UUTISET

15.12.2021

KARHUBASKET VEI KORISLIIGAN KÄRKIKAMPPAILUN KOUVOLASSA

Karhubasket lähti keskiviikkona Kouvolaan, jossa Kouvot isännöin oranssipaitoja. Kouvot ja Karhubasket olivat ennen ottelua Korisliigan ainoat joukkueet, joilla oli tappioton kotisaldo.

Kauhajoen ja Kouvolan välimatka on noin 365 kilometriä. Matkalla on enemmän kameroita kuin MTV:n studioilla pöllölaaksossa, joten aikaa reissuun saa varata noin viisi tuntia suuntaansa. Siitä huolimatta Karhubasketin uskollinen ja uskomaton fanklubi oli jälleen tukemassa oranssipaitoja. Ja mikä hienompaa, joukkue palkitsi fanit voitolla.

Ottelun voi jakaa kahteen osaan. Avauspuoliaika mentiin isäntien tahdissa. Käärmemäisen liukas Amir Hinton (17/2/3) luikerteli vastustamattomasti korille ja Robert Hall (11/3/2) upotti kovan kolmosen. Avauskympin puolivälissä oltiin lukemissa 10-10, mutta Makuach Maluach (17/5/4 riistoa) teki viisi pistettä putkeen, vieden kotijoukkueen pienoiselle karkumatkalle. Hetkeä myöhemmin Hall upotti toisen kolmosen ja Hannes Pöllä (4/11) nosti kakkosella lukemiksi 20-12.

Vieraat nousivat toisen neljänneksen alussa 20-22 johtoon. Siitä muutamat seuraavat minuutit mentiin 11-2, joten hieman ennen neljänneksen puoliväliä oltiin lukemissa 31-24. Isiah Osbournen (10/6/2) kolmosen jälkeen Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Tahti ei sillä muuttunut, vaan ero kasvoi 11 pisteeseen. Vieraat kirivät sen viiteen, Malik Toppinin (6/4) johdolla. Kouvot kuitenkin jaksoi painaa ja viimeisellä minuutilla ennen puoliaikaa eroa oli 12 pistettä. Miikka Marttisen (10/6) vaparit tekivät puoliaikatilanteeksi 44-34.

Sitten siirryttiin ottelun toiseen osaan. Vajaat neljä minuuttia ja lukemat olivat 47-44. Lee Skinner (17/5/2), Rene Rougeau (8/5) ja Simeon Carter ((22/11/2 torjuntaa) olivat kirin arkkitehtejä. Kouvot nakutti neljä pistettä aikalisän jälkeen, joten oli vieraiden aikalisän vuoro. Ero pääsi taas kasvamaan 12 pisteeseen (59-47), mutta oranssipaidat veivät kympin lopun 0-9 Severi Kaukiaisen (11/2/4) kolmosella ja Carterin vahvalla korinaluspelillä. Päätösneljännekselle lähdettiin siis lukemista 59-56.

Kouvot pisti vielä runsaat kolme minuuttia vastaan. Sitten vieraiden puolustuksen paine koko kentän mitalla alkoi ottaa kotijoukkueen pelaajista mehut irti. Miikka Marttinen nosteli ensin and1 suorituksen, tasoittaen lukemiksi 63-63. Heti perään Marttinen upotti kolmosen, joten vieraat siirtyivät johtoon. Eikä tuota asemaa enää luovutettu pois. Hinton ja Carter aloittivat pistekisailun, mutta Karhubasket pysyi tukevasti johtoasemassa. Hall kaunisti kolmosella loppulukemiksi 75-79.

Karhubasket voitti levypallot 41-51, mutta antoi Kouvoille 16 hyökkäyslevyriä, joista peräti 12 tuli avauspuolikkaalla. Kouvot menetti pallon vain seitsemän kertaa, mikä oli erinomainen suoritus vastustajan paineessa. Karhubasketille menetyksiä tuli 13. Karhubasketin paine näkyi heittotarkkuudessa. Kouvot upottivat kakkoset vain 37 prosentin ja kolmoset 30 prosentin tarkkuudella. Heittoja bonuskaaren takaa isännille tuli peräti 37 kappaletta. Karhubasket upotti kakkoset 53 prosentin tarkkuudella ja kolmoset 30 prosenttisesti, mutta yrityksiäkin tuli vain 15 kappaletta.

-Meidän korinteon tehokkuus parani toisella puoliajalla, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Teimme korin läheisyydestä 50 pistettä ja onnikin oli muutamissa tilanteissa meidän puolella. – Pysyimme toisella jaksolla paremmin puolustettavan pelaajan ja korin välissä, eikä Kouvot saaneet tilaa syöttää ulos. – Kouvojen pelistä tuli siten vähän staattisempaa. – Olimme tauolla levypalloissa häviöllä, mutta lopulta me voitimme ne. – Saimme mukaan Kantosen ja Kaukiaisen, mutta heidän otteista näki sen, että taukoa on alla. – Joulutauko tulee tarpeeseen, jotta pääsemme harjoittelemaan täydellä kokoonpanolla, Koskimies esitti lahjatoiveen ensi viikolle.

Karhubasket kohtaa vielä ennen joulutaukoa kotiluolassa Loimaan Biisonit. Ensi lauantain ottelu alkaa kello 17. Lippuja saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista. Muistathan ottaa mukaan salille koronapassin.

Salilla on myös hyvä mahdollisuus ostaa pukin konttiin Karhubasketin fanituotteita, joita on hieman saatu lisää. Fanimyymälä on koulukeskuksen aulassa.