkuudella. Kauhajokiset pitivät vieraat 62 pisteessä, mutta vapaaheittoviivalta voisi tehdä tarkempaa työtä. Nyt osumatarkkuus jäin 58 prosenttiin.

– Taukoa alla oli yli viisi viikkoa, Henri Kantonen aloitti jutustelun pelin jälkeen. – Olen iloinen ja innoissani, että olen päässyt harjoituksiin ja takaisin kentälle. – Tänään tuntui jo paljon paremmalta, kuin edellisessä pelissä. – Heittoprosenteista näkee, että saimme pelissä parempia heittopaikkoja. – Löytyy arvostusta Loimaan puolustukselle. – He laittoivat kovaa painetta koko kentän mitalla, ehkäpä kovinta mitä koko kaudella on tullut vastaan. – Se teki meidän pelistä vaikeaa, mutta ehkäpä meidän materiaalin laajuus sitten ratkaisi pelin meille toisella puoliajalla, Kantonen pohti.

Janne Koskimies oli tyytyväinen omiensa esitykseen. – Puhuimme ennen peliä, että Loimaa on sitkeä joukkue ja heidän avainpelaajat pelaavat isoja minuutteja. – Vielä kun Thomas loukkaantui, niin Henttonen joutui pelaamaan vieläkin isommat minuutit ja heidän isojen rotaatio jäi todella ohueksi. – Saimme tehtyä korin läheisyydestä 54 pistettä, kun he jäivät alle 30 pisteen. – Kaukoheittopeli ei ollut parhaassa terässä, kuten muutamassa aikaisemmassakin pelissä, mutta pitää olla tyytyväinen, että siitä huolimatta pystymme voittamaan.

Karhubasket pääsee nyt aloittamaan joululoman. Toki harjoitukset vielä jatkuvat, ennen kuin on ansaitun huilin aika. – Huomenna on vapaata, mutta sitten vielä treenaamme kolme päivää. – Hiihtoa aamupäivästä ja salilla illalla. – Sen jälkeen hiljennymme joulun viettoon, mutta palataan treeneihin tapaninpäivänä, Koskimies kertoi joulun suunnitelmista.

Runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua. Sen jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan, joihin molempiin tulee kuusi joukkuetta. Karhubasket on oman paikkansa yläloppusarjaan varmistanut, mutta sijoituksista kuuden joukkoon käydään kiivasta kamppailua.

Seagulls ja Kouvot täydentävät kärkikolmikon. Kaksikko on neljä sarjapistettä oranssipaitoja perässä. KTP on neljäntenä, mutta peliään huimasti parantanut (=Jeremiah Wood on tervehtynyt) viime kauden mestari Salon Vilpas on löytämässä pelivirettä. Näiden viiden takana Lahti, BC Nokia ja Kobrat ovat tasapisteissä. Ja Pyrintö sekä Kataja on tuota kolmikkoa vain voiton perässä. Muutamalla joukkueella on ottelu enemmän pelattavana, ennen kuin joukkueet jaetaan loppusarjoihin, mutta huimat taistelut tullaan näkemään joulukuun lopussa ja tammikuussa.

Karhubasket palaa kentälle joulutauon jälkeen tiistaina 28. joulukuuta, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi Roope Mäkelän valmentama KTP. Liput ovat jo nyt myynnissä Kauhajoen Kesportissa ja osoitteessa ennakkolippu.com. Otteluliput ovatkin oiva lahjavinkki, sillä liput ovat voimassa aina yläloppusarjan loppuun asti ja käyvät mihin peliin tahansa.

Karhubasket toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua!